Sevginar Sali

“Ben Melih Yıldız olarak söz veriyorum…”

CHP'nin Pazar günkü kongresinde kürsüye çıkan Melih Yıldız, oldukça etkili bir konuşma yaptıktan sonra “Silivri'de iktidar yolunda cesaretle, inançla, umutla, kararlılıkla hep birlikte yürümeye var mısınız? Ben, Melih Yıldız olarak iktidar oluncaya kadar yılmadan, yorulmadan çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum” dedi. Epey de coşku yarattığını söyleyebiliriz.
Yıldız'ın konuşması parti ve genel olarak ilçe siyasi kulislerinde “Aday olduğunu açıkça kendisinden duymadık” ifadeleri ile kuşkulu takipçilerine ne kadar cevap oldu bilmiyorum ama Melih Bey kendi kendine almış olduğu bir kararı, örgütünü şahit ederek ilan etti.
Şimdiye kadar Yıldız'ın bir tarafı “Ne işim var benim bu işlerle” derken diğer tarafı, destekçileri ve yakın-uzak çevresinin baskıları ile “Çık artık ortaya, dosta düşmana karşı açıkça koy niyetini ortaya” diye adeta kendini yırtıyordu. İyi oldu! Sözünün arkasında duracağına, hissedilen güvenden ziyade Yıldız'ın kendi kafasında da bazı şeyleri yerli yerine oturttuğu ortaya çıktı.
Melih Yıldız'ın siyaset ortamına göre fazla iyi niyetli, dürüst, ilkeli olması dışında talip olduğu pozisyon ile alakalı başkaca bir eksikliği yok! Bunu eksiklik olarak kabul edersek, Yıldız'dan evvel kendimizi sorgulamamız gerektiği gibi ufak bir probleme dikkatinizi çekmek durumundayım.
Siyaset ortamı ve siyasetçilerden şikâyet etmeden önce, ne yazık ki, dönüp kendimize bakmamız gerek.
Yıldız'ın kongre performansından söz ederken İl Delege Listesine eşinin adını yazılmasına müsaade etmiş olduğu saçmalığını göz ardı edemiyoruz maalesef. Doruk Bulut'un kendini, Özcan Işıklar'ın örgüt çalışmalarında azımsanmayacak emeği bulunan oğlu Sencer Işıklar'ı yazması bir şekilde açıklanır da Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız'ın eşleri nasıl İl Delegesi oluyor akıl alır gibi değil! Bu tuzağı, CHP'nin aday olma potansiyeli en yüksek iki ismine kim kurduysa bravo! Örgüte karşı çok başarılı bir kazık çalışması! Genelde bir yerden kazık yiyince atandan önce kendimi sorgularım. ‘İzin vermesem kimse bunu bana yapamazdı' diye. CHP'nin adaylık şansı en yüksek olan iki ismin bu kadar basit tuzaklara düşmesi olmamış.
CHP'nin 2023 olası başkan adayını değerlendirirken, ilçe kongresinde millet ittifakı temsilcilerinin eksiksiz katılımına da değinmeden geçmek olmaz. CHP'nin yerel seçimler ile ilgili muhtelif pozisyon bekleyenleri kendine yetip artıyor zaten. İttifak çerçevesinde ekonomideki enflasyonist ortama rahmet okutacak siyaset sahnesinde bir aday adayı enflasyonuna hazırlanmak gerekebilir.
Berker Esen ile kısa bir süre önce yaptığımız söyleşide tüm belediye başkan aday adayları ile aday belirleme süreci ve sonra bir araya gelerek birlikte hareket noktasına verdiği önemi vurguladı. Bu aşamalarda adaylaşacak isme de büyük görev düştüğü aşikar.
CHP yerel iktidara en yakın ikinci parti, bu kuşku götürmez, ama hangi adayla yola çıkarsalar çıksınlar işlerinin hiç kolay olmadığı ortada.

YORUM YAP