MHP’den Esnaf Odası’na Ahilik ziyareti

MHP’den Esnaf  Odası’na Ahilik ziyareti

23.09.2021 10:19:05

MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odasına gerçekleştirdiği ziyarette “Her esnaf kardeşimiz Ahi Evran'ın bize emanetidir. Her esnaf kardeşimiz binlerce yıllık Türk tarihinin özü, ruhu, iftihar yüzüdür” diyen Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri Devlet Bahçeli de bu inanca işaret etmektedir." ifadelerini kullandı.

MHP Silivri adına İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Grup Sözcüsü Erdoğan Gökalp Kalaycı, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte "Ahilik Haftası" sebebiyle Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan'ı Nuray Koçer'i ziyaret etti. Koçer'in yanı sıra Oda Başkan Vekili Arif Kanık ile Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan da ziyarette hazır bulundu.

YALÇIN: AHİLİK GELENEĞİ ANADOLU'NUN VATANLAŞMASINA, MÜSLÜMANLIĞIN YAYILMASINA KATKI SAĞLAMIŞTIR
"Ahi Evranların ocağı bugün de tütmektedir. İnanıyoruz ki esnafımız ve ticaret erbaplarımız birliğimize, beraberliğimize katkıları ile ahilik kavramını sonuna kadar yaşatacak” diyen Yalçın ahiliğin 'kardeşlik' demek olduğunu belitti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Osmanlı mucizesinin temelinde ahilik geleneği vardır. Onlar Selçuklu yıkılırken devleti, elinden tutup ayağa kaldırmak için Osmanoğlu'nun etrafında birleşmeyi öğütlemişlerdir. Bu gelenek Osmanlı'nın son demlerinde de değişmemiş ve Anadolu'yu işgalden kurtarmak için kurulan direniş cephesine bu memleketin esnafları yetişmiştir. Ahilik geleneği geçmişte Anadolu'nun vatanlaşmasına, Müslümanlığın yayılmasına çok büyük katkı sağlamış, tarihin seyrini değiştiren adımlar atmışlardır."

“HER ESNAF KARDEŞİMİZ AHİ EVRAN'IN BİZE EMANETİDİR”
Yalçın günümüzde dünya çapında yangınlaşması için çaba gösterilen müşteri memnuniyeti, halka ilişkiler, kalite standardı gibi kavramların tohumunun yüzyıllar evvel Ahilik kültürü ile atıldığını vurgulayarak, "Ticarette kazanç elde etmeyi değil, insanlara düzgün hizmet etmeyi merkeze alan anlayışlarıyla tertemiz bir sosyo-ekonomik yapının temelini oluşturmuşlardır.
Her esnaf kardeşimiz Ahi Evran'ın bize emanetidir. “'Her esnaf kardeşimiz binlerce yıllık Türk tarihinin özü, ruhu, iftihar yüzüdür” diyen Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri Devlet Bahçeli de bu inanca işaret etmektedir." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP