Alper Kaya

Gaz Pedalı Tekledi - 11

Çıkan Kısmın Özeti: Komiser Tahsin'in takip ettiği oyuncu Orçun Kop, bomboş bir arazide bindiği arabayla ortadan kaybolmuştur. Emniyette ise, drag kazasında yanan aracın bagajında bulunan kadın cesedine el koymaya çalışan Ekonomi Bakanlığı görevlisi yüzünden sıkıntılı saatler yaşanmaktadır.

Necip ve Dok'un Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen görevliyle diplomatik kibarlık çerçevesinde yürüttükleri tehlikeli dans, Hale'nin seslenerek gelmesiyle bölündü. Genç kadın, yanlarına gelene dek soluk soluğa kalmıştı. Kısa bir müddet soluklanıp nefes alışverişinin normal seyrine dönmesi için bekledikten sonra söze girdi:

- Yanık kadın cesedi kaybolmuş!

Necip ve bilhassa Dok'un tüm şaşkınlık içeren tepkilerine binaen, Ekonomi Bakanlığı'ndan geldiğini iddia eden görevlinin bilgiç bir edayla kesik bir gülüş takınması üç polisin de tepkisini çekmişti. Kendisine yönelen tacizkar bakışlara karşı ellerini havaya doğru açarak kafasını sağa sola sallamakla yetinen görevli, “Böyle şeyleri hep görüyoruz zaten!” diye mırıldandı…

Kast ettiği şeyin, aslında kaybolmamış olan cesedin kayıp havası yaratılması olduğunu ilk anlayan Hale oldu ve genç kadın eliyle ağzını kapatıp “Hii” narası koyuverdi. Akabinde, daha sinirli ve stresli bir ses tonuyla konuştu:

- Siz kimsiniz de böyle bir şey ima ediyorsunuz?

Adamın kast ettiği şeyi, Hale'nin tepkisinden sonra anlayabilen Necip ve Dok da adama öfkeli bakışlar atmaktan geri kalmadılar. Adam ise, pişkin bir edayla kaşlarını havaya kaldırıp omuzlarını silktikten sonra söylendi:

- Eh, madem öyle kamera kayıtlarına şunlara bunlara bir bakalım!

Hale tam cevap verecekken yanlarına yaklaşan bir memur, bakanlık görevlisine cevap vermiş kadar oldu. Memur, Hale'ye hitaben istediği kamera kayıtlarının ve morg evraklarının hazır olduğunu belirtince üç polis de kısa bir süreliğine dönüp bakanlıktan gelen görevliyi bakışlarıyla rahatsız etmeye çalıştılar.

Adamdaki pişkinliğin ise sınırı yok gibi görünüyordu… “E haydi gidelim, bakalım!” diye homurdanarak memurun peşi sıra ilerlemeye koyulmuştu! Hale öfkeyle bir adama bir Necip'e bakıp ‘Kim bu ya!' diye ağız hareketleri yapsa da, cevap alamamıştı. Mecburen o da koridorda ilerleyen ekibe sessizce dahil oluverdi.

İki dakikadan kısa sürede memurun eşlik ettiği dört kişilik grup, kamera kayıtlarının yer aldığı güvenlik birimine varmıştı.
Kayıt odasındaki orta yaşlı, gözlüklü ve hafif kelleşmiş saçları olan adam dönüp de gelenlere şöyle bir baktıktan sonra monitörlere geri dönmüştü. Birkaç saniye sonra en ortadaki ve en büyük olan monitörde bir görüntü belirdi: Bu, morgun girişiydi.

Görüntülerde, başlangıçta hiçbir şey olmuyordu ancak birkaç saniye içinde kapı içeriden açılıyor ve yaşlı fakat dinç görünümlü bir adam peşindeki iki kişiyle ve taşıdıkları bir tabutla birlikte morgdan çıkıyordu.
Peşlerinden çıkan morg görevlisinin uzattığı evrakları imzalarken bir sigara yakan adam, birkaç nefes çektikten sonra sigarayı yere düşürüyor; akabinde dönüp kameraları görünce daha hızlı hareket ederek evrak imzalama işlemini bitirip kadrajdan çıkıyordu.

Görüntüler bu kadardı.

Hale, Necip ve Dok şaşkınca, biraz da meseleye anlam veremez bir şekilde kalakalmışken; bakanlık görevlisi cebinden çıkardığı telefonla bir yerleri aramak için dışarı çıkmıştı…
(Devam Edecek)

YORUM YAP