Sevginar Sali

“CHP’nin tek adayı ilçe başkanımız Berker Esen’dir!”

CHP İl Delegesi- CHP Silivri Yeni Mahalle Başkanı Oktay Yüksel, “31 Ocak yazınıza istinaden cevabımdır” diyerek, “CHP Silivri İlçe Başkanlığının ve Örgütünün aday arama gibi bir sorunu yoktur. Silivri CHP İlçe Başkanımız “Ben Belediye Başkan Adayı değilim” diyene kadar Silivri CHP'nin tek ve tartışılmaz Adayı İlçe Başkanımız Berker Esen'dir” açıklamasında bulundu.
31 Ocak tarihli yazımda; ‘Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu zaten bilinen, yer yer Berker Esen'in niyet ve iddiasına yönelik bilgiler siyasi kulislerde konuşulurken Süheyl Kırkıcı ismini de CHP'nin 2024 belediye başkan aday adayları arasına yazmamız gerektiği anlaşıldı sanıyorum' yazdım.
Tabi ki bu basın toplantısı özelindeki aday adayı değerlendirmesiydi. CHP'nin Belediye Başkan Aday Adayı açısından ne kadar zengin, çoğulcu bir parti olduğunu hepimiz yıllar ve seçimler esnasında öğrendik. Bu aday adayı çokluklarının nasıl bir birliktelik yokluğuna yol açıp, barındırdığı tehlikelere de aşinayız. Yeterince birlik olamamak mesele de bölünme oldu mu niyet edilen işin sağlıklı bir neticeye ulaştırılması hayal ötesi bir vaziyet alıyor.
Pazartesi günkü basın toplantısında Esen, Balcıoğlu, Yıldız ve Kırkıcı'ya Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili görüşleri de soruldu (Alparslan Bozkurt Ermiş tarafından). Soruyu yanıtlayan tek isim Berker Esen olurken, “Genel Başkanımız doğal Cumhurbaşkanı adayımızdır. Şahsen tercih etmez ise işaret ettiği ismi destekleriz…” şeklindeki yanıtı ile CHP İl Delegesi- CHP Silivri Yeni Mahalle Başkanı Oktay Yüksel'in yaklaşımındaki paralellik ilginç. Parti genel başkanının Cumhurbaşkanlığına adaylığındaki gibi ilçe başkanı da CHP'nin belediye başkan adayı mıdır?
***
İlginç bir şekilde belki de en yoğun yerel milletvekili aday adaylı ve de sonuçları itibariyle (belediye seçimlerine) etki edecek genel seçime giderken bu konulardan itinayla uzak duruyoruz. Tabi ki asıl konumuz yerel siyaset. 2024'ten önce 2023 seçim sonuçları belediye başkan adayının kimliğinden sonra sonuca en güçlü tesiri gösterecek unsur.
En merak uyandıran tarafı da yerel ile umudunu kaybedemeyenler milletvekili adaylıkları ile üzerlerindeki siyasi projeksiyonu kuvvetlendirme olasılığını muhakkak değerlendirecek olmaları.
Keşke niyet eden, üç aşağı beş yukarı çoğumuzun tahmin ettiği isimlerin her biri seçilse. Seçilemeyecek yerlerden aday gösterilmeleri dahi önemli fırsatlar içeriyor.
Bedenimiz ‘genel seçim'e giderken, ruhumuz tümüyle ‘yerel'e kitlenmiş vaziyette.
Şu da bir gerçek ki gerek genel siyasi konjonktür gerekse yeni kurulan partiler ve ittifaklar bildiğimiz isimlerin milletvekili olasılığını daha da zora sokuyor.
Genel seçimler hızla yaklaşırken emin olun biz artan dozda yerel olasılıkları konuşmaya devam edeceğiz.
Ha bu arada…
Bence; Berker Esen ilçe başkanlığı konusunda fena bir iş çıkartmıyor alabilir ama CHP'nin Belediye Başkan Adayı, olmayı ondan ve diğerlerinden çok daha fazla hak eden isim ortada. Siyaset bir süreçtir, gerçekleşmeden, hakkını vermeden, boşluklar ve sıçrayışlar ile varılacak sağlıklı bir menzili yoktur.
İyi hafta sonları...

YORUM YAP