Sevginar Sali

Çin işkencesi!

AK Parti'nin başkan aday adayı trafiğinden iyice uzaklaştım, farkındayım… Ama yakın markaj takip etmek durumunda kalanlar da mevzudan koptu eminim. Aday Adaylığı başvurusunu bile görmediğimiz insanlar; Süleyman Çalık, Mehmet Özçelik'in ‘kesinleşen' adaylıkları beni bile canımdan bezdirdi, teşkilatta mesaisi, alın teri olanların ne hissettiğini yazmaya kalksak buralara sağmaz.
Çokça Hüseyin Turan, Emrah Maşalacı, Sami Barlas, ara ara Metin Karakaş'ın kesinleşen adaylıklarına dair havadisler de siyasi kulislere yansıyor tabi… Hayaller Silivri, gerçekler Ankara!
Nedir bu Çalık, Özçelik isimlerinin ortaya atılmasındaki maksat düşündüm düşündüm bulamadım… Dün sıkça fikir telakkisi yaptığım arkadaşım geldi kahveye… Mevzu açılınca, “Benim aklıma tek şey geliyor; Mevcut aday adaylarından hangisi aday olsa diğerleri onun ‘altında' görevi kolay kolay kabul etmez. Başkan aday adaylarını (Hüseyin Turan, Metin Karakaş, Sami Barlas, Emrah Maşalacı vs.) dışarıdan gelen birinin yanına başkan yardımcısı olarak verecekler!” diye bir teori ortaya attı.
‘Olur mu canım böyle bir şey?' dedim demesine de söz konusu olan AK Parti'yse korkarım olabileceklere sınır çizmek bizim boyumuzu aşar…
Bildiğimiz başkan aday adaylarının içindeki ‘başkanlık' sevdası varken onları ‘başkan yardımcılığı'yla baş göz etmenin yaratacağı mutsuzluğun faturasını kaldıracak ‘ithal Başkan'a helal olsun : )
Ve sayın AK Partili yetkililer size birkaç kelam etmesem taş olurum; insanların onuru, gururu, beklentisi, hayalleri, emekleriyle bu kadar oynamayın… Oyuncak mı canım bunlar!?
Bu ithal aday sevdasından vazgeçmeyen AK Parti, önümüzdeki dönem mahalle başkanı yapmaya insan bulamaz Silivri'de demedi demeyin!
Silivrilileri dinlemiyorsunuz oylarını istiyorsunuz! Bari ilçe başkanınızı dinleyin o da ‘Bizden bir şey çıkmaz Ankara, İstanbul nereden bulursanız bulun yollayın birini' diyorsa ben taziye temennilerimi iletip susacağım… Bu kafayla AK Parti Silivri'de kaybettiği yerel iktidarı geri kazanmayı bırakın, muhalefet konumunu da üç beş vakte kadar yitirir!
Allah'ım ya yıllarca inşa edilen şeyin birkaç haftada, yerle bir oluşunu izliyoruz resmen…
‘Yazma, çizme Sevginar, sana ne diyorum' kendi kendime, diyorum demesine de muhalefetsiz iktidar olur mu arkadaşlar işin ucu CHP'ye de fena dokunuyor yine bildiklerimi, gördüklerimi daha fazla susamıyorum ki!
Bütün Silivri nefesini tutmuş AK Parti'de dönen tiyatroyu izliyor… Bu sinir ve itibar kaybıyla adaylığını açıklayacak AK Parti Başkan Adayına Allah güç, sabır versin!
Ne düşünmekmiş arkadaş, sanki 5 yıldır Mart 2019'da yerel seçim olduğunu bilmiyorlardı da bir ay önce öğrendiler… Bu siyasi partiler çok alem? Allah korumuş da erken falan yapılma kararı alınmamış… Adayları seçimden sonra açıklardılar artık : )
Bu Çin işkencesini andıran başkan aday adayı belirleme sürecinden sonra sonucundan çok AK Parti'de seçimlerde yaşanacakları merak ediyorum…
Allah'ım sen AK Parti'nin başkan aday adaylarına benim hakkıma yazdığın sabırdan biraz bölüştür, payımdan feragat ediyorum; ilçe siyasetinin istikbali için sinirlerimden süpürge yapıp ortalığa biraz çeki düzen vereceğim!

YORUM YAP