Adil Sirkecioğlu

BIRAKILAN MİRASA SAHİP ÇIKALIM

 

            Elinizde tuttuğunuz gazeteniz Hürhaber’in kurucusu ve ustası İlhan Uygun’u ölümünün yıldönümünde saygı ile anıyorum. Hürhaber bu günlere ulaşabildiyse kurucusunun çok büyük emeğinin yanında ve sıkıntıları göğüslemesi sayesinde oldu. Bilenler bilir Hürhaber Silivri’nin hür sesi olmaya devam ediyorsa, ustasının attığı temelin sağlamlığı sayesindedir.

             İnatçı bir yapı, mücadeleci ruh hali, haksızlıklara baş kaldıran özellikleriyle iz bıraktı İlhan Uygun.  Benim gibi biriyle anlaşabilen ender insanlardan olduğunu ayrıca belirtmeliyim. Siyasi görüş, olaylara bakış tarzı, dini-milli-manevi anlayış olarak taban tabana zıt olmamıza rağmen anlaşabilmek güzel bir duyguydu. Bana zıtlıktaki uyumu yaşattığı için müteşekkirim.

            Kendi itirafıyla hayatını hata ve yanlışlarla dolduran ustanın doğru yaptığı üç şeyden biridir Hürhaber. Hayatının doğrusu Hürhaber, sayesinde Silivri’nin de doğrusu oldu. Bıraktığı mirasa bıraktıkları ve Silivri sahip çıktıkça, sahiplendikçe rahat uyuyacağına eminim. Satırlarımı okuduğuna ve yüzüne muzip gülümsemeyi yapıştırdığına eminim.

            Belediye başkanı olması için çırpındığı Işıklar, başkanlığı döneminde üniversite mirası bırakabilmek için büyük çaba içinde. Hayatta olsa en büyük destekçisi olurdu. Aynı görevi üstlenmeye çalışıyorum ama pek başarılı olamadığım ortada. Büyük başkansın, yaparsın, halledersin şeklinde boş yere gaz verme yerine; yapamayacaksın, netice alamayacaksın şeklinde tahrik etmeyi tercih ettiğim için yanlış anlaşılıyorum. Döneminde üniversite kazandıracak Işıklar’a her türlü dua etmeye hazırım. Bana garip gelen Işıklar gibi tecrübeli birinin karşılaşacağı zorluk ve engellemeleri görememiş olması. Yaşadığı hayal kırıklığını rakiplerini ve muhataplarını suçlayarak kamufle etme niyetinde olması. Yeni yetme siyasetçilerle yarışıyor olmak yakışmıyor.

            Bu günün etkili ve yetkililerinin Silivri’ye bırakacakları en iyi miras üniversite olacaktır. AK Partinin aydınlık yüzü davranış bozukluğundan dolayı karşı çıkma haklılığını ve çabasını bir başka üniversite için kullanabilse daha bir aydınlık olacak. Tek bir konudaki haklılık bir çuval inciri berbat etmeye neden olamaz. Yönetim zafiyetinden kaynaklanan boşlukta daha bir tutarlı olmak gerekiyor. Bu gün yaşanan zorluklar karşısındaki tutarlılık gelecek siyasi çizgiyi belirleyecektir.

            Şahsi hırs ve siyasi rekabet Silivri’ye zarar verecekse bundan bütün taraflar da zarar görür. Mevki ve makamlar faydalı olabiliyorsa bir anlam ifade eder. Ahlaksızca yapılan siyaset şahsı ve yapanı bağlar. Yapılan ahlaksızlık nedeniyle bütün camiayı suçlamak, yapanın göz ardı edilmesine ve saklanmasına vesile olur. Her birimiz Silivri de bir taş üzerine bir taş daha koymaya vesile olabilirsek mutlu oluruz. Güzel bir Silivri, yaşamak güzel diyebileceğimiz bir Silivri torunlarımıza bırakacağımız en iyi miras olacaktır.

            Bu günkü yazımı bir Cuma mesajını paylaşarak bitirmek istiyorum. ‘’Yalan söyleyip yükselmektense doğru söyleyip alçalmayı tercih ederim’’ Hz. Ömer R.A.

            Bırakılan mirasa sahip çıkan, bırakacağı mirası düşünen kalın.

YORUM YAP