Sevginar Sali

CHP’nin Yıldız Adayı…

Melih Yıldız'ın Belediye Başkan Aday Adaylığı programının ardından en çok hakkında öncesinde duyduğumuz eleştirileri anımsadım… “Sosyal değil”, “İletişime açık değil”, “İnsanlara selam vermiyor…” vs…
Valla arkasına kattığı kitleye bakılırsa pek de öyle asosyal biri çıkmadı CHP'nin Yıldız Adayı… Epey nitelikli yalnız sosyal çevreye değil, destekçi topluluğuna da sahip olduğunu gösterdi.
İletişime ne denli açık olduğunu parti binası girişinden başlayarak, salonu dolduran herkesi, oluşan izdihama rağmen, selamlamaya çalıştığını gördükten sonra tartışmayı düşünmüyorum.
Böyle şatafatlı adaylık başvuruları çok tasvip ettiğim yöntemler değil ama son derece anlamlı oldukları, bazı şeyleri net olarak ortaya koymak açısından yararlarını da gördük.
‘Herkese'yı bırakın gerektiğinde bile kolay kolay vaatkar olmaktan kaçınan Melih Yıldız'ın siyaseten taraftar toplaması toplum şartlarımızda çok zor. Zoru başaran biri… Üstelik siyaseten hem güzel, hem de çok insan biriktirdiğinin ortaya çıkması için gösterişten kaçınma tavrından taviz vermesi iyi oldu.
Politika ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, ya da başka siyasi eğilimlere sahip kişilerin sırf onun için kalkıp CHP binasına gelmiş olması, Melih Yıldız'a dair anlamlı bir diğer gerçeği de ortaya koydu.
CHP'nin üç aday adayının toplantısını da takip ettim. CHP'nin en uygun adayının Melih Yıldız olduğu konusunda herhangi bir tereddüt şöyle dursun, toparlayıcı tek isim olduğu kanım pekişti.
CHP'nin diğer aday adaylarını yok saymıyorum. Bora Balcıoğlu, iddiasında son derece haklı. Aday olup kazanacak, kazandıktan sonra süreci yönetecek güveni en çok veren isim Melih Yıldız. Doruk Bulut, çok büyük bir riski, bugüne kadar Melih Yıldız ile kat ettiği yol arkadaşlığı sebebiyle oldukça dezavantajlı bir durumda üstlenmeye niyetli. Özellikle Milletvekilliği adaylığı ve kurultay süreçlerinde, Halk TV etkisinde kazandığı siyasi avantajı, doğru değerlendirip, sabırla idare etmesinin hakkında daha hayırlı olduğunu düşünsem de hayat onun hayatı, tercih onun tercihi. Özel görüşmemizde fazlasını kendisine ilettiğim için bakış açıma yeterince vakıf. Burada tekrar ayrıntılandırmanın gereğini görmüyorum.
CHP için yerel iktidara giden emniyetli bir yol var, bir de yüksek risk taşıyan. Melih Yıldız'ın oluşturacağı yönetim, saç ayağında iktidar hedefine gitmek bir de son anda gelişen rotalar ve araçlar ile hareket etmek seçenekleri var CHP'nin önünde…
Partide sarf ettikleri emek ve ortaya koydukları hedefler de onların, bugüne kadar yol yürüdükleri ve bizden daha iyi bildiklerini düşündüğüm aktörlerine yazacakları senaryo için kalem ellerinde.
Çekilen filim beğenilmezse, yan salonda gösterimde olan patlama yapar uyarması bizden…
Kendi adıma Melih Yıldız'a teşekkür etmek isterim. Siyasette sözüne sadık, dik, dürüst kalmak zordur. Bu özelliklerinden taviz vermeksizin de fark yaratabileceğini kanıtlayan ender siyasi varlığı çok kıymetli.
Yolu açık olsun…

YORUM YAP