Sevginar Sali

Fark; tehlike yaratır...

Türkiye genelinde ‘Hayırcılar' ile ilgili medya yasağı tartışılırken Silivri'de yapılan yayınlara bakanlar burada da ‘Evet'çilere' ambargo uygulanıyor sanırlar… Ama alakası yok! Yetgin Çavdar ve Metin Karakaş konuşacak oldu; bin pişman vaziyette, akıllarının ucundan geçmeyen izahatları yapmak durumunda bırakıldı. Karşılaştıkları eleştirileri bir mantığa bağlamak için düşüncelere kapılanlar mevzunun başını kaçırdı muhtemelen… O kadar alakasız ve sırf eleştirilmek için eleştirildiler ki artık Silivri'de kimse çıkıp da “Evet”i savunacak cesareti kendinde bulamıyor. Hüseyin Turan, ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapıyor, bölgesel radyolara çıkıyor Silivri'de gül gibi hedef kitlesi dururken, ellere meramını anlatıyor, içindekileri döküyor… Niçin? Sanırsınız ki AK Parti Silivri'de Evet'leri çoğaltacak diye ödü kopuyor!
Geçtiğimiz gün yaptığımız bir görüşmede “Kulağına hiç geldi mi? AK Parti'nin Silivri'de Evet hedefi %30” muş diye sorunca partili biri hiç şaşırmadım doğrusu… Karakaş'ın haftalar öncesinden ilan ettiği %55'lik hedef çıtası ile %30 arasında artık nasıl bir imalat uygun görülür bilemiyorum.
Benim oyum belli de Evet diyenleri saygı duyuyorum ve garip bir takıntı ile anlamak istiyorum, hak vermek için gerekçeler arıyorum… Evet diyen insanları kendimden farklı görmüyorum, ülkesini seven ve iyi olmasını isteyen kişiler olduklarından şüphem yok… Hayır'ların Evet'e ve Evetlerin Hayır'a anlam kattığına inanıyorum… Bir seçim şansımız olmasını hepsinden çok önemsiyorum… Halka sorulması ve seçmenin önünde tercih temek ve etmemek üzere iki şık olması asla kaybetmememiz gereken bir ayrıcalık. Hayır diyenlerin Evet'çileri veya Evet'çilerin Hayır'ı savunanları acımasızca eleştirmesi ve suçlamasını kabul edemiyorum, anlamak dahi istemiyorum çünkü o zaman bu toplumun bütünlüğüne, gücüne dair inancımı kaybederim… Bir lider veya kimseye güveninizi yitirmek bile ne denli kırıcı, yıkıcı ve eksik hissettiren bir şeyken düşünseniz ya yaşadığınız ülkeye inancınızı kaybetmenizin doğuracağı sonuçları?
İster Evet deyin, ister Hayır birbirinize olan sevginizi yitirmeyin… Silivri'de Evet'i anlatmak ve savunmak Hayır'dan daha zor farkındayım. Bunun için %30'ya yetinenleri anlıyorum ama %55'in çok altında bir sonucun AK Parti Silivri'de taş taş üstünde bırakmayacağını tahmin edersiniz… AK Parti Silivri'yi %30-40 Evet durumunda sadece Türkiye genelinde Anayasa değişikliğinin kabul görmemesi kurtarır… Genel ile yerel Evet oyları arasındaki farkın büyüklüğü Kutlu ve yönetimini jet hızıyla götürür… Ne badireler, fırtınalar atlattı Referandumdan dolayı gitmesi kaderin garip cilvesi olur ya da bahanesi belki de…
Pek çokların aksine ben Kutlu'nun İlçe Başkanlığına güveniyorum ilk günlerindekinden daha az oranla olsa da hala o noktadayım… Yaşadıklarına rağmen iyi dayandı diye düşünüyorum… Belki de başka çaresi yok, sahip olduğu koşullarla yapması gerekenlerle baş etmenin yolunu seçti! Naçizane fikrim son bir aya girilirken; hareketin yanı sıra çalışmalarının niteliğini, hedef kitlesini de geliştirmeli…

AKILCI İLAÇ KULLANIMI BİLGİLENDİRMESİ
Silivri Belediyesi, Silivri Eczacılar Odası Temsilciliği tarafından Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Oğuz Özyaral ve de İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özcan Açıkbaş'ın konuşmacı olarak katılacağı akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bir bilgilendirme etkinliği düzenleniyor. Silivri bölgesindeki eczacılar ve sağlık meslek yüksek okulu öğrencilerinin katılacağı halka açık etkinlik 17 Mart 2017 tarihinde, Cuma günü 14.30'da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek. Leblebi tüketir gibi ilaç kullanmamızın yarardan çok sağlık açısından ne denli büyük tehditler oluşturduğunu merak eden veya bilmeyenlere katılımları şiddetle tavsiye edilir.

BİR GÜZELLİK YAP KENDİNE!
Ve sadece sahip olduklarını düşün; mutlu ol onlarla;
Sahip olamadıkların üzülsün senin olmadıklarına..
Bir güzellik yap kendine!
Keşkeleri hiç düşünme...
Mutlu ol seçimlerinle;
Bırak keşkeler üzülsün senin seçimlerine…
Bir güzellik yap kendine!
Kalbinde daha da büyüt sevgisini sevdiklerinin.
Bırak sevmediklerin üzülsün kalbinde yerleri yok diye…
Bir güzellik yap kendine!
Sev kendini, kimseleri sevmediğin kadar.
Bırak seni sevmeyenler üzülsün;
Yüreklerine sığamayacak kadar büyüksün diye…
*Paul Auster

YORUM YAP