Sevginar Sali

Bindik bir alamete gidiyoruz…

Pek çokları anket ve kamuoyu araştırmalarına kızıyor da hayat ve siyasetin önümüze koydukları bizi aynı noktada durmakta bu denli zorlayınca ne günümüz günümüzü ne dediğimiz birbirini tutuyor.
Milletvekili Aday Adaylıkları heyecanının ardından listeler açıklandı. Ne listeler ama al birini, vur ötekine. Fellik fellik oyumuzu ziyan etmeden seçeceğimiz milletvekili adayları arıyoruz.
İKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAK ETTİĞİNİ ALAMADI
Görevdeyken en çok muhalefet ettiğim Belediye Başkanı Hüseyin Turan. AK Parti'nin listesinde yer almayı ziyadesiyle hak ediyordu. İttifakla belediyeyi kazanan İlçe Başkanı kadar, bir başına Silivri gibi bir yerde AK Parti bayrağını belediyeye astıran da onurlandırmalıydı. Size bir siyasi gerçekten değil, toplumsal bakış açısı realitesinden söz ediyorum.
5 yıl ilçe başkanlığı yapan kişinin hak ettiği milletvekili adaylık sıralamasının üstünde aynı zaman diliminde belediye başkanlığı yapanın da hakkı değil miydi?
Siyasi atmosfer ve dengelere Silivri'den bakınca toplumun geneli içi konuşmak belki yersiz gelebilir. Bir de şöyle düşünün; Turan, AK Parti'nin ilk dönemlerinde Silivri gibi bir yerde seçim kazandı, seçilirken aldığı oyun fazlasını almasına rağmen de kaybetti.
Mutlu Bozoğlu'nun milletvekilliği adaylığı hayırlı uğurlu olsun ama yerinde ve çok daha iyi bir yerden aday olmayı hak eden Turan'dı.
Gelelim CHP'ye... Orada da durum aynı. Doruk Bulut'un şahsına karşı hiçbir sözüm yok ama TBMM'de kim daha faydalı olurdu bilgi, birikim ve tecrübesiyle Özcan Işıklar (Avukat Ender Unutan Ersözlü de keza aynı şekilde...) kuşkusuz. Gerçekçilik, realizasyon gibi sıkıntıları, hatta başkaca zaafları olabilir ama bilgi ve donanımını tartışmayız. Keşke sözü edilen fedakarlık konusunda Doruk Bulut bir hamle yapsaydı. 12. Sıradan aday olacak kimse için çok daha umutlu konuşurduk emin olun.
Yıllardır her seçime kararlı ve kendinden emin giden AK Parti, CHP seçmenin kafası özellikle milletvekili adayları hususunda oldukça karışık. Milletvekili Adayı Listeleri suların durulmasına pek de yardımcı olmadı doğrusu. Aklımız başka, kalbimiz başka söylerken son kararı milletin ortak iradesi verecek.
MHP ve İYİ Parti'nin ittifaklardan bağımsız kendi logo ve listeleri ile seçimlere katılma süreci de enteresan gelişmelere gebe.
Türkiye İşçi Partisi ile ilgili bölgemizde ciddi bir sürpriz beklentisi var. Bunu da Erkan Baş'ın tek genel başkan adaylığı yanı sıra Trakya ve Rumeli kökenli aday beklentisine oturtuyor seçmen.
Trakya'da oyların epey bölünme olasılığı var Cumhurbaşkanlığı Adaylığında, Muharrem İnce, Sinan Oğan bu süreci arttıran figürler.
Önümüze sürülen milletvekili adaylık listelerine bakacak olursak Silivrili seçmenin oyunu en çok isteyen MHP gibi duruyor. MHP en çok oyu da, kimse kusura bakmasın, milletvekili değil belediye seçimlerinde seçtiğimiz Volkan Yılmaz'ın yüzü suyu hürmetine alacak.
Önümüzde her açıdan bir çok bilinmez ve sürpriz vaat eden aşamaya geçtik. Türkiye için hayırlısı neyse o olsun. Çünkü Türkiye iyi olmazsa hiç birimizin iyi olma şansı yok; burası temel dayanak noktamız, onu korumalıyız.

YORUM YAP