Sevginar Sali

Bu çok İYİ

Daha iyisini görmedim, görür müyüz bilmiyorum…
Aslında Ozan Ersaraç aylardır, İYİ Parti İlçe Başkanlığından affını istediğini Genel Merkeze bildiriyordu. Bırakacak, yerine gelecek ismin belirlenmesini bekliyordu. Kongreye kadar devam etme ısrarını da geri çevirdi. Buna rağmen oluşan gerilim kısa sürede çok şükür ki bertaraf edildi ve yerini zarif bir devir teslimine bıraktı.
İYİ Parti kurucu İlçe Başkanı Av.Ozan Ersaraç görevini siyasetin deneyimli ismi, son dönem medya alanında faaliyet gösteren Ahmet Refik Bek'e devretti. Omuz omuza gerçekleştirilen devir tesliminde yeni başkan, Ersaraç'a teşekkür şilti takdim ederken, aynı nezaket çerçevesinde nezaket mesajıyla davranışı karşılık buldu.
Her şeyin çok zor olduğu bir dönemden geçiyoruz ama siyaset herhalde en ağırı… Bunun için politikayı öne sürerek insanları hırpalamaktansa seçim ve vazgeçişlerimizi daha zarif şekilde belirtirsek güçlüklerimizi bir tık kolaya taşırız.
Ersaraç'a bundan sonraki yaşantısında başarılar, Bek'e de kolaylıklar diliyorum. Kuruluşundan bu yana içinde yer aldığı ve çokça da arzu ettiği bir sorumluluğu yerine getirme fırsatı yakaladı; yolu açık, Allah yardımcısı olsun.

“O SES”TE SİLİVRİ FIRTINASI
O Ses Türkiye'de bu sezon Silivri fırtınası esecek inşallah. Barış Yıldırım'ın Hadise'nin takımına girmesinden sonra Silivrililerin yıllardır yakından tanıdığı İbrahim Orçin de programa katılarak tercihini Beyazıt Öztürk'ten yana kullandı. Her iki müzik insanımıza çıktıkları bu yolculukta bol şans diliyoruz…

CHP'DE GERİ SAYIM
CHP'nin kongre tarihi 5 Ocak Pazar günü olarak açıklandı, yer olarak da Palmiye Düğün Salonu'nda yapılması planlanıyor. Düzeyli ve parti içi demokrasiye uygun şartlarda işleyen kongre takviminin son raddesinde de farklı bir gelişme beklenmiyor. CHP'nin parti kaide ve kurallarına uygun şekilde seçilen delegeleri ilçe başkan adayları arasında seçimlerini gerçekleştirerek, önemli bir aşamayı belirlemiş olacaklar.
Yarışın ağırlıklı olarak Mümün Koçoğlu ve Berker Esen arasında geçeceği delege seçimlerinde ortaya çıkmış oldu. Abdullah Yıldırım'ın adaylık iddiası da sona ermiş değil, mevcut İlçe Başkanı Suna Göçengil net bir açıklama yapmamış olmasıyla birlikte devam etmesi beklenmiyor.
CHP herkese iddiasını ortaya koyma şansı ve hakkını tanıdı. Kongrede de delegeleri ikna eden başkanlığı kazanmış olacak. Seçilen kim olursa olsun, bundan sonra herkesin saygı göstermesi gerekiyor. CHP'nin kuralları ve iradesine saygı göstermeyenlerin bu yapı içinde var olma şansı da kalmaz.

YORUM YAP