Sevginar Sali

Bitti bitiyor...


Söylenmeyen, konuşulmayan, seçimin kazanılması için geriye pek fazla bir şey kalmadı herhalde… Umarım adayların kendini anlatmak, anlaşılmak için bu kadar çok yorulmak zorunda kaldığı son seçim olur. İmkân israfını hiç saymıyorum bile… Demokrasinin, bizi yönetmek istediklerimizi seçmenin bedeli bu kadar ağır olmak zorunda değil bence.
***
Son miting maratonu hakkında değerlendirmelerde bulunmak gerekirse AK Parti milletvekili desteğiyle ve Ahmet Yağcıoğlu farkıyla Selimpaşa’da iyi iş çıkardı. Fatih Mahallesi’nde beklendiği üzere istenilen etki oluşturulamadı.
CHP’nin Yeni Mahalle programında toplanan kalabalıktan ziyade evlerin pencerelerindeki bayraklar dikkatimi çekti. Işıkları yansa da yanmasa da mitingi gören tüm pencerelerdeki bayraklar asılıydı…
***
Son günlerde ne olup biter bilmiyorum ama Silivri siyaseti bu seçimde verdiği sınavı geçti… Öyle ahım şahım bir başarı göstermemiş olsa da bütünlemeye gerek kalmadan geçti!
Allah’tan seçim maratonu bitti bitiyor…
Dün Silivri’den İBB Başkan Adayı Kadir Topbaş geldi geçti ayrıntıları yarın gazetemizde okuyabilirsiniz…

UDUN TELLERİ...
Buda’nın bir müridi olan Sona çile çekmekten bunalınca eski zevk yaşantısına dönmüştü.
Bir gün Buda ona şöyle dedi:
—Bir zamanlar çok iyi ud çalardın, öyle değil mi?
—Evet, Efendim, dedi Sona.
—Eğer udun telleri çok gerginse ud doğru ses verir mi?
—Hayır, Efendim.
—Eğer teller fazla gevşekse ud doğru sesleri verir mi?
—Hayır, Efendim...
—Eğer ne çok gergin ne de çok gevşek değilse, ud kendisini sahibinin ellerine rahatça teslim eder mi?
—Mükemmel bir şekilde Efendim...
—İşte aynı şekilde Sona, ruhun güçleri çok gergin olduklarında aşırılığa kaçar, çok gevşek olduklarında ise tembelleşirler. Bu yüzden Ey Sona, ruhunu iyi akort edilmiş bir ud gibi yap...

YORUM YAP