XXXXX

Birliğin Altındaki, Ayrışma


 İktidarın siyasi kanadı sahneye çıkma hazırlığında.
Öyle ya, Muharrem Aydoğan'a yönelik eleştirilerin başında iktidara yeterli ölçüde sahip çıkmayışı vardı. Bu konudaki sıkıntı sadece yerel yönetimde değil, tabanda da destek gördü. CHP'nin yeni İlçe Başkanı Selami Değirmenci'nin de kongre sözleri arasında en sık vurguladığı "İktidarı aslanlar gibi savunacağız" söylemiydi. Değirmenci, aklına koyduğu her işi 'aslanlar gibi' yapabileceğini yıllardır Silivri'ye kanıtladı. O konuda kimsenin bir tereddüdü yoktur. Bu konuda CHP İlçe Başkanı'nın samimi olmadığına inanmak isteyenler için hayal kırıklığı yaşama vakti geldi de geçiyor bile.

TÜM BAŞKANLAR SİLİVRİ İÇİN
GÖREV BAŞINDA
Silivri'nin eski Başkanlarından Değirmenci, bugünkü iktidara destek vererek durduğu pozisyonun hakkını vermeye hazırlanırken, Hüseyin Turan da Silivri'yi düşünmekten vazgeçmediğini anlatmak, kanıtlamak için fırsat yaratıyor, imkanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. AKP, Silivri'yi altından iktidar koltuğunu çektiği için cezalandırma derdinde değil, her şeye rağmen hizmet kazandırma amacında olduğunu ne kadar söylese inandırması çok zor. Ama somut yatırım ve hizmetlerle tek kelam etmeden kamuoyunu kendi lehine çevirmesi adeta kendiliğinden olur.

AKP, YOL AYRIMINDA
Bu arada Çatalca'dan sonra AKP İl Başkanlığı Silivri İlçe Yönetiminin de nihayet istifasını istemiş. AKP, Silivri uzun zamandır ertelediği bir kararı, önemli bir adımın eşiğinde. Muhalefet, yerel yönetime 'tek kanatla uçulmaz' dersi veriyor her fırsatta. Ama görünen köy kılavuz istemiyor işte. Muhalefet de iktidar gibi aynı şekilde değerlendirilebilir. Kanadın birinde meclis grubu varsa diğeri de ilçe yönetimi. Eee doğru söylüyorsunuz tek kanatla eksik, aksak yürüyor işler… Tek kanat çırpınışları AKP'yi Silivri'de olduğu yerde bile tutmaya yetmiyor.

ZABITA'DAN ÖRNEK ÇALIŞMA
Zabıtadan halka önemli hizmet. Silivri Zabıta ekiplerinin vatandaşa hassas terazi hizmeti çok yerinde olmuş. Halkın cebindeki üç beş kuruşa göz koyan varsa bu işlerin o kadar da kolay olmadığını bilerek daha aklı başında davranır. Ayrıca fiyat etiketleri konusundaki uygulamalar ile vatandaşın kandırılmasının da önüne geçilmiş.
Denetimlerin süreceğinin bilinmesi de ayrıca anlamlı.

MUHALEFETTEKİ ÇOK
SESLİLİK TAKDİR TOPLADI
Yaşanan Osman Umuç fiyaskosunun ardından Cuma günkü meclis toplantısında söz alan meclis üyelerinin değerlendirmelerinden memnuniyetle söz ediliyor. Muhalefet çok sesliliği benimseme konusunda hatalı çıkışları unutturacak, unutturmuş görünüyor. Özellikle son oturumda Yalçın Yönet, Saffet Sert ve Zeki Tüfekçi'nin gündem maddelerine ilişkin grup kararları aktarımı izleyenler tarafından son derece olumlu karşılanmakta.

CHP, HALKLA BÜTÜNLEŞİYOR
İktidar yeni ilçe yönetimini belirlemesinin ardından mahalle toplantılarının startını dün akşam Gümüşyaka ile verdi. CHP, 'halktan kopuk' oldukları eleştirilerini dikkate alarak kar, kış demeden halka gitme kararlılığı ile doğru bir yol izliyor. Yerel yönetim daha bir yılını doldurmadan yaptıklarını halka birebir anlatma imkanı bulurken, örgüt desteği ile taban bütünleşmesinin eksikliklerini tamamlayacak. CHP'nin bu dönemde yeni şansı ilçe örgütünün başında mahalle ve köylerde her zaman sempati toplayan Değirmenci'nin bulunması. Bu unsur yakınlaşma ve bütünleşmenin daha kolay olmasını sağlayacak. Zaten güçleştiren tarafı yoktu ama kolayın da kolayı var.

GÜNÜN SÖZÜ

Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,
YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL!
MEVLANA

YORUM YAP