Sevginar Sali

Dıştan saldırı içte kenetlenme getirir!

CHP'nin etkin muhalefet hamlesi Cumhur İttifakı birleşenlerinde içte kenetlenme doğurdu. Özellikle MHP'nin açıklamasını okurken Liderleri Devlet Bahçeli'nin Grup Toplantısını takip ediyor gibi hissettim. AK Parti de kendisi ile ilgili bile kolay kolay girişmediği basın açıklaması ile ittifak hassasiyetini ortaya koydu.
CHP'nin sertleşen muhalefet üslubu, özellikle Volkan Yılmaz'ın milletvekili adaylık performansları kendi tabanında istenen sonucu ne kadar doğurdu tartışılmakla beraber dahasını zaman gösterecek ancak hedef alınan iktidar saflarında olay soğuyunca memnuniyet bile duyulabileceğini düşünmekten kendimi alamıyorum.
İBB'de Yılmaz'ı susturmaya yönelik bir amaç taşıyorsa eğer bu CHP adımı çokça ters tepeceğini de aklımızın bir köşesine yazalım.

BARONLAR KENDİNE BAŞKA BAŞKAN ARASIN!
Mevsim geçişi mi, başka bir şey mi bilmiyorum üzerimize serili ölü toprağının atılması konusunda işe yarar diye Silivri Belediyesi'nin tertip ettiği Roman Gecesine katılalım dedik. Romanların hayat coşkusu ve sevinci, damarlarında 9/8'lik atan kanın etkisinden nasipleniriz diye düşündük. Çok renkli ve farklı bir dünya. Hala bizim aramızda yaşayıp da nasıl bu kadar farklı kalabildiklerini çözmek mesele.
Etkinliğe adım atarken Başkan Bey'in ateşli konuşması gerçekleşiyordu. Yine Baronlara kötü haberini yeniledi ve onların belediye başkanı olmayacağını gür ve kızgın sesi ile haykırdı. Baronlar boşuna kendine başka belediye başkanı aramıyor!
Yılmaz'ın toplumun tepe kısımları ile çatışma içindeki yıldızı, halk ile son derece uyum içinde seyrediyor. Sol bir partiden olsa ‘Sermaye düşmanlığı' etiketini çoktan yakasına yapıştırılmıştı.
Ama bizim Belediye Başkanımız da ne kadar farklı olduğunu kanıtlamayı sürdürüyor eksik olmasın! Bu kadar farklılığı topluma anlatabilirse ne ala!

NÖBETÇİ ECZANE KUYRUKLARI İÇİN ÇÖZÜM İSTENİYOR
Son dönemde Nöbetçi Eczanelerin önünde uzayan sıra kuyruğuna dikkat çekilirken konuyla ilgili ek sağlık tedbirleri gündeme getirildi. Yetkililerin dikkatine. Sakıncalar ve konunun hassasiyetine ayrıca girmeye gerek yok sanıyorum.

AYDINLIK NASIL BAŞLAR!?
“Bir bilge adam çölde öğrencileriyle otururken demiş ki;
“Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?”
Öğrencilerden biri; “Uzaktaki sürüye bakarım, “demiş, “koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir. ”
Başka bir öğrenci söz almış ve “Hocam” demiş, “İncir ağacını, zeytin ağacından ayırdığım zaman, anlarım ki sabah başlamıştır. ”
Bilge adam uzun süre susmuş.
Öğrenciler meraklanmışlar ve “Siz ne düşünüyorsunuz hocam?” diye sormuşlar.
Bilge şöyle demiş; “Yürürken karşıma bir kadın çıktığında, güzel mi çirkin mi, siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona bacım diyebildiğimde ve yine yürürken önüme çıkan erkeği, zengin mi yoksul mu diye bakmadan, milletine, ırkına, dinine aldırmadan, kardeşim sayabildiğimde anlarım ki sabah olmuştur, Aydınlık başlamıştır.”
*Alıntı

YORUM YAP