XXXXX

Fenerde Kavga; Bir Ölü Bir Yaralı

Geçtiğimiz Cuma günü Fener Köy'de çıkan kavga neticesinde M.S. isimli şahın kullandığı ruhsatsız tabancadan çıkan kurşunlar Ö.Ç. isimli kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, M. kişinin yaralanmasına neden oldu. Kavgadan yaralı kurtulan kişinin durumu yapılan müdahalelere rağmen ciddiyetini koruyor.

ANADOLU'NUN DURUMU

HAKKINDA AÇIKLAMA!

26 Ekim 2009 tarihli köşe yazımda Silivri Özel Anadolu Hastanesi'nin imar durumu ile ilgili tartışmaları gündeme taşıdım. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, haklı olarak ilk etapta "Bizim dönemimizde olmayan bir çalışma neden sorgulanması için bu kadar beklendi?" diye sitem etti. Şimdi veya sonra ya da daha geç… Kamuda devamlılık esastır. Neyin ne zaman sorgulanacağını belirlemek, bu konuyu kontrol altına almak pek mümkün değil.

Neyse açıklamaya gelelim; 1986'da hastane alanı olarak ayrılan yere hastane ancak 2005'te yapılmaya başlanabilmiş! Ve şu tesadüfe bakın ki tamamlanan inşaatın ruhsatı yerel seçimlerden önce son işgünü, 27 Mart 2009 tarihinde verilmiş!

Neyse umarım, belediyenin açıklamaları konunun meraklılarını memnun eder!

TÖREN VE PROTOKOLE

DÜZEN AYARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yaşanan protokol karmaşası konusuna Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol el attı. 10 Kasım ile ilgili kutlama davetiyesine çelenk sunumu şeması ve protokol sırası hakkında liste eklenmiş. Altına da 'Önemli Not' düşülmüş; "Çelenk sunumundaki düzensizlik ve yanlış anlamalara son vermek için bundan böyle yukarıda gösterilen şemaya göre çelenklerin anıta konması gerekmektedir. Söz konusu bu düzenlemeye özenle dikkat edilmesi, aksi takdirde kolluk marifetiyle müdahale edileceğinin bilinmesi gerekmekte."

Özetle iyi niyetle hareketin son olaylardan sonra sona erdiği, herkesin yerini ve törenlerde hareket edeceği sınırları bilmesi gerektiği hatırlatması gündemimizde.

GEÇİCİ RUHSAT

Bir çok yer beklerken Burhan Soyaslan'ın Kipa yanında açtığı Cızbız Köfte yerine geçici ruhsat verilmesi tartışılıyor. Bir haftadır neredeyse bu konu hakkında söylemler, sitemler duyuyorum. Soyaslan'ın ayrıcalığına ilişkin imalar vesaire… Selami Değirmenci'nin en büyük destekçisi, doğal olarak Işıklar'ın adaylığı ve seçilmişliğine karşı çıkan ismin konumu dikkat çekiyor. Bunu ister Işıklar'ın siyasi çıkışlarını engel olanları bile seçildikten sonra hoş görebildiğine isterseniz, başka nedenlere bağlayın. Konunun tartışıldığı, gözlerden kaçmadığı kesin!

OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

Geçtiğimiz günler aldığım bilgilere göre merkezi okullarımızdan birinde öğrenciler kantinden yedikleri tostlardan gıda zehirlenmesi geçirmiş. Bu konu bana hemen kantinlerin denetlenmesi ile ilgili durumu hatırlattı. Kim, ne sıklıkla denetliyor hele bu virüs salgınlarının olduğu dönem içerisinde! Yetkili kurumlardan okullar açıldığından bu yana her hangi bir denetim yapıldı mı ile ilgili açıklama bekliyorum!? Çocuklarımızın gıdaları yoksa Allah'a ve kantincilerin vicdanına mı emanet!?

Sadece kantinler değil, gıda konusundaki denetimleri sadece Ramazan Bayramı ile sınırlı tutan anlayış terk edilmeli.

KAÇAK BROŞÜRLERE

CEZA YAĞDI

Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü aktardığım esnaflarımızın şikâyeti üzerine hipermarketler ve mağazaların kaçak olarak dağıttığı broşürler ile ilgili bir dizi ceza kesti. 5 Bin TL'den başlayan ceza miktarları ile ilgili artış bekleniyor. Konu hakkında zabıta denetimlerin hızlandığı öğrenildi.

İyi haftalar!

YORUM YAP