Sevginar Sali

Faydalı olmak gayreti...

Kişi ailesi, sevdiklerine faydalı olmaya gayret eder de tanımadığı kimselerle ilgili bu anlayış ne zaman gelişir insanda? Dün Şerife ve Nurullah Baldöktü çifti ile Silivri'ye kazandıracakları iki yeni parkın yerlerini gidip gördük. Nurullah Bey'deki heyecan; bir an önce işlerin başlaması ve bitmesi için hissettiği sabırsızlık… Hala bir şeyler yapmak kararlılığı; sanki az şey yapmış gibi… Günümüzde çoğu insan kan bağı taşıdığı, tanıdığı, bildikleri için bile kolay kolay faydalı bir şey yapmaya yeltenmezken, giderek biz ‘kötülük yapmasın yeter'e razı olmuşken Nurullah Bey'in hayırseverliğini tarif edecek kelimeler bulmakta giderek daha çok zorlanıyorum… “Benden geçti gençler yapsın artık” deme konforuna çoktan ve fazlasıyla erişmişken, başkaları için çabalaması ayrıca kıymet kazanıyor…
“Okullar, yurtlar, hizmet binaları yaptım biraz da tabiata faydalı olan işler yapmak istiyorum…” diye anlatmaya başlıyor Darüşşafaka'nın bahçesine Bulgaristan'dan getirttiği gülleri, lüks konut projelerinin bahçesine diktiği heykelleri halkın gideceği parklarda vatandaşlarla buluşturmak amacını nefes nefese anlatıyor…
Ömrünüz, varlığınız topluma kazandırdığınız güzellikler gibi kalıcı, anlamlı olsun inşallah…

BASIN KONSEYİ
Basın Konseyi dün tutuklu gazetecilere dikkat çekmek için Silivri'de toplandı. Kimse gazeteci suç işlemez demiyor sadece adil yargılama, suçu sabit olduktan sonra cezasını çeksin istiyor. Tutukluluk hükme dönüşmeden, iddianameler hazırlansın ve yargılama başlasın beklentisi dile getirildi.
Bu ülkede yaşayan kimsenin neye veya kime ne kadar kızarsa kızsın Türkiye'nin kötü olmasını istediğini sanmıyorum. Gazetecilik suç değil… Suçu ispat edilmeyen herkes de masumdur. Susturmak, baskı altında tutmak yerine keşke iktidarlar muhalif düşüncelerden faydalanmayı bilseler… Keşke kolayı seçiyoruz diye güzel yarınlarımızı karanlığa gömmesek!
Adil yargılama güzel memleketimizin en acil ihtiyacı… Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey hayatta kalamaz…

EMEĞİNİZE SAĞLIK
Silivri Emniyet Müdürlüğündeki hareketliliği ilgi ve memnuniyetle takip etmeyi, medya olarak aktarmayı sürdürüyoruz. Her türlü bağımlılığa hayır demek konusunda toplum olarak çok geç bile kaldık. Kaçak sigara ve zehir tacirleriyle mücadele hususunda Emniyetin çabasını bir kez daha alkışlıyorum, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.

Başsağlığı
Adil-Fazıl Sirkecioglu'nun kız kardeşi Selma Sirkecioglu dün hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi 2 Mart 2017 tarihinde bugün Silivri Piri Mehmet Paşa Camiinden, öğle namazına müteakiben kaldırılarak Fener Köy mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Sirkecioğlu kardeşler 5 Şubat'ta da anneleri Saliha Mübeccel Sirkecioğlu'nu ebediyete uğurlamıştı.

YORUM YAP