Sevginar Sali

Değirmenci ne istiyor, ne yapıyor?!

Selami Değirmenci, DSP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olarak Cuma günü İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ile birlikte medya mensuplarının karşısındaydı.
DSP İlçe Başkanı Hüseyin Dertop'un üzerinde durduğu iki konu vardı…
1. “Sabrın sonu selamet nihayet adayımızla karşınızda olmaktan çok gururluyum”…
2. “Bölmek için değil kazanmak için seçim yarışına katılıyoruz”…
Doğrudur… DSP'nin adayı dönemler sonra ilk kez sonucu belirlemeden ziyade etkileme bakımından gündemde…
Seçime tabi ki herkes öncelikle kazanmak iddiasıyla girer ama bir de gerçekler vardır ki bunu kişiler değil kitleler belirler.
Dertop'un Değirmenci'nin listesinde birinci sırayı aldığını belirtelim… Ve Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ parti yerel seçim işbirliğine ağır bir biçimde ‘ucube' ye benzeterek, samimiyetsizlikle itham ederek yüklendiğini ekleyelim.
Dertop diyor ki, “Selami Bey'e sordum bölmek ya da bir tarafa zarar vermek için bu seçime gireceksek girmeyelim. Kazanmak için gireceksek girelim dedim”. “Kazanmak için girdiğine ikna oldum…” diye de ekledi. Buna ne şüphe Selami Değirmenci her şeyden çok kazanmak ister! Vereceği zararı gözü görmeyecek kadar çok! Bu gibi durumlarda hissettikleri ve hissettirdiklerine aşinalığımız var…
Şimdi Değirmenci'nin birinci hedefine katkı sunmak için bazı gözlem ve önerilerime yer vermek istiyorum izninizle…
*DSP'nin adayı olarak seçim kazanmak isteyen Değirmenci, ilk basın toplantısında dakikalarca kaç dönemdir ve son süreçte CHP'den nasıl aday olamadığını anlatmamalıydı!
*CHP'nin adayını eleştirmek için kendini anlatmakta değerlendirmesi gereken zamanı harcamamalıydı.
*15-20 yıl önce yapılanların bugün ve gelecek konusunda referans olma özelliği çok zayıftır, zaman aşımı kaç kere üzerinden geçmiş düşünün.
*Kendisi, yaptıkları ve yapamadıkları, rakipleri konusunda düştüğü tekrarlar Değirmenci'yi seçmen açısından dikkate alınma ve dinlenme konusunda zaafa düşürüyor.
*Silivri'nin tarihine imza atan bir Başkan ve kişi olarak Değirmenci gelecek ve yapacaklarını referans gösterme konusunda son derece ihmalkar davranıyor. Geçmişte yaptıklarınız için Silivri sizi zaten 3 dönem başkan seçti, 31 Mart'ta tekrar neden seçsin; CHP sizi üç dönemdir aday yapmıyor diye mi? Yoksa Işıklar çok başarısız olduğu için mi? Başka ve çok daha güçlü gerekçeler sunmanız gerekiyor ve bunlara acil ve yoğun olarak odaklanmalısınız…
***
Işıklar ile Değirmenci arasında bitmeyen kavga, ikisine de kaybettirir. Ama birine kazandırır : ) Volkan Yılmaz'a… Şimdi isterseler biri saysın diğeri sövsün ve Silivri ikisini de tarihin tozlu sayfalarına gömsün!
Değirmenci'nin birinci önceliği seçim kazanmaksa, söylemlerini tekrar gözden geçirmesinde yarar var! İyi haftalar...

YORUM YAP