Şahin Dirik

“CHP’liyim ama oyum Volkan’a” diyen varsa…

“CHP'liyim ama oyum Volkan Yılmaz'a” veya “Muhalif seçmenim ama oyum Volkan Yılmaz'a”. Bu iki cümleyi nadiren de olsa ara ara duyuyorum. Sebebini sorduğumda “Çünkü iyi çalıştı” diye devam ediliyor genelde. Artık bu konuya net bir şekilde açıklama getirmenin elzem olduğunu düşündüğüm için bu köşeyi yazma gereği duydum.
Değerli okurlarım, “Volkan Yılmaz çok çalıştı” konusu tamamen bir algı oyunundan ibaret. AKP hükümeti taraflı hizmet politikaları konusunda bir dünya markasıdır. Silivri'nin CHP tarafından yönetildiği bunca yıl boyunca ilçemiz hükümet tarafından adeta yok sayıldı. Hükümet, görevi olan hizmetleri Silivri'ye getirmedi, taraflı yaklaştı, ilçeye sırtını döndü. Bunun en bariz örnekleri olarak yıllar boyunca bekletilerek kasti şekilde bitirilmeyen tarihi köprülerimizin restorasyon çalışmalarını örnek gösterebiliriz.
Peki, Silivri'yi MHP alır almaz ne oldu? İlçemiz hükümet nezdinde birden görünür oldu. AKP, ittifak ortağına sırt çeviremeyeceği için yıllar boyu birikmiş hükümet hizmetleri birden Silivri'ye akmaya başladı. Örneğin CHP döneminde yıllarca boş, boş bekletilen tarihi köprüler Volkan Yılmaz seçilir seçilmez hemen birkaç ay içerisinde hükümet tarafından bitirildi. Projesi Özcan Işıklar döneminde Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan ve şu an yapımı hala devam eden şehir geçişi viyadük projesi hükümet tarafından raftan indirilip yapımına başlandı.
Bunlar olurken Volkan Yılmaz ne yaptı? Sanki tüm bu hizmetleri Silivri Belediyesi (yani kendisi) yapıyormuş gibi etrafa pankartlar astı, billboardları bu şekilde algı yaratacak görsellerle doldurdu. Hükümet ise bütün bunlara göz yumdu, kendi yaptıkları hizmetleri Yılmaz'ın sahiplenmesine izin verdiler, siyasi rant uğruna kurdeleleri ona kestirdiler. Yılmaz yine Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin tarafsız hizmet politikasının nimetlerinden de sonuna kadar faydalandı. İmamoğlu parti ayrımı gözetmeksizin tüm İstanbul ilçelerine hizmet götürdü. Buna Silivri de dâhil. Ancak bunu öyle fazla reklam malzemesi haline getirmedi. Volkan Yılmaz ise yeri geldi meydanı boş bulunca İBB'nin getirdiği hizmetleri dahi sahiplenecek kadar ileri gitti.
Bunu ilk kez bu kadar açık yazıyorum; Volkan Yılmaz döneminde Silivri halkı bir açıdan aptal yerine koyuldu! Vatandaşlarımız hangi hizmeti kimin getirdiğini ayırt edemeyecek kadar düşük bir zeka düzeyindeymiş muamelesine maruz kaldılar. Bu kadar basit düzeyde algı çalışmaları yapıldı Silivri'de. Ama şimdi vatandaşlarımızın zekalarını ispat saati geldi.
Ey Silivrililer, her şeyin farkında olduğunuzu, herkesin niyetinin bilincinde olduğunuzu kanıtlamanızın işte şimdi tam zamanı. Oyunuzu bu doğrultuda kullanıp kendinizi ifade edin. Basit algı oyunlarına bile kanacak düzeyde insanlar olmadığınızı herkese gösterin.
Gelelim “CHP'liyim ama oyum Volkan Yılmaz'a” veya “Muhalif seçmenim ama oyum Volkan Yılmaz'a” diyenlere. Kardeşim öncelikle siz CHP'li falan değilsiniz. Cumhuriyet Halk Partili dediğin partisine yerel seçim, genel seçim ayrımı yapmaksızın sahip çıkar. Atatürk ilkelerine, Atatürkçülüğe sahip çıkar. Cumhuriyet Halk Partili dediğin Atatürk'ün partisinden başka partiye oy vermez! Cumhuriyet Halk Partili dediğin aydın görüşlü olur. Benim tanıdığım Silivri aydın görüşlüdür, Cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür! AKP gibi, HÜDAPAR gibi partilerle yan yana yürümüş, onlarla ittifak kurmuş MHP gibi bir partinin adayına “Ama Volkan Bey çalışıyor, ama iyi insan” gibi afaki bahanelere sığınarak oy vermez! Her fırsatta Devlet Bahçeli'nin elini şapır şupur öpen birine geçit vermez! Silivri'nin tapusunu (mazbatasını) Devlet Bahçeli'ye götüren birine oy vermez! Silivri'nin Bahçeli'ye toleransı yoktur. O yüzdendir ki kendisi de beş senelik yerel iktidarları boyunca buraya adım atmamıştır. CHP lideri Özgür Özel'in de geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Silivri mitinginde bu konuya dair ibretlik tespitleri vardı. Özgür başkan acımadı roket, bomba ne varsa Yılmaz'ın üzerine fırlattı. Lafları birer, birer sapladı. Yılmaz'ın partisinden utandığını, Silivri halkının Bahçeli ve MHP'ye olan antipatisinden dolayı Yılmaz'ın kampanyada logo kullanmaktan özellikle kaçındığını, bu zihniyete Silivri'de yer olmadığını vurguladı durdu.
Tüm bunların yanı sıra Silivri, her fırsatta Ekrem İmamoğlu'nun ayağına dolanan, iBB meclisinde sürekli onun aleyhinde oy kullanan, Tevfik Göksu gibilerle bir olup İmamoğlu'nun yoluna taş koyan birine oy vermez! CHP'li dediğin biraz dirayetli olur, sağlam iradeli olur. Partisine ihanet etmez. Uzun lafın kısası başta 2019'da Ekrem İmamoğlu'na ve 2023'te Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiş olanlar olmak üzere tüm seçmenlerimizi bu kez de Bora Balcıoğlu çatısı altında buluşmaya ve irademizi bu yönde sandığa yansıtmaya, ilçemizin evladına sahip çıkmaya davet ediyorum. Oyunu bu yönde kullanmayacak olan kimse bundan sonra kendine “CHP'liyim, muhalifim” demesin.

  1. AHMET GÜMÜŞPINAR AHMET GÜMÜŞPINAR

    Öncelikle bu yazıyı yayınlayan ve yazan kardeşime teşekkür ederim tam da yara ya merhem olacak tespit.Halkına sırtını dönen değil,yüzünü dönen başkana oyumuz.BORA BALCIOĞLU'naHiç bir hizmet lütuf gibi gösterilemez,o makamlara gelenler bizim vergimiz ile oluşan bütçeleri yönetmek için seçiliyor.ve insanlığın yaşam kalitesini arttırmak için.

YORUM YAP