Sevginar Sali

Balcıoğlu: Davet ediliyorum

Geçtiğimiz hafta Silivri siyasi kulislerini meşgul eden önemli konulardan biri de CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi, Silivri Belediye Meclisinde CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nun katıldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova ve Tekirdağ gezi programları oldu. Genel Başkan ve Merkez üst düzey yöneticileri ile bu yoğun teşvik mesaisinin nedenini sorduğum Balcıoğlu, “Davet ediliyorum” dedi ve ekledi: “Önümüzdeki hafta da Giresun ve Sakarya programları var. Müsaitlik durumuma göre bunlarda da bulunmaya çalışacağım.
Tekirdağ programına Veysel Amca ile birlikte gittik. Adalet Yürüyüşünden Genel Başkanımız ile de tanışıyorlar, vatandaşlarımız da anımsayacaktır kendisini; askeri okul öğrencisi 18 yaşındaki oğlu 15 Temmuz kalkışmasının ardından tutuklanıp, mahkûm oldu… Evladı için adalet istiyor, üzülüyor tabi ki.
Partimizin çalışmaları ve Genel Başkanımızın mücadelesine destek veriyoruz. 15 yıldır bu partide bulunuyorum, son yerel seçimlerinde de ortaya bir iddia koydum. Bugün de yarın da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

MİLLETVEKİLİ MESAİSİ
Silivri'yi bu dönem şöyle bir düşününce en yoğun milletvekili mesaisini MHP'den, Hükümet kanadından (AK Parti) Bakanlar, İBB düzeyinde de Ekrem İmamoğlu açısından gördüğümüz şeklinde konuyu özetleyebiliriz.
Genel seçim sonuçları, her zamankinden çok yerel seçim neticeleri açısından baz alınıyor. 20 yıl sonra ciddi bir değişim öngörüsü var.
Yerel ve genel seçimler arasında bir yıldan az süre kaldığı gerekçesi ile seçimlerin birleştirilme ihtimali; Cumhurbaşkanı, milletvekili, İBB, İlçe Belediyesi, İlçe Meclis ve muhtarlık (6 mühürleme) seçimleri göz önünde bulundurulduğunda olabilirliğini tümden yitiriyor. Seçim kabinine giren zor çıkar, o seçimin sağlıklı gerçekleştirilme olasılığı zayıflar. Bu risk göze alınmaz.
Mevcut milletvekillerinin seçilme şansı azalırken, yeni isimlerin bu alanda kendine yer bulması da zor görünüyor. Bu da yerel seçim aday olasılıklarında bir artış ile karşımıza çıkacak gibi duruyor.
Siyasetin öngörülebilirliği ülkemiz şartlarında zaten zordu, önümüzdeki süreçte imkansız gibi bir şey.

MİLLET İTTİFAKINDA İÇ REKABET
Silivri siyasetinde İYİ Partililerin keyfi oldukça yerinde görünürken, CHP'de de bir silkinme hissediliyor. AK Parti'de ufak tefek hareketlilikler yaşanırken, Silivri siyasetinde asıl CHP ile İYİ Parti arasındaki yarışın hatları belirginleşiyor. İYİ'ler yerel seçimlere güçlü girmek adına Silivri'de ikinci parti çıkma şartlarını zorluyor. Yerel iktidarı elinde bulunduran MHP'nin partisinin genel politika ve oy oranına ne denli tesir edebilirliği tartışılır ancak Cumhur İttifakı'nda bir başarısızlık durumunda yerel temsilcileri; Belediye Başkanı ve MHP-AK Parti ilçe başkanlarının etkilenmemesi, teşkilat motivasyonlarının düşmemesi mümkün değil.

SİZDEN GELENLER
“Sosyal medyaya girdiğim günden beri dikkatimi çeken 2 konu var. Görev alanları dışında her şeyin içinde olan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve en önemlisi davetli davetsiz her düğüne gidip seçim kazanacağını zanneden siyasiler ya da siyaset hedefi olanlar. Düğüne gitmekle seçim kazanılacak olsaydı, Özcan Bey kaybetmez, Volkan Bey kazanamazdı. Oysaki ben bir vatandaş olarak her iki gruptaki insanlardan sosyal medya hesaplarından Silivri'nin sorunları, çözüm önerileri ve projelerini paylaşmalarını bekliyorum.”

YORUM YAP