Sevginar Sali

CHP seçim hazırlığı-Ahmet Hakan ve demokrasi...

Dün akşam Mirgün Cabas’ın konuğu olarak Emin Çapa’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin açıklamalarını dinledim. Tesadüfen denk geldim... CHP’nin bana yeni bir şey anlatacağı, oy kararımı etkileyecek bir atılım beklentisini çoktan terk ettiğimi fark ettim. Böke’nin ekonomi üzerine açıklamalarını o kadar keyifle ve umutlanarak izlediğime hayret ettim program bitiminde. Genel Başkan olacak kadın; ekonomiyi bile bal kaymak gibi anlatıyor mali işler özürlüsü ben bile anladığıma göre düşünün artık gerçekte yaratabileceği etkiyi…
CHP’nin Türkiye adına en iyi projeler ve uygulamaları düşünen parti olduğuna Böke beni inandırdı; belki benim görüşüm de buna son derece müsaitti ama CHP’yi CHP’lilerden daha iyi eleştiren yoktur unutmayın.

***
Her seçim veya yerelin hassasiyeti diyelim birkaç gündür AK Parti yoğunluklu haberlerden değişik manalar çıkartılmaya başlandı. Doğru olsalar ses etmem de alakası yok. AK Parti’nin genel seçim çalışması son derece programlı; vekil adayları sahada. İlçede de SKM çok iyi çalışıyor... CHP henüz o havaya giremedi. Özcan Işıklar sahaya çıksın yüzünü göstermeyen milletvekili adayları için çalışsın beklentisini hiç yadırgamadık bugüne kadar şimdi mi arıza çıkartalım!?
Ama bence her yolda Özcan Işıklar’ı kullanmaya, o kadar fazla yüklenmeye hiç gerek yok… Onun bu işe dönüllü köle olduğuna de bir şey demiyorum...
Ben meclis üyesi olduğu partinin ekonomi politikasını Saadet Gencoğlu’ndan dinlemekten çok keyif alırım örneğin…
Tarımın bugünkü durumu ve CHP’nin 1 Kasım seçim programında bununla ilgili düşündüğü tedbirleri Melih Yıldız’dan dinlersem milletvekili adaylarından daha etkili olur kanısındayım. Muhtarlar ve tarım/ziraat odaları bu sunuma çok hoş bir katkı sunabilir ayrıca…
Sağlık konusunda partisinin öngörülerini Semih Ayeş, ilçe başkanı ile ortak bir basın toplantısında yerel medya ile paylaştığını düşünün. Sağlık ile ilgisi STK’ların da davet edilmesi harika olmaz mı?
Adalet ve yargı konusundaki reform tasarılarını Ünal Doğrul anlatsa vs…
CHP’li milletvekili adaylarını beklemek yerine, herkes kendi evinin önünü süpürebilir : )
Hürhaber ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar arasında olumsuzluk olduğu hususunda kaygılanan kişilerin yüreğine su serpeyim; yok öyle bir şey. Belediye Başkanımız görevini yapıyor biz de aynı çaba içindeyiz. Arkasından konuşulan şeyleri yüzüne söyleme cüretini gösterdiğimiz için içten içe kızıyor ve belli etmiyor diyemeyeceğim sussa da aklından geçenleri onun gazetemizi okuduğu gibi okuyoruz : ))) Ama bunlar işimizin fıtratında olan şeyler, lütfen : )
Bu arada dün Ahmet Hakan’a yapılan saldırı üzerine sohbet ettik… Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu’nun iddiasına göre Baykal’a, Özcan Işıklar’ı aday yaptıran kişi Hakan’mış… CHP’nin belediye başkan adayı olmak bence o kadar kolay değil ama doğruysa bile o bilgi; iyi yapmış : ) 2014’te de Kılıçdaroğlu’ndan aynı ricada bulundu demek ki : ))
Özcan Işıkar ile Ahmet Hakan’ın  geçmişte Silivri’de yerel basın macerasını düşününce ve belediye başkanımızın gazeteci olarak sunduğu rol modele bu saatten sonra dönüşür müyüm diye aklımda tartınca kısa süreli kaygılanmadım değil… Hakan, karşı olduklarına karşı çok fazla ilgili ben direk yok saymayı tercih ediyorum, ilgisizliğim yeter : )
Değer, önem vermediğim kişi ve olaylar hakkında ne lehte ne aleyhte bir efor sarf edemem; yapımda yok : )
Şaka bir yana Ahmet Hakan’a çok geçmiş olsun… Aslında Işıklar’ın sözleri de son derece doğru saldırıya uğrayan Ahmet Hakan’ın ötesinde halkın basın özgürlüğü ve tam olarak demokrasimiz. Demokrasiye kalkan ellere bakın bu rejim sayesinde ulaştıkları ve bir de sahip olduklarına; oturur ağlarsınız… Allah’ım sen bu güzel ülkeyi koru, biz mahvetme yolunda çok feci hız kazanmışız, istesek de duramayız diye çok endişeliyim, çok...

YORUM YAP