Sevginar Sali

Esnaf siyaseti...

Ve MHP’den beklenen hamle geldi… Geldi gelmesine de bir buçuk ay sonra genel seçim var; MHP’nin takındığı tutuma bakılırsa esnaf odası seçimi söz konusu sanılabilir. Esnafın seçtiği temsilcileri hedef almak ve bunu sistematik bir şekilde sürdürmenin MHP’ye ne faydası var anlamış değilim. Ha artık, "Oda başkanlıklarında biz de CHP ve AK Parti gibi varız” diyorsa ona da tamam. Tamam da esnaf odası veya kooperatif sitesi seçiminden önce daha önemli bir mevzumuz var; erken genel seçim…
Nuray Koçer kendisine bir makam aracı alabilir. Ama bunun şartları bellidir. İsraf ve gösterişe kaçmadan bunu gerçekleştirmeli. Tarzı tartışılır ama sonuçta Koçer, üyelerin seçimiyle oturuyor bugün bulunduğu koltukta. Eleştirirsiniz ama kimi gerçekleri kabul etmek ve bazı durumların hakkını teslim etmek zorundasınız…
Ben MHP’lilerin yerine olsam kooperatif seçimleri ve oda kongrelerinde rakip olduğum yapıların yetki ve sorumluluklarını eleştirirken daha dikkatli olurum. Çünkü şöyle bir basitliğin içine düşme tehlikesi var; "Seçimi kaybettiler sindiremiyorlar…”
Her şeyden önce ve öte MHP’nin muhatabı siyasi partilerdir. İlçemizde yanlış gördükleri konular hakkında fikir beyan edebilirler ama bunu takıntılı hale getirmemeye özen göstermeliler. Siyaseten yapacak her şey bitti de mi esnafın seçimleri sorgulanıyor ve eleştiriliyor sorusu MHP’nin bu dönem uğraşmak zorunda olması gerekmeyen cinsten. MHP’nin derdi kısa bir süre önce seçilenler değil kendini seçtirmek olmalı.
Hem sadece eleştirmek için de açıklama yapılmamalı. Partideki arkadaşlar Silivri’deki gündem ve odaların bu denli takipçileriyse siyaset dışı yaptıkları açıklamaları sadece iki isimle sınırlı kalmamalı; inandırıcı olması açısından. Koçer veya Ercan Çalışkan’ın kötü yaptığı şeylere başka oda başkanlarının iyi yaptıkları da eşlik edebilmeli.
Ercan Çalışkan ile ilgili eleştiri konusunda çok tarafsız olduğuma inanmayabilir birçok kişi. Ancak herkesin yapamayacağı bir şey vardır; olduğu gibi kendini kabul ettirmek. Evet, sosyal medya kullanımındaki aşırılık kimilerine rahatsızlık verebilir ancak bunun dışında hiç bir şey yok demek ki. Görev ve sorumluluklarda ihmal söz konusu olduğunu kimse söyleyemez. Söylese bile bunun doğru olmadığını ifade eden de bilir.
Tarz ve üslup meselesi farklı ama bir takım gerçekler var bir de hepimizin kabul etmek zorunda olduğu… Koçer de Çalışkan da seçilmiş kişiler. Hata yapabilirler, sorgulanırlar ama bunu kendilerini saplantı haline getiren bir siyasi parti yaptığında etkisi fazla olmuyor. MHP, gündeme gelme ve orada kalmak için çok daha iyi donelere sahip bunları kullanırsa sonuç hepimiz açısından daha iyi olur, buna inanın.
Koçer, Zafer Yalçın için, "Karşıma aday çıksın” çağrısı yapmış. MHP seçilmesi için yetmez ama esnaflığı büyük mesafe almasını sağlar. Kulvarları, sapla samanı karıştırmadan doğru bildiğimiz ve inandığımız şeylerin arkasından gitmeye, mücadeleye devam…
Hayırlı Cumalar öz çekimi bekliyorum sanayiden ve 1,5 ay sonraki genel seçim mevzusunda MHP’den etkin bir atılım. Koçer de makam aracı seçimi ve kararında tepkiler ve koşullar doğrultusunda gerekeni yapar diye inanıyorum; eğer esnafın başkanı olmaktan kısa görev süresinde sıkılmadıysa tabi : ))

PAZAR GÜNÜ, ORTAKÖY’DE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Silivri ilçesinde yapılacak çalışmalar kapsamında 20 Eylül 2015 Pazar günü 09:00 - 18:00 saatleri arasında Ortaköy Mahallesinin; Dumlupınar, Kösem Sultan, Sabri Tunalı, Yel Değirmeni Caddeleri, İlter Bulvarı, Ortaköy Sanayi Sitesi ve civarında elektrik kesintisi uygulanacak.

YORUM YAP