Sevginar Sali

“ ‘Asla yan yana gelmez’ denilenler….”

2019 yerel seçim sürecinde Volkan Yılmaz'ın en önemli söylemlerinden biri “Asla yan yana gelmez denilenler, Silivri için el ele tutuşacaklar” vaadiydi.
Önemli bir yatırımının açılışı vesilesi ile Yılmaz, Silivri'ye verdiği en önemli sözün tasdikini de gerçekleştirmiş oldu.
Selami Değirmenci, Hüseyin Turan ve Özcan Işıklar, Volkan Yılmaz ile ayna safta Silivri halkının huzuruna çıktı. Tarih Sert de Çanta'nın geçmiş dönem uzun süre Belde Belediye Başkanlığı yapmış ve Silivri seçimlerinde yönetime talip olan iddialı bir siyasi figür olarak bu tarihi tabloda yerini aldı.
Silivri siyasetinin son 30 yıllık çekişmelerinin temel dinamikleri, iktidar ve yönetme iddialarında şekil bulan isimleri, hala tabanda ciddi potansiyelleri barındıran aktörleri bugünün muktediri ile ortak safta bulunmayı tercih etti.
Turan ve Sert'in, Yılmaz'ın davetine yerel seçimlere bir ay kala Cumhur İttifakının birer parçası olarak icabet etmeleri son derece değerli ancak olağan üstü bir gelişme olarak sayılmaz. İşaret ettiğim seçim koşulları çerçevesinde CHP'nin hali hazırda halen en etkin ve keskin isimleri olan Değirmenci (parti üyesi değil biliyorum ama ondan daha uzun, küçümsenmeyecek 3 dönem CHP'nin belediye başkanlığını yürüten bir başka isim daha yok) ve Işıklar'ın, Yılmaz'ın davetine karşılık vermeleri çok enteresan ve anlamlı bir gelişme. Tam da bu noktada Silivri'nin hayattaki tüm belediye başkanlarının aynı karede buluşması tarihi bir olay olarak kayıtlara geçti.
Değirmenci de Işıklar da yerel seçim gündemini gerekçe gösterip, oluşabilecek algı ve yapılabilecek yorumları ileri sürerek nazikçe Yılmaz'ın davetine katılamayacaklarını ifade etseler bundan daha normal bir şey olamazdı. Katılmaları, bir ay sonraki yarışın iki güçlü isimden açıkça Volkan Yılmaz'a destek olarak okunabilir. Yemin edebilir ama ispatlayamam ancak siyaseti ustalık derecesinde bilen iki isim de bunun farkında, bilinci ve tam da böyle anlaşılması için oradaydı.
Seçim arifesinde sinirler gerilir, ilişkiler pamuk ipliği modunda, kavgaların ateşi har eksikliği çekmez. Böyle bir atmosfere hazırlanıp herkes gardını alırken, Silivri'nin en güzel özelliği hoşgörüsüne kallavi bir destek atan 4 dört dönem halkın seçtiklerinin biraradalığında perde arkası ve önünde katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun.
Geçmiş dönem Belediye Başkanların en genci Hüseyin Turan'ın ortama esprileri ile daha da hoş bir hava katmasının hakkını da teslim etmek gerekir.
Açılışa katılmalarından kısa bir süre önce aralarındaki anlaşmazlığı noktalayan Özcan Işıklar ve Selami Değirmenci de sadece kendileri değil, Silivri için de yapabilecekleri en iyisini gerçekleştirdiklerine hiç şüphe yok.
Bu olay kapsamında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın istediğinde, niyet ettiğinde ne kadar iyi şeyler yapabileceğinin bir sınırı olmadığını, bizi şaşırtmaktan vazgeçmeyişini tebrik ediyorum.
Günün sonunda “‘Asla yan yana gelmez' denilenler, Silivri için el ele tutuştuysa bu güzel kentin sakinleri olarak hiç birimizin sırtı yere gelmez emin olun.

YORUM YAP