Sevginar Sali

Bir dirhem samimiyet bin ayıp örter!

Aralık Meclisi'nde, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen belediye faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken Başkan Volkan Yılmaz, kaçak yapılar ile ilgili mücadele kararlılığında vites yükseltti.

*2,5 yılda 386 bina yıkan…

*Yerel-ulusal medya, İBB ve Silivri Meclisinde, kamuoyuna mesajlarının önemli bir bölümünde yaptıklarından, yapılacaklardan bile neredeyse daha çok kaçakla mücadelesine dikkat çekip…

‘Kaçakla mücadele hususunda Volkan Yılmaz, daha ne kadar yükselebilir?' sorusu akıllara gelebilir…

“KAÇAK YAPILARIN TAMAMINI YIKACAĞIM”

“Orman, Hazine ve tarım arazisi üzerine, 2017 yılındaki affın ardından, yapılan kaçak yapıların tamamını yıkacağım” dedi Volkan Yılmaz ve şimdiye kadar yaptıkları ile Türkiye'de birincilik konumunu ifade etti.

CHP VE AK PARTİ'DEN DESTEK

Yılmaz'ın kaçak yapılara yönelik yaklaşımına CHP'den tam destek gelirken, “Hisseli satış yerlerinin satışı durdurulmalı” önerisi ile yasal mevzuattaki açıkların kapatılması gerektiği görüşü geldi.

AK Parti de kaçak yapılaşmaya karşı olduklarını ifade ederek mantalite değişikliği, toplumsal mutabakat yönünde muhtar ve emlakçıların sürece aktif olarak dahil edilmesi gereğine işaret etti.

OY KAYBETME KORKUSU, SEÇİM KAZANDIRIR MI?

Tarım alanları ile üretimden meydana gelen kayıplar bir yana kontrolsüzlük sonucu bozulan sosyal kültürel yapılar temelde ne kadar oy kaygılarına yenik düşmüş olursa olsun yaşadıklarımıza bakıldığında siyaseten de bir fayda etmediklerini açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Yani oy kaybetme kaygısı ile yapılan şeylerin seçim kazandırdığı pek görülmüş şey değildir. Hadi oldu diyelim… Korktuğunuz şeylerin gölgesinde, yaşanacak iktidar hiç kuşku yok ki ‘sakat' olmaya mahkûmdur!

BAŞKASI BU KADARINI YAPAMAZDI!

19 yıllık AK Parti iktidarının pek çok uygulamasına olumlu yaklaşım içerisinde olmasam da cemaat ile mücadele noktasında “Başkası yapamazdı” görüşünü birçok tartışmada dile getirdim. Bunu şunun için söylüyorum Silivri'de bugün olup biten bazı şeyleri önceki dönemlerde görme şansımız yoktu, sahip olunan şartlar nedeniyle olamazdı da… CHP veya AK Partili bir yerel iktidarımız olsa yine bu denli keskin, net bir belediye tavrından söz edemezdik. Volkan Yılmaz'ın MHP'li oluşuna borçluyuz bugün kaçakla mücadeledeki kararlılığı ve genel konjonktür de bunu destekliyor. Kaldı ki sadece bu konuda değil pek çok alanda Silivri bugün idare, hizmet ve yatırım konusunda adeta altın çağını yaşıyorsa bunun sebebi MHP'li bir belediye başkanı ve tabi ki Volkan Yılmaz'ın siyasetçi kimliği ile kişilik özellikleri.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

Partiler yerel yönetim anlayışlarını tanımlamak için belediyecilik kavramlarının önüne çeşitli sıfatlar koyar; ‘şeffaf', ‘katılımcı', ‘toplumcu', ‘sosyal' vs. Yeni dönemde Silivri Belediyesi ‘üretken'i ön ad olarak kullanıyor ve gerçekleştirilenler ile ilgili yeni bir şey söyleyecek durumda değilim, kamuoyu olup bitenleri zaten izliyor, yaşıyor…

Asıl meselemize dönelim…

Bunun yalnız bir imar ve yapısal kentleşme sorununa indirgeyerek; kaçak yapılaşma konusunun birebir kendini ilgilendirmediğini düşünenler olabilir… Silivri'de yaşayıp, bu ülkede yiyip-içtiğiniz sürece kaçak yapılaşmanın olumsuz sonuçlarından etkilenmemenin imkansızlığını illa tecrübe etmemize gerek kalmazsa Allah'ın şanslı kullarıyız demektir.

Bunu daha önce de belirtmiştim siyasi istikbali yerine Silivri'yi ve ülkeyi düşünmekte ısrar eden anlayışı için Volkan Yılmaz'a kızabilenlerin bakış açılarını, kendi hayırları için bir an önce değiştirmelerinde yarar var.

“ÖNCE ÜLKEM, SONRA PARTİM, SONRA BEN…”

Siyasetçiler hep söyler ama iş yapmaya gelince işler çoğunlukta sarpa sarar… “Önce ülkem, sonra partim sonra ben” diyerek her zaman MHP Liderinin söylemlerini ilçemize uyarlayarak dile getiren Başkan Yılmaz'ın, söylem ve eylemlerindeki aynılık devam ettiği sürece ne Silivri ne o kaybeder…

“BİR DİRHEM SAMİMİYET BİN AYIP ÖRTER”

“Bir dirhem et bin ayıp örter” sözünü, atalarımızın hoşgörüsü ve müsaadesine sığınarak, günümüz siyasetine ve de hatta hayatın her alanına göre revize etmek isterim… “Bir dirhem samimiyet bin ayıp örter” diyeyim siz gerisini anlayın lütfen.

 

 

YORUM YAP