Sevginar Sali

Daha yürünecek çok yolumuz var

Silivri Belediyesi dün Bekirli, Kurfallı ve Fener'de Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Tohumu Dağıtımlarına devam etti.
Çiftçilerin beklentileri giderek daha çok karşılanırken hayvancılık ile uğraşanlar destek isteklerini dillendirmeye başladı.
Tarım ve hayvancılık zaten fazlası ile birbirleri ile alakalı şeyler. Tarımsal üretimin arttığı yerden hayvancılık da tekrardan canlanmaya başlar kaçınılmaz olarak. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın seçildiği zaman başlattığı destekler hem zaman içinde çeşitlenip arttı hem de gerek İBB, gerekse Hükümet kanadından takviyeler ile üreticinin eli daha da rahatladı. Bu fiyat enflasyonu yaşanmadan söz konusu destekler gelseydi diye geçiriyorum içimden ama “Her şeyin bir zamanı var. Hiçbir şeyi onun dışında ne erken ne de geç oldurmak mümkün…” olgusunu kabul etmek gerek. Tıpkı topun yere vurmadan sekmediği gerçeği gibi.
Hangi alanda yaşanırsa yaşansın krizlerin sebep olduğu olumsuzluklar öne çıkar genelde ama içinde pek çok fırsatı barındırdıklarını insanlık tarihi de kişisel tarihimizde bize defaten kanıtlamıştır.
Başkan Volkan Yılmaz'ın da Bekirli'de ifade ettiği üzere Türkiye'nin en verimli toprakları üzerinde yaşıyor olmanın bizlere verdiği sorumluluğun bilincine eriştiğimiz ölçüde önümüzde yaşanacak çok daha güzel günler olacak kuşkusuz.
Giydiğimiz ayakkabı, bindiğimiz arabayı değiştirmeyi, gittiğimiz tatilleri erteleyebiliriz ama karnımız acıkınca yemek yememiz lazım. Bunun için de üretmeye, üretemiyorsak üretenlere, sağlıklı gıda ve suya erişimimize hizmet eden her şey ve herkese (çevre temizliği zorunluluğu da bu kapsamın dışında tutulamaz) destek olmayı gündemimize en üst sıradan almalıyız.308094993_653813799439956_4079464640839661776_n
Kurfallı'da bütün vakurluluğu ile tohumluk arpalarını almak için bekleyen erkekler ile meydana en yakın evin bahçesinde toplanmış kadınların Başkan Bey'e seslerini duyurmak için ortaya koydukları heyecanı görmeniz lazım. Valla beyler kusura bakmayın, ne varsa kadınlarda var. “Başkanım 20. kez Kurfallı'ya geliyorsunuz, sayenizde tiyatro da gördük, camileri de gezdik…” diye başlayıp kendilerine sağlanan her hizmet için coşkuyla ifade ettikleri teşekkürler… İsteklerini de rahatlıkla iletebildiklerine kuşkuya yer bırakmayan atmosfer…307827424_653813902773279_3342383080934710695_n
Volkan Yılmaz, çalışkan bir belediye başkanı. Çok şey söyleyip de ortada çok az şey oldurabilen profilden de uzak. Söylediklerini fazlasıyla hayata geçirdi bugüne kadar. Ancak vatandaşın beklentisi onun hizmet aşkından daha sınırsız! Çok şükür ki bu sınırsızlık yarışında pes eden, yorulan, kaybolan değil git gide kendini de misyonunu da daha iyi bulan, bulunduğu yeri aydınlatan bir Belediye Başkanımız var. Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu dün yineledi 3 yıldır çokça kişi ve kez duyduğumuz Belediye Başkanından yana ne kadar şanslı olduğumuz gerçeğini.
Başkan Yılmaz kendisini dışardan bir gözle gerebilse iletilen yeni talepler karşısında, bir şeyleri eksik bıraktığını düşündüğü için, anlındaki çizgilerin git gide nasıl derinleştiğini görür. Oysa vatandaşın isteklerini kendisine yapabileceğine inandığı, çare ve çözümün adresi olarak gördüğünden hareket ettiğini anlasa gözünden kaygı değil mutluluk okunmalı. Tabi ki büyük bir sorumluluk kimse de hiçbir zaman aksini iddia etmemiştir, edemez de…
Velhasıl kelam yolumuz doğru, niyetimiz halis… Koşmaya devam…

ACİL ŞİFALAR
Dün beyin ameliyatına alınan geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a geçmiş olsun diliyorum. Kontrol neticesinde ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle dün ameliyata alındığı, her şeyin yolunda gitmesi durumunda bugün de taburcu olması bekleniyor. Acil şifalar.

  1. Fatih topalak Fatih topalak

    Silivri hızır bıkkın deresi temizleniyor defalarca balıkları buradan tahliye edin dedim ibb görevlilerine ilgilenmediler soruyorum size bunun sorumlusu kim binlerce balık öldü umarım burayı fotoğrafları haber edersiniz.sevgi ve saygilarimla

YORUM YAP