Sevginar Sali

Enteresan işler!

31 Mart yerel seçimlerinde, ‘Kürtler, MHP'li adaya oy vermez' yargısını yerle bir edilmesinde büyük katkıları bulunan çekirdek bir AK Partili kadro vardı, üzerinden çok zaman geçmediği için hatırlarsınız; Arzu Erdoğan, Orhan Aksu, İsmet Söylemez, Hayrettin Aksu vs… Hatta ben onlara Hazım Aras'ı da ayrıca eklemek isterim… Bu isimler Mimar Sinan, Garden Arkası, Cumhuriyet Mahallesi gibi bölgelerde ev ev, doğrudan, yüz yüze Cumhur İttifakı adayının kendisini anlatmasına imkan sağladı… Volkan Yılmaz da bu fırsatı siyasi ve insani kabiliyetlerini konuşturarak doğru kullandı, sonuç olarak da 31 Mart'ta bir mucizeye adını manşet olarak yazdırdı.
AK Partili bu isimlerin Binali Yıldırım ve İstanbul'un kritik seçimi öncesinde değerlendirilememesi sadece bana mı enteresan geliyor?!

MUHALEFETE TÜYOLAR!
Muhalefet belediye başkanın icraatlarına odaklanmaktan acilen vazgeçmeli; oradan kendi gücünü besleyecek malzeme bir süre daha çıkacak gibi durmuyor. Hatta bu alanda pres yaptıkça zararlı çıkma ihtimali yüksek… Ama AK Parti ve MHP İlçe Başkan ile teşkilatları; iktidarın uzantıları olarak iyi malzeme veriyorlar… Kalelerini gol yağmuruna tutacak pasları kendi elleriyle karşı tarafın ayağına sürüyorlar! Kullanın insanlık ve Silivri namına!
CHP Silivri'de yıllardır iktidar olmaktan, muhalefetin inceliklerini unutmuş! İYİ Parti genelde bu işi çok iyi kotarırken, ‘CHP dururken biz niye ortaya atılalım' kıskacında kendilerini kısıtlıyorlar… (Burada bir parantez açmam lazım; 23 Haziran seçim statları yarışında açık ara etki ve farkındalık yaratma hususunda öndeler:))
Halide Alvu'nun gösterdiği ataklığı iktidara oynayan partilerde görememek umut değil umutsuzluk sebebi. Özellikle CHP, Silivri'de ‘İBB'de iktidar olabilecek miyiz?', ‘Aman bu sürece zarar verecek bir şey olmasın!' endişesi ile asli görev algılarını köreltmiş durumdalar. Korkarak iktidar olmaktansa, cesur muhalefet olmayı rahatlıkla tercih edin. Muhalefetteki siyasi partiler susarsa, toplum da susar! İmamoğlu'nun, “Herkes konuşacak” sözüne uyduklarını önce CHP ve İYİ'ler göstersin, örnek olsun diyorum… Sesimi duyan vardır inşallah!

“SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY VAR DA…”
Bu aralar kiminle konuşsam, hangi partinin mensubu ya da geçmişte saflarında aktif olarak görev almış olursa olsunlar iki lafın biri; “Söyleyecek çok şey var aman Yıldırım/İmamoğlu zarar görmesin diye 23 Haziran'a kadar susuyoruz…”
Çok ararsanız belki doğruluk bulursunuz bu mantıkta ama benim işime gelmediğinden de olsa gerek farklı düşünüyorum, katılamıyorum yani...
Gazeteci olarak gözümü malzeme hırsı bürümüş olsa paylaştıkları şeyleri yine üstü kapalı yazar, çizerim bu kadar şeyi içime atmak zorunda kalmam... Bana anlatıp onların rahatlamaları, benim susmak durumunda bırakılarak ‘şişmeme' sebep olanlara inceden ayar olmuyor değilim. Tüm bunları yapıp edip sonra kötü sonuçlar gerçekleştiğinde; “Sevginar bak ben sana bunu olmadan önce söylemiştim” havasını atacaklar!
Aklıma bir söz geliyor onda da diyor ki; “Düşmanın hata yaparken, sessiz ol, uyarma!” Mensubu olduğum parti ya da desteklediğim bir siyasetçi hata yaparken onu uyarmamak bana pek doğru, hiç samimi gelmiyor…
Tren raydan çıktıktan sonra uyaran çok olur zaten… İkazın makbulü önceden yapılandır, dostun iyisi de aynı şekilde gerçekleri sizinle doğru zaman ve şekilde paylaşandır.
Bana konuşup, ‘dostlarına', partisinin kıymetli yetkililerine susanlara gelsin : )) Çok azimliyim bütün kaynaklarımı kurutacağım : ) Bilip de susmak zorunda kalmaktansa, bilmeyip rahat yaşarım ne olacak! “Bilmek acıyı arttırır” bütün Silivri'nin acısını ben mi bir başıma çekeceğim : )))
Bana da anlatmayın derdiniz sizi gerim gerim gersin! Bana huzurun kolları size, ıstırabın dikenli yolları : ))
Bence bu en doğru ve adaletli seçim : )

KÜLÜNK NE HAZIRLIĞINDA?
Kimi AK Partili bu günlerde Metin Külünk, tarafından aranarak görüşlerine başvurulduğu veya görüşmeye davet edildikleri ile alakalı paylaşımlarda bulundular.
Onlar bana, ben onlara sordum ‘Neyin hazırlığı bu?' sorusunu…
(Ah Ahmet Ermiş'e sormak şimdi aklıma geldi : ) Cevabı pek yakında hepimiz öğreneceğiz sanıyorum…
Ateş olmayan yerden, bu kadar duman nasıl çıksın!?

YORUM YAP