Türk Eğitim Sen ailesi Öğretmenler Günü’nde bir araya geldi

Türk Eğitim Sen ailesi Öğretmenler Günü’nde bir araya geldi

29.11.2023 11:04:41

Türk Eğitim Sen Silivri ailesi, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve sendika yetkilileri de kendilerini yalnız bırakmadı. 5_180

Türk Eğitim Sen Silivri İlçe Yönetimi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 26 Kasım 2023 Pazar günü, Palmiye Düğün Salonu'nda kahvaltı daveti düzenlendi.
Silivri İlçe Temsilcisi Engin Akbal, yönetimi ve üyeleri aileleriyle hazır bulunurken, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MYK Üyesi ve Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeki Anıt, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Çetin, Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, Şube Başkan Yardımcıları Bayram Baran ve Kürşad Yeşil katılım sağladı.405749579_6794412397340447_7028356034670030614_n
Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan ve İlçe Temsilcisi Engin Akbal, üyelerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik etti.
YILMAZ: YAŞAMIMIZ ALDIĞIMIZ EĞİTİMLERLE ŞEKİLLENİR
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eğitimcilere şu sözlerle seslendi: “Eğitim, insan hayatının her aşamasında devam eder ve hayatta kalmak için gerekli olan temel becerilerin yanı sıra, kişisel gelişim ve toplumsal yarar sağlamak için de önemli.
Eğitim, okulda başlar ve hayatımızın geri kalanında süreceğimiz yaşam, aldığımız eğitimlerle şekillenir.
“DÜNYANIN EN KUTSAL VE SAYGIN MESLEĞİNİ YAPMANIN ONURUNU TAŞIYORSUNUZ”
Bu sebeple siz değerli öğretmenlerimiz, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevi üstlenmiş durumdasınız. Sizler, yüklendiğiniz bu büyük sorumlulukla beraber dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğini yapmanın onurunu taşımaktasınız. Sizler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcilerisiniz.7_37
“EĞİTİM-ÖĞRETİM ÇOK BOYUTLU BİR SÜREÇ”
Biliyoruz ki, eğitim ve öğretim dediğimiz çok boyutlu süreç, sadece satırlar ve sınıflar arasında değil, elbette gönüller arasındadır. Öğretmen de gönülleri buluşturan, geleceğimizin hamurunu yoğuran emek, fedakârlık, özveri, merhamet ve aydınlık meşaleleridir.
“YAPTIĞIMIZ TÜM YATIRIMLAR ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE YÖNELİK”
Göreve geldiğimiz günden bu yana Silivri'de yaşayan tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları, sosyal yaşam sürebilmeleri ve spor yapabilmeleri için büyük çaba sarf ediyoruz.
Yaptığımız tüm proje ve yatırımların çocuklarımıza ve gençlerimize, yani geleceğimize yönelik olduğunun altını çizmek istiyorum.
Bu anlayış çerçevesinde;
• Kütüphanesi, Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu olmayan köy okulumuz kalmayacak dedik ve 12 köy okulumuzda bu projeyi uyguladık.
• Köy okullarımızın tuvaletlerini baştan sona yenileyerek çocuklarımızın kullanımına uygun bir hale getirdik.
• Okullarımızın temizlik malzeme ihtiyaçlarına katkı sunduk.
• Elginkan Vakfı işbirliğiyle Ümmehan Elginkan Anaokulumuzu hizmete açtık.
• Gülsen&Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizi açtık.
• Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanını Hizmete açtık.
• Hasarlı olan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu ve Çeltik İlköğretim Okulumuzun yerine yenisini kazandırdık.
• Her yıl BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin ilkokul, ortaokul ve lise 1. sınıfa başlayan öğrencilerine okul forması hediye ediyoruz.
• BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin 1.2.3. ve 4. sınıfa giden öğrencilerine, içerisinde bir aylık beslenme ihtiyaçlarını karşılayan “Beslenmem Sosyal Marketten” gıda paketini hediye ediyoruz.
• Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile kurduğumuz eğitim akademisinde, LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurslar veriyoruz.
• 9-14 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz İngilizce Kursu imkanı sunuyoruz.
• Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerimize 750 TL teşvik desteği veriyoruz.
• Yine belli bir başarıyı yakalamış üniversite öğrencilerimize her ay 750 TL başarı bursu veriyoruz.
• Üniversite sınavlarına ve Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına giren öğrencilerin sınav giriş ücretleri Silivri Belediyesi olarak biz karşılıyoruz.
• Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında dereceye giren öğrencileri her yıl cumhuriyet altını ile ödüllendiriyoruz.
• 7'den 70'e herkesin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine imkân sağlamak amacıyla Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile kurduğumuz Güzel Sanatlar Akademimizde; Yaratıcı Drama, Şan, Piyano, Bağlama ve Oyunculuk eğitimi veriyoruz.
• 3000'i aşkın çocuğumuza 11 branşta eğitim verdiğimiz Yaz Spor Okullarının yanı sıra, Yüzme ve Futbol Akademimizde geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz.
• Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzumuzda 7'den 70'e herkesi sporla buluşturuyoruz.
• Gençlik ve Kültür Merkezimizi inşamıza devam ediyoruz.
* Çanta'ya 24 derslikli Ayfar Meslek Lisesi, Yeni Mahalleye 2 Gümüşyaka'ya 1 adet olmak üzere 3 anaokulu kazandırıyoruz.
• Alibey Mahallemizde inşası süren 300 araçlık otopark ve ek hizmet binası projemizin içerisinde Kütüphane ve Etüt Merkezi yapıyoruz.
• Ömer Seyfettin Kütüphanemizi yakında açıyoruz.
“CEFAKÂR VE FEDAKÂR ÖĞRETMENLERİMİZE HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Çocuklara yaptığımız her yatırımın ve hizmetin, onların kıymetli ailelerine ve siz değerli öğretmenlerimize de destek olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle yeni okullar, eğitim merkezleri, kurslar ve ayni yardımlarla Silivri'de yaşayan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin yanında olmaya, destek olmaya devam edeceğiz.
Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde hiçbir bahaneye ve olumsuzluğa aldırmadan milli ve manevi duygularla çocuklarımızı yetiştiren, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimize değerli hizmetleri için teşekkür ediyorum.
“ TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM”
Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit düşün ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. Sağ olun… Var olun… Allah'a emanet olun.”
Davette, emekliliğe ayrılan öğretmenlere hediyeler sunularak verdikleri hizmet için teşekkür edildi. Renginar SALİ

YORUM YAP