Sevginar Sali

Farklı kazanmak!

CHP'nin yaptırdığı son ankette Silivri ile ilgili bazı sonuçlara bakalım öncelikle…
• CHP seçmenin %36'ı Bora Balcıoğlu'na oy vermiyor.
İlçede mevcut Başkan Volkan Yılmaz tüm seçmenlere hitap ediyor. CHP'den %27, İYİ Parti ve DEM'den ise %20 oy alıyor.
• Büyükşehirde tüm parti seçmenlerine hitap edebilen İmamoğlu, totalde %48 oya ulaşarak CHP'yi birinci parti konumunda tutuyor.
2013 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren seçmenin %24'ü, 2024'te Volkan Yılmaz'ı destekliyor.
• 2023 seçimlerinde sandığa gitmeyen seçmenin %31'i Volkan Yılmaz'a oy veriyor. Bu grupta Yılmaz, Balcıoğlu'nu neredeyse ikiye katlıyor vs..
Anket 2024 seçim sonucu ile ilgili 2019 neticelerini tasdikliyor ve “Seçmen Silivri'yi Volkan Yılmaz, İBB'yi Ekrem İmamoğlu yönetsin istiyor” şeklinde özetleniyor.
Araştırmaya göre Volkan Yılmaz'ın oyu %49,4, Bora Balcıoğlu'nun %42,7, Murat Demirkol'un ki de %4,3. İYİ Parti ve Yeniden Refah %1,4, diğer partiler de %1'lik dilimde yer alıyor.
Son günlerde birkaç anket daha yansıdı siyasi kulislere, onlarda da (ve öncesinde yapılanlarda da) işin rengi benzer şekilde.
Seçimin iki başta olan aktörüne dönecek olursak Bora Balcıoğlu için kazanmak yeterli görünürken, Volkan Yılmaz'ın farklı bir galibiyete ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz.
Neden Balcıoğlu sadece kazanmak zorunda? Çünkü çok güçlü bir rakibi var.
Volkan Yılmaz, hem yönetim yeteneği, idare kabiliyeti, hem de iktidarını destekleyecek oldukça güçlü enstrümanları; hükümet desteği, MHP'nin genel siyasetteki kilit konumu, İstanbul'da ilk ve tek MHP belediyesi durumunda.
Balcıoğlu'nun yerel iktidar hedefine ulaşmak için bir yandan da aşması gereken engeller üstte saydıklarım.
Balcıoğlu, Volkan Yılmaz'a karşı giriştiği mücadeleyi kazanırsa zaten çok zor olan bir şeyi başarmış olacak.
Volkan Yılmaz, öncesinde kazandığı, muazzam yatırım ve hizmetleri hayata geçirdiği bu ilçenin sadece güven tazeleyen belediye başkanı olma şansına sahip değil! Bu bildiğiniz şansızlık olur. O farkla kazanmak zorunda… Tam da bu noktada seçmene büyük bir sorumluluk düşüyor aslında. Büyük bir özveri ile, Yılmaz'ın deyimi ve işin tam da özünde “gece uyumadan, gündüz yorulmadan”, “seçimleri değil Silivri'nin geleceğini düşünerek çalışan” anlayışa hakkını mı teslim edecek, yoksa “Aman seçilmişiz ne çalışacağız ya. Çalıştı filanca da ne oldu biz kendimizi kurtarmaya bakalım, günümüzü gün edelim, kadir kıymet bilen yok nasıl olsa” mı dedirtecek!
Volkan Yılmaz başarısız bir belediye başkanı olsaydı, Bora Balcıoğlu'nun ne yaptığı, ne söylediği gerçek anlamını bulurdu. Çabasını, seçim çalışmalarını sürdürmedeki azmine saygı duymamak, takdir etmemek mümkün değil. Ancak Silivri'nin Volkan Yılmaz Başkanlığında yakaladığı ivme ve vaat etmekten öteye gerçekleştirme yönünde ciddi bir güven kazanan geleceğe ihtiyacımız hayati öneme sahip.
Bugünlere gelene dek çok zaman kaybettik, tarihi bir fırsat yakalamışken değerlendirmek gerek.

YORUM YAP