Sevginar Sali

CHP’de kıran kırana yarış

Cumhur İttifakı adayı ikinci kez Volkan Yılmaz olarak kesinlik kazanırken, yerel seçimlerin ikinci en iddialı saffında kıran kırana bir yarış sürüyor. CHP'nin doğal belediye başkan aday adayları Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu'nun arasına adını İl ve Kurultay hamleleri ile yazdıran Doruk Bulut ile birlikte süren heyecanlı yarışın galibi merakla bekleniyor. CHP'de başkan adaylık yarışı bu kez büyük ölçüde daha az gerilimli ve centilmen biçimde sürerken, esasen ciddi de bir sınav veriliyor. CHP'nin yıllardır dile getirdiği “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganının Silivri uyarlaması “Birleşmezseniz hiç şansınız yok” şeklinde formüle edebiliriz. Melih Yıldız büyük ölçüde dışa dönük, Bora Balcıoğlu daha sakin, Doruk Bulut iyice kendi çapında süreci değerlendirirken, CHP'nin adayları yarışı kendi aralarında değil, sahada karşılık bulma alanını genişletme yönünde ilerliyor. Bir diğer CHP Başkan Aday Adayı Semih Ayeş'in toplumsal karşılığı da CHP'nin aday adaylık yarışında hafife alınacak unsur değil.
CHP'nin Belediye Başkan Adayının açıklanması ile ilgili en erken takvim 27 Aralık'a işaret ederken, 11 Ocak'ı bulma olasılığı da olduğu belirtiliyor.
İYİ PARTİ SİLİVRİ'NİN ADAYI KİM OLACAK?
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da da Ankara'da da seçime tek başlarına gireceklerini vurguladı. Bununla da yetinmeyerek partisinde yaşanan istifalara değinerek, "Bu bir savaş ilanıysa kabulümdür" dedi. Bu durumda kısa bir süre içinde Silivri'de yerel seçim yarışına İYİ Parti'nin de adayı ile dahil olması kaçınılmaz oldu.
SAADET DE ADAY ARAYIŞINDA
Saadet Partisi İlçe Başkanlık görevine Kadir Tokalı'dan sonra tekrar gelen Mahmut Hamdemirci şu an için seçimlere kendi adayları ile hazırlandıklarını, her an değişiklik de olabileceği opsiyonunu belirterek ifade etti. Parti içi yerine dışından, toplumsal desteği ve siyasi referansları iyi olan bir aday arayışında olduklarını da belirterek, bunu oy açısından tercih ettiklerini de söylemiş oldu aslında.
BBP'NİN ADAY ADAYI
Kısa bir süre önce İlçe Başkanlık görevini İhsan Ketenci'ye devreden Ramiz Aksu, İl Yönetimine girdiğini ve Büyük Birlik Partisi'nin Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ilan etti.
YENİDEN REFAH'IN İLK ADAY ADAYI DA BELLİ OLDU
Yeniden Refah Partisinin Silivri Belediye Başkan Aday Adayı da İlçe Başkanı Ömer Hakverdi oldu.
ZAFER PARTİSİ DE İLK ADAY ADAYINI AÇIKLADI
Zafer Partisi'nin ilk Belediye Başkan Aday Adayı Başvurusu seçimlerin tanıdık siması Ercan Çakır'dan geldi.
KÜLÜNK'TEN DİKKAT ÇEKEN TESPİTLER
Dün AK Parti'nin İBB Başkan Aday Adayı Metin Külünk, Silivri Teşkilatındaydı. Dikkat çeken tespitlerine ilişkin birkaç not aldım. İstanbul seçimlerinin kaybedilmesi ile ilgili “Kentli ile kentin gündemini örtüştüremedik” dedi. “Fiziki yatırımlara vurgu yapmaktan vazgeçmeliyiz, halkın gündemi bu değil” ifadelerini kullandı… “Bu seçimin koordinatı aile… Aileler zorda. Mutluluk katsayısı hızla düşmekte. Buna çare üretmek gerek” diye belirtti… “Huzurlu insan, huzurlu aile, huzurlu mahalle” vurgusunda bulundu. “Belediyelerin kaynakları insanlara ayrılmalı, kullanılmalı. İmar planları ve müteahhitlerin belediyelerde cirit attığı yerel yönetim anlayışı tükendi” şeklinde konuştu.
Külünk, AK Partililere “İstanbul'u kazanmak zorundayız. İstanbul seçimi bir yana, diğer seçimler bir yana. Mesele Ekrem İmamoğlu'nun yeniden seçilmesi de değil” derken, bir kesimin İstanbul seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiği 28 Mayıs'ın rövanşı olarak gördüğüne dikkat çekti.

YORUM YAP