Baldöktü İlkokulundan kültür gezisi

Baldöktü İlkokulundan kültür gezisi

18.12.2015 18:12:27

Nurullah Baldöktü İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri Sanem Menküer, Aydın Demiray, Aysun Bayraktar, Ece Eryılmaz, Nadide Girgin, Nevriye Güven, Havva Kutuoğlu, Hülya Erbay, Melis Kocatepe ve Deniz Yüksedağ'nın rehberliğinde İstanbul gezisine katıldı. Geçen hafta düzenlenen gezide öğrenciler Dolmabahçe Sarayı, İTÜ Bilim Merkezi ve Denizcilik Müzesi'ni gördü.
1856 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan, yüzlerce yıl Osmanlı hakimiyetinin izlerini yansıtan Dolmabahçe Sarayı'nın görkemine hayran kalan öğrenciler, daha sonra İTÜ Bilim Merkezi'ni gezdi. Optik yanılsama, mekanik, enerji, matematik, DNA, uzay, uçak, titreşim, dalga, ses ve fizik ile ilgili birçok teoriyi uygulama yoluyla öğreten 120 adet eğitici birimden oluşan bilim merkezi öğrencilere merak ve hayal ettikleri ile nasıl ve nedenlerine ilişkin çözümler sundu. Baldöktü öğrencileri, bilimsel kavramları uygulamalı olarak görme ve öğrenme olanağına sahip oldu. Merkezde görevli eğitmenler, öğrencilere hem eğitim birimlerinin nasıl çalıştıkları konusunda yardımcı oldu hem de öğrencilerin sorularına cevap verdi.
İlçemiz okul temsilcilerinin son durağı ise Türkiye'nin denizcilik alanında en büyüğü olan İstanbul Deniz Müzesi'ydi. İçerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olan müzede öğrenciler burada bulunan eserleri inceleme fırsatı buldu. Kültür, sanat, tarih dolu gezinin sona ermesiyle birlikte okullarının yolunu tuttular.
Renginar SALİ

YORUM YAP