“Cemevlerini ibadethane görüyor, canları da kendimize kardeş biliyoruz”

“Cemevlerini ibadethane görüyor, canları da kendimize kardeş biliyoruz”

10.03.2024 14:32:14

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi'nin 8 Mart etkinliğine misafir olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel iktidarında gözettikleri kadın ve cemevi yaklaşımlarını anlattı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Pazar sabahı Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlediği buluşmaya katıldı.
Dernek Başkanı Halife Aksu, açılış konuşmasında destekleri için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken, Cumhuriyet Mahallesine cemevi yapılması ile ilgili taleplerini dile getirdi.
YILMAZ: KADINLAR İÇİN EŞİTLİĞİ DEĞİL ÖNCELİĞİ SAVUNUYORUZ
Başkan Volkan Yılmaz, programda göreve talip olduğu ve sonrasındaki hizmet sürecinde kadınlara verdiği önemin altını çizerek, “Alevi Kültür Derneği Başkanı dostum Halife Aksu'ya böyle bir organizasyonu hem yaptığı hem de bizleri davet edip sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür etmek istiyorum, sağ olsunlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle bir aradayız. Dünyamızda güzel şey olmuş bir güzel şey yaratılmışsa bunun eseri kadındır. Onların dokunduğu her şey güzelleşir, değerlenir. Tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum bu özel durumun senede bir yıl ile sınırlı kalmamasını diliyor ve bu anlayışla Silivri'ye hizmet ettiğimizi belirtmek isterim. Kadınlar başımızın tacıdır. Ama bu sözlerin altının doldurulması da lazım. Biz göreve geldiğimizden beri kadının cemiyet, iş ve üretim hayatında her yerde, her zaman yerinin arttırılması için çaba gösterdik. Kadının eşitten ziyade bir adım önde olması gerektiği inancıyla hareket ettik. Yapılanlarla yetinmedik, daha fazlası için çaba gösterdik. Görev talep olduğumuz andan itibaren kadınlar için geniş bir pasaj açtık ve altını doldurmak için onlarla birlikte çalıştık.
“KADINLAR İÇİN YAPTIKLARIMIZLA YETİNMEDİK, YETİNMEYECEĞİZ”
Şunu biliyoruz kadının olduğu her yerde bereket var, israf yok. Üretim, estetik, zarafet, nezaket, güzellik var. Dolayısıyla kadınların olmadığı her yer eksik onun için biz kadınları hep baş tacı yapmaya hep toplumun en önünde onlarla konuşup, pozitif ayrımcılığın fazlasını yaparak hep hayatın içinde tutmaya çaba gösterdik. Kız çocuklarını nadide bir çiçek gibi korunup kollanması ve hayata hazırlanması, okutulması, kadının toplum hayatındaki yerinin artırılması konusunda yerel yönetim olarak yanında olmaya devam edeceğiz. Şunu biliyoruz kadına dokunduğumuz zaman 7'den 77'ye toplumun her kesimine dokunuyorsunuz. Çünkü bu hayatın bütün yükü, sorumluluğu, ağırlığını siz kadınların omuzlarında olduğunun farkındayız. 5 yılda pek çok şey yaptık ama onlarla yetinecek durumda değiliz. Daha fazlasını, daha kalitelisini, daha niteliklisini nasıl yaparız hep arayışında olacağız” diye konuştu.
“CEMEVLERİNİ İBADETHANE GÖRÜYOR VE CANLARI DA KENDİMİZE KARDEŞ BİLİYORUZ”
Başkan Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına atıfta bulunarak “Bizler cemevlerini ibadethane görüyor ve cemevlerinde kendi ibadetlerini yerine getirecek canları da kendimize kardeş biliyoruz” diyerek, Gümüşyaka'dan sonra Cumhuriyet Mahallesi'ne de bir cemevi kazandırılması yönünde yeşil ışık yaktı. Başkan Bey şöyle konuştu: “Alevi Bektaşi inancına sahip vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatça yapabilecekleri daha şık, daha estetik, daha konforlu cemevlerine ihtiyaç olduğu aşikar. Gümüşyaka'ya bir cemevimiz daha yapılacak. Silivri Belediyesi olarak yerin projesini bitirdik, ruhsatını verdik, hafriyatını da Silivri Belediyesi olarak aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde temel atma törenini hep birlikte yapacağız. Sayın Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği gibi bizler cemevlerini ibadethane görüyor ve cemevlerinde kendi ibadetlerini yerine getirecek canları da kendimize kardeş biliyoruz.
Bu doğrultuda Cumhuriyet mahallesinde Halife Aksu ile birkaç yıldır konuştuğumuz bir konu var o bölgedeki planlar yapılmadığından çözemiyorduk. Ancak terler yaptırdıktan sonra yine Gümüşyaka'daki gibi bir benzeri projeyi de inşallah Cumhuriyet Mahallesinde sizlerle beraber hayata geçiririz. Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP