XXXXX

Düzen Tamam, Uyacaklar Biraz Daha Eksik


Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başladığı çelenk sunma töreninde protokol düzeninin sağlanması için sarfedilen gayret kendini hissettirdi. Sağlanan düzen son derece başarılıyken, alana sonradan dahil olanlar bunu gölgelemeyi başaramadı.
Saadet Partisi geç kalmanın telaşı ile kamu dernekleri arasına girerken, uyarıları algılamakta güçlük çektiği her halinden anlaşılıyordu. Meclis dışındaki partilerin yanında yer almaları gerektiğine ilişkin tüm uyarılara rağmen anlayamadıkları gibi ‘ayrımcılık’ yapılıyor  diye söylenenleri yanlış algıladılar. Bu yanlış anlamalara abuk subuk tavsiyeleri ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun şoförü de tuz biber ekti. Tabakoğlu’nun getir götür işlerini yapmaktan protokol ve adap konusunda fazla bilgi edinmeye zamanı olmadığına mı yorsak tutumunu?
Türk Hava Kurumu Başkanı Oğuz Sağlam’ın herkesin kullandığı çelenk sunma güzergahı yerine zincirlerin üstünden geçmesine anlam veremedim. Alandakilerden kendini farklı kılma gayretiyse hareketleri başarılı oldu, çünkü Türk Hava Kurumu Başkanı Oğuz Sağlam dışında kimse zincirlerin üstünden atlayıp çelenk sunmadı anıta. Tabi yaşlanmadığını kanıtlama çabası ve ya dikkat çekme arzusu da söz konusu olabilir.
Zamanında gelen protokol düzenine itinayla sokulurken, geç kalanlara töreni sunmaya başladığı için hoca müdahale edemedi. Bu süreçte Kaymakamlığın personeli elleri ceplerinde karşıdan olup biteni izlemek yerine müdahalede bulunabilirdi ama Demirkol’un konuyla ilgili hassasiyetini henüz benimseyemedikleri anlaşıldı.
Özetle Kaymakamlık düzeni sağladı ama buna uyma konusunda bazı kesimler anlama güçlüğü çekti sanırım. Uyarıları algılayamamadaki ısrarlarının sevimsizliği törene yansıdı. Hem bilmemek hem de uyarılara kulak asmamakla baş etmek için konuyla ilgili çabaların sürme gerekliliği ortada.
Silivri’deki özel hastaneler arasındaki rekabet çelenk sunma alanında da kendini hissettirdi.
Törende gaziler duruşları ve varlıklarıyla en etkileyici topluluktu.

KADIN MECLİSİ, CHP KADIN
KOLLARINA ALTERNATİF
OLARAK MI KURULDU?
Kent Konseyi bünyesinde faaliyet göstermek üzere geçtiğimiz günler belirlenen Kadın Meclisi anladığıma göre Silivri Belediyesi ile CHP arasında ilişkilerin gerilmesine neden olan farklı bir süreç yarattı. Selami Değirmenci’nin CHP ilçe başkanı seçimiyle Kadın Kolları’ndan istifa eden Dilruba Önal ve Nursel Erel’in doğrudan Ayfer Köylü’nün dolaylı katkılarıyla oluşturduğu söylenen Kadın Konseyi bu tartışmaların ışığında tarafsızlığına gölge düşürdü. Kadın Meclisi’nde CHP ile ilgisi bulunmayan, kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış kadınlara haksızlık yapılmaması çok önemli. Size inanarak bu meclise katkı sunma kararlılıklarından dolayı onları pişman etmeyin. CHP kendi iç çekişmelerinde en büyük zararı kendi kendine verirken, başkalarını da partiden soğutmaya yönelen tehlikeli bir yolda gittiğini farketmeli. İnsanları kendi siyasi çıkarlarınızın oyuncağı yapamazsınız! Bugün Kadınlar Meclisi’ni buna alet edenin kazanacağı bir şey olmadığı gibi, yarın da bu yapıya önyargısız yaklaşımı ortadan kaldırır. CHP Silivri İlçe Örgütü’ne etkisizleştirme çabaları çok boş bir uğraş.
Baştan oluşan spekülasyonları ortadan kaldırmakta yarar var. İş işten geçtikten sonra geriye dönüş olmaz.

DÜNYAYA HOŞ GELDİN
ECRİM DURU BEBEK
Silivri Trafik Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin İpek’in eşi Dilek hanım, geçtiğimiz günler de ikinci kızları Ecrim Duru’yu dünyaya getirdi. Duru bebeğin Ayben Ecem isminde bir de ablası var. İpek ailesine bu vesile ile hep birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum.

GÜNÜN DÖRTLÜĞÜ

“Unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
Dost da düşman da incitemezse seni,
Ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
Her saatin her dakikasına
Emeğini katarsan hakçasına
Her şeyi ile dünya önüne serilir.”

YORUM YAP