Sevginar Sali

Bozoğlu kime mesaj verdi?

Hükümet Konağımız ile ilgili ikinci ihale sonrası gelişmeyi kamuoyuyla paylaşan AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun “Yaptıklarımızın başardıklarımızın yapacak ve başaracaklarımızın teminatı olduğu düsturu ile çalışmaya ter dökmeye mücadeleye yılmadan çalışırken sizlerden uzak kalmak zorunda olup yanınızda bulunamadığımız ya da görüşemediğimiz hasret kaldığımız günleri bizlere unutturan eserler kazandırabilme uğruna döktüğümüz her damla teri şahsi reklam yapma gayretine girmeden gece gündüz demeden mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesi dikkat çekti.

Cümlenin uzunluğu da ifade yoğunluğu da doğru anlaşılması için tekrar tekrar okunmasını mecburi kılıyor bir yerde. Bozoğlu'nun özellikle “şahsi reklam yapma gayretine girmeden” ibaresi niyet okuyucularının merakını cezbetti, alan siyaset ve konu siyasetçi olunca doğal olarak… CHP'ye mi, Silivri Belediye Başkanına mı gönderme yaptı? Kendi tabanına bir açıklama olarak da görebiliriz tabi. Bu sorunun en net yanıtı Mutlu Bozoğlu'nda kuşkusuz. Ben düşüncemi yazayım, yanıldıysam AK Parti İlçe Başkanı doğrusunu arayıp söyler zaten. İlçe Başkanlığı tarzı ve kişisel duruşu ve yaklaşımında Bozoğlu ile alakalı pek çok tartışma konusunu belirleyebiliriz. Ancak Cumhur İttifakı çerçevesinde içinde sorumluluklarını, ortaya çıkan sonuçları itibariyle de olabildiğince en doğru şekilde sürdürdüğünü düşünüyorum. AK Parti, Volkan Yılmaz'ın MHP'den Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adaylığının açıklandığı tarih itibariyle Silivri'de çok ciddi bir sınav veriyor. Bu sürecin en büyük yükünü de Mutlu Bozoğlu ilçe başkanı olması hasebiyle taşıyor. Geçmiş-gelecek, şu an, ne iktidar ne muhalefet olmamak'ı geçtim Volkan Yılmaz herhangi bir Cumhur İttifakı Belediye Başkanı değil.

Yani Mutlu Bozoğlu'nun şahsi reklam yapmayı düşünmeye gelene kadar düşünmek zorunda olduğu o kadar çok şey vardır ki! Buraya yazmakla sığmaz…

AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında oy potansiyeli açısından MHP lehine büyük bir fedakarlık yapmış gibi görünse de seçim sonucu ve Silivri Belediyesi ile Hükümet kanallı 3 yıllık Silivri yatırım ve hizmet kazanımları göz önünde bulunduğunda ortaklığın adaleti ve yararı kuşkuya yer bırakmıyor.

 

***

Yazının buraya kadar olan kısmını Mutlu Bozoğlu'yla görüşmeden önce yazdım… Yazdım ama yine de elim telefona gitti.

 

Bozoğlu'na sorduğum “Kime bu mesaj?” sorusuna “Siyasilere” dedi ve bir dizi görüşme yaptığını, temaslarının önemli bir bölümünü paylaşmadığını belirtip özetle şunları ifade etti: “Silivri'nin fotoğrafa değil, hizmete ihtiyacı var. Herkes kendi alanıyla ilgili ne yapabilirse yapsın Silivri hak ettiği yere gelsin. Kimsenin ne dediği ile ilgilenmiyorum. Silivri'nin ihtiyacı olan yatırım ve hizmetleri buraya kazandırmak için uğraşıyorum, kendimle ilgili bir düşüncem, kaygım, beklentim yok. Kullandığım ifade de başkalarının yöntemini değerlendirmekten ziyade benim siyasi yaklaşımımı tarif ediyor.

Sağlık yatırımları, ulaştırma, kentsel dönüşüm, eğitimdeki ihtiyaçlarımız, İlçe Tarım Müdürlüğü binası bize yakışıyor mu, bizim niye bir polis evimiz yok? Bu yatırımların takibini yaparken verdiğim mesajda asıl dikkat çekmesi gereken bölüm “sizlerden uzak kalmak zorunda olup, yanınızda bulunamadığımız ya da görüşemediğimiz hasret kaldığımız günleri bizlere unutturan eserler kazandırabilme uğruna…” ifadesidir.

Dünya ve ülkemiz önemli bir değişim sürecinden geçiyor bunu en sorunsuz şekilde atlatabilmek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü gözetmek, doğru işlerin desteklenmesi sorumluluğunu taşıyoruz.

Gerek yatırım ve hizmet konusunda gerekse muhalefet noktasında en iyisini yaptık, yine yaparız."

‘Volkan Yılmaz üç yıl içinde hiç mi hata yapmadı?' sorusuna “Volkan Yılmaz'ın hatalı bir işini görsem karşısına ilk çıkan ben olurum. Yapmadı, ben görmedim. Ufak tefek eksiklikler olmuştur onlarla ilgili de istişarelerimizi birebir yapmışızdır. Dikkate de aldı söylediklerimizi” diyen Bozoğlu, Cumhur İttifakı ile ilgili spekülasyonlara ilişkin “Öküz altında buzağı aramaya gerek yok!” ifadesini kullandı.

Mutlu haftalar herkese...

YORUM YAP