Sevginar Sali

“Asla bir araya gelmez” denilenlerin birlikteliği!

Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Mega Saray'da projelerini ve meclis üyelerini tanıttı. “Mega Saray'ı doldurmak” ve “taşırmak” üzere bir seçim iddiası dönüyor ortalıkta bundan yola çıkarak söyleyeyim; daha ne olsun… Sandık sonucunu beklemek yerine bu duruma göre tahmin yürütülecekse; Volkan Yılmaz'a hayırlı olsun!
Tabi ki mesele o kadar basit değil…
AK Parti ve ağırlıkta MHP bürokratlarının hazır bulunduğu tanıtım toplantısına teşkilatlar da var gücüyle destek vermişti. STK temsilcileri değişimin güçlü sinyalleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyememekte haklı tabi. Ben de basın masasından bir sağıma, bir soluma baktım, düşündüm kaldım…
Proje kısmını kısaca değerlendirip; seçmeni esas etkileyen konulara gireceğim fazla fazla kafanızı şişirmeden… Aslında bana sorarsanız seçim zamanı bizim hiç köşe yazısı yazmamıza gerek yok : )) Hele son günlerinde zaten o zamana kadar herkes, her şeyini ortaya koymuş olur, kafa karıştırmaktan başka ne işe yarar yazdıklarımız. Zaten ortalık yeterince karışık değilmiş gibi : )
Volkan Yılmaz'ın projelerini Işıklar'ınkilerle kıyasladığımda bir tık daha üzerinde düşünülmüş, tasarlanmış, hazırlanmış olarak hissettim. Daha derinlikli, üzerinde daha fazla emek harcandığı aşikardı.
İçerik olarak ikisi de üç aşağı beş yukarı aynı şekilde olduklarını söylemekle birlikte; Işıklar'ın bu durumdaki handikabı bizleri soktuğu büyük beklentilerin yamacında o veya bu sebepten başarabildiklerinin hedef küçültmek zorunda bırakmış olması.
Yılmaz daha önce ne birşey söz verdi ne de tutmamak ile ilgili sıkıntısı var! Işıklar o hususta da kayıpta!
Proje tanıtım toplantısında etrafıma baktım; sonra da tüm konuşmacıların ardından söz alan Volkan Yılmaz'ın çabasını hissettim. Temsilcisi olduğu kesimlerin çok ötesinde, bulunduğu partinin kalıbına sığımayan bir kişilik, söylem ve kesinlikle olağanüstü bir çaba… Bunu tüm rakipleri ve karşıtları, az ya da çok hissediyor zaten; kimsenin şahsına söyleyebildiği olumsuz bir şey yok, durum ve siyasi koşullar üzerinden eleştirebiliyorlar yalnızca.
Salonu dolduran kalabalık iki saate geçkin toplantıyı tabi ki sonuna kadar takip edemezdi; oksijen ve siyasi konuşma dozu da müsade etmiyordu... Katılanların yalnızca %30'u kadın olmakla birlikte her biri sonuna kadar, Yılmaz'ın anlattıklarını dinlemeyi seçti. Salon profiline bakıp yanlış bir hesap yapmayın; seçmenin yarısı kadın çünkü : )
Yılmaz, iki ay önce Silivri Belediye Başkan Adayı olarak yola çıkarken, gelişi sürprizdi, gidişatı da aynı çizgide yol aldı. Başlarda yılmadıysa, zoru başardıktan sonra hiç yılmaz!
Hele ki dün akşam bir kez daha emin oldum ki bu seçimler Silivri'de daha önce yapılamayanların, nasıl yapılabildiğini ispat etmek için gerçekleştiriliyor sanki ilçemizde. Toplumsal hoşgörünün varabildiği sınırların uçlarında biraz tedirgin, çokça şaşkın ama sıkıntısız dolaşmış olma deneyimi için Cumhur İttifakı'na teşekkür etmek istiyorum : ) Bir kesim Tayyip Erdoğan'ı alkışlarken, Devlet Bahçeli'nin görüntüsü ekrana yansıdığı gibi Ülkücüler'de muazzam bir hareketlilik… Ama olaysız ve ortak bir hedef doğrultusunda program tamamlandı.
Volkan Yılmaz'a hak veriyorum; “Daha önce asla bir araya gelmez denilen insanları birleştirdik” söylemi ve tespitine itiraz edemem.
CHP'lilerin bu seçimde en çok tuttuğum sloganıyla tamamlayalım mı? “Birleşe birleşe kazanacağız : )”
Bölücülükten medet umanlara 31 Mart'ın mesajı olsun bu da : )
Son olarak belirtmek isterim ki; Sergilenen yarış Silivri'ye hiçbir şey kaybettirmez… Seçimleri bir anlamda da toplumun sinir boşalması olarak değerlendirebilirsiniz. Sorgulanmak, zorlanmak, denenmek sevimsiz şeyler ama bence sağlıklı bir yapı inşası için son derece faydalı.

YORUM YAP