Sevginar Sali

Cumhuriyet coşkusu

99. kuruluş yıldönümündeki Cumhuriyet coşkusu Silivri'de görülmeye değerdi. Çelenk töreninden, gösteri programına, Cumhuriyet Yürüyüşünden konser etkinliğine Silivrililer Cumhuriyete bağlılıklarını bir kez daha hissettirdiler. Çelenk törenine katılımın yoğunluğu, törenlerde Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'ın konuşması ve Cumhuriyet Yürüyüşünün ardından Başkan Volkan Yılmaz'ın verdiği mesajlar çok güzel ve umut vericiydi. Ezgi-Volkan Yılmaz çiftinin gelenekselleşen bayram selamı, Kaymakam Bey'in eşli katılımı, aydınlık, eşitlikçi yönüyle milli bayramımızın zarafetini tamamladı.
Bizi biz yapan ortak değerler etrafında kenetlenmeyi başardığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığına yaşadıklarımız bizleri tekrar tekrar ikna ediyor.
Cumhuriyetimizin 100. ve nice yüz yıllarını artan coşku ile kutlamak nasip olsun inşallah.
***
Bununla birlikte bugün kaydettiğimiz Silivri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü tebrik ediyor, esaretten uzak, hür ve bağımsız ortamda gelişmeyi, aydınlık yarınlar ve çağa emin adımlarla ilerlememizi sürdürmemizi diliyorum.

SON GÜLEN İYİ GÜLER
İYİ Parti'de Pazar günü delege seçimleri vardı. 35 mahallede kayıtlı üyeler, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek, kongrede ilçe başkanını seçecek delegeleri (400) belirledi. 32 yönetici ve bir doğal delege de eklendiğinde toplamda 433 delege ilerleyen süreçte İYİ Parti'nin ilçe başkan adayı arasından birinin seçilmesini sağlayacak. Delegelerin oylarına ipotek koyup sonucu belirlemek beyhude bir çaba olmakla beraber siyaset okuyucuları mevut tablodan pek çok şeyi görüyor. Son gülen iyi güler diyeceğim de İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek hep gülüyor!
Kongre sürecinde oluşturulmaya çalışılan ve çok azı ortaya çıkan siyasi hararetin İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek'in değirmenine nasıl su taşıdığını, Refik Bek'in sadece kendini ifade etmediğini; üzerinde neleri birleştirip, temsil ettiğini, ilçe kongresinden sonra ayrıntıları ile konuşmak için çok vaktimiz olacak. İYİ Parti'nin Silivri'deki kilit konumunu da bol bol tartışırız.
***
Bu arada çok soruluyor onu da belirtelim AK Parti, MHP ve CHP'de genel seçimlere kadar kongre yok. Yerel seçimlere kadar olması da çok muhtemel görünmüyor, ekstra bir durum oluşmaz ise vaziyet bugünkü gibi korunur.

GÜNÜN SÖZÜ
"Bir gün sormuşlar ermişlerden birine:
-Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?
-“Bakın göstereyim” demiş, ermiş..
Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da `derviş kaşıkları` denilen bir metre boyunda kaşıklar.
Ermiş sofradakilere, “Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz” diye bir de şart koymuş.
“Peki!” deyip içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.
Bunun üzerine, “Şimdi” demiş ermiş: - “Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe...”
Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. “Buyurun…” denilince, her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içirmiş. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.
“İşte!” demiş ermiş ve eklemiş: -Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse, o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa, o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz ve şunu da unutmayın, hayat pazarında alan değil, veren kazançtadır daima…"
*Alıntı

 

 

 

YORUM YAP