Sevginar Sali

Daha açık nasıl anlatılabilir : )

Dün sabah, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen, sosyal medya hesaplarındaki bildirimlere göz gezdirerek yeni güne uyanma çabası içinde eski yıllara dair arkadaşlar, mensubu olduğumuz dernek ve gruplar ile bilimum erken yılbaşı kutlamaları arasında, milletvekilliği adaylığından kalan bir fotoğraf eşliğinde “Cumhur İttifakının Silivri Belediye Başkan Adayı MHP'li Volkan Yılmaz olarak kesinleşti. Yılmaz, konuyu Hürhaber'e doğruladı” paylaşımı belirdi.
AK Parti'nin beş aday adayından hangisi (ya da hiç biri : ) kesinleşti, kesinleşiyor derken ittifak söylentileri ve ihtimalleri gündeme geldi gelmesine de inanılacak, akıl sır erecek bir olasılık dahilinde görülmediğinden, ne yalan söyleyeyim biraz da, seçim rengi niyetine işleyip durduk…
28 Aralık 2018 akşamı arkadaşlar ile yemekteyiz telefonum da masanın üzerinde. Gelen mesajın manasını algılamak için üç kez falan aynı soruyu farklı biçimlerde sorduktan sonra Volkan Yılmaz nihayetinde “Sevginar Hanım daha nasıl anlatayım?!” dediğinde ikna oldum sanıyorum ancak anladığım şeyin doğruluğuna.
Adaylık ihtimali mi, seçilme olasılığı mı daha şaşırtıcıydı kararsızlığına belediye başkanlığı performansı açık ara fark attı bence.
Bütün ‘ama'lar, ‘acaklar'ı bir yana 2019 ile ilgili ‘Özcan Işıklar ne yapar eder bu seçimi kazanır' diye düşündüm. Volkan Yılmaz'ın seçim performansı ve sahip olduğu siyasetçi kimlik ile duruşunu asla tartışmıyorum. Gerçek olmayacak kadar iyi iş çıkardı evet belki de yalnız bir ‘komutan'dı savaşta ordular, ittifaklar da olur ama ‘liderlik' bambaşka bir şey ve asıl belirleyici olandır.
“Çok bilen çok yanılır”dan yola çıkarak gündemi yakından takip etmekten dolayı fazla şeye vakıf olmanın akıl karıştırıcı yönleri de var.
İnsanın öğrenecekleri sınırlı olup, kendini bilmesi belki de esas tutulmalı sadece…
Uzak ihtimali bile ciddi etki yaratırken adaylığı ile beraber Silivri siyasetine bomba gibi düşen Volkan Yılmaz'ın seçim performansı, sahip olduğu oldukça hassas durumu yönetme kabiliyeti, seçim kazanılması ve ikinci yıla doğru koşan başarılı belediye başkanlığı…
Birinci yılda beklenen tecrübesizliğin izlerini de, salgın, deprem, sosyal ile ekonomik krizlerin etkilerini de hissettirmedi Silivri'ye Yılmaz Başkanlığında.
Şansızlığı sayılan konuları avantajına dönüştürme becerisi, toplumsal algıyı lehine çevirme ve dönemini inşa eden hizmet ile yatırımlar hususundaki istikrarı iki yıl boyunca hiç hız kesmedi.
Kendi adıma söyleyebilirim ki; adaylığının kesinleştiğini anlamakta çektiğim güçlük, seçim sürecinde yaptıklarını anlamlandırmakta da yakamı bırakmadı. Bu durum seçim sunucunda da değişmedi. Valla daha önce vardı yoktu tartışılır da üç ayda gelip de seçim kazanıp, üstüne üstük bizim onu kendimize benzetmemiz gerekirken O'nun yaptıklarını anlama çabası içinde kendimize yeniden çeki düzen vermemiz yaşanan sürecin açık halidir.
“Bir şey değişecek her şey değişecek” en öne çıkan da daha başka, oldukça iddialı söylemler önümüze sürdü Volkan Yılmaz, seçimden önce ifade ettiklerinin büyük bir kısmını unutur kolaycılığının faturasını ödüyoruz şu an : )
Belki de biraz da bu yüzden şu an ağzından çıkanları ayrı bir dikkat ve inandırıcılıkla dinliyoruz, yaptıklarını izliyoruz…
Söylediklerini yapan, yapamayacağı şeyleri söylemeyen yönünü de iki yılda aklımıza kazıdıkları arasına sıkıştıralım.
Ankara semalarından, Silivri'nin merkezine intikal eden bu uzak ihtimal iyi ki ilçemize gelmiş...

YORUM YAP