Sevginar Sali

Arı gibi…

Başkan Volkan Yılmaz'ı bugüne kadar genelde kendini karıncaların çalışkanlığı ile tarif ederken izledik. Muhalefete de “Ağustos böceği” üzerinden bir takım şeyler söyleme eğilimine şahitlik etmişliğimiz var.
Pazartesi günkü Ekim Meclisinde önerge hazırlamak ve sunmak sorumluluğu olduğunu hatırlayan muhalefete Başkan Bey'in ‘arı' performansı ile karşılık vermesi dikkat çekti.
Sorulan ve söylenenler ilk anda canını sıktığında ‘iğnesini' devreye soktu, sonra iktidar olmanın gereği ve muhalefetin asıl sorumluluğunun (mantığı, duygularının ateşine yetişip söndürdüğünde) idrakine varınca yaptığı balların tadını çıkarttı.
Pazartesi günkü meclisten sonra bazıları Yılmaz'ın tutumlarını “Güç zehirlenmesi mi?” diye de sorgulamadı değil. Bunu daha sonra tartışırız. Çünkü Volkan Yılmaz'ın şu anki asıl meselesi kendisiyle yarış halinde olması. Bunun için kızgınlığı ya da tepkisi kime yönelmiş gibi görünürse görünsün esasında derdi kendisi, yaptıkları ve yapamadıklarından başkası değil.
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, Ekim meclisindeki grup konuşmasında İBB'nin Silivri yatırımlarına ağırlık verirken, 725 Milyon TL bütçeli ilçe belediyesi ile 65 Milyar TL'lik İBB bütçesini yan yana getirdi bir bakıma. 65 Milyar'lık İBB bütçesinden 39 ilçeye 1'er milyar yatırım düştüğünü varsaysak, ilçe bütçemizin tamamını (ki Silivri Belediye bütçesinin tamamı yatırıma ayrılamıyor bir sürü başka gider kalemi var) yine geçiyor.
Kıyaslanmak bile büyük başarı. Ancak biz daha önemli bir olayın içindeyiz İBB'den kat kat daha az imkan ile kat kat daha fazla yatırım yaptığı aşikar olan Silivri Belediyesi ile ne kadar gurur duysak az. Yılmaz da ilçe gündemine getirilmeye çalışılan İBB yatırımlarına kaşlarını çatarak değil yüzünde güller açarak kulak vermeli esasen. Normal bir insan olsa beklenen tepki budur. Ancak kendisi iflah olmaz, kanmaz ve doymaz bir yatırım ile hizmet güdüsüyle Silivri'yi yönettiğinden huzursuz kimliği sürekli olarak sahnede. Tam da bunun sayesinde ilçemiz kazandıkça kazanıyor.
Başkan Bey'i rahatlatmak için söylemiyorum, (rahatlayacak göz yok onda zaten) hizmet çıtasını kendisi uçurdu. Sağ olsun söylediklerinin hep fazlasını yaptı, hiç altında kalmadı. “Koşmaya geliyorum” dedi, uçuyor… Silivri'ye Belediye Başkanı olduğu süreçte kazandırılan eserler ile ne kadar övünse az. Yaptıkça, yaptırdıkça, yapılmasını sağladı.
Bizim son 3,5 yılda yaşadıklarımız başka yerlerin normali olabilir. Silivri için istisnai, olağan üstü kazançlı, değerli bir dönem. Bu kadar balın tadını çıkartırken, baş mimarının yerli yersiz gösterdiği iğnesini de hoş göreceğiz artık.


GÜNÜN SÖZÜ
“Arı, emek verdiği için değil, başkaları için emek verdiğinden daha onurludur.”
* Aziz John Chrysostom


BEK: YENİDEN ADAYIM
İYİ Parti İlçe Kongresine hazırlanıyor. Ekim ayında delege seçimleri, Kasım'da da kongrelerini gerçekleştireceklerini ifade eden Ahmet Refik Bek, yapılan istişarelerin ardından görevine devam etme kararı aldığını söyledi. “Ben adayım. Bizde sistem farklı işliyor biliyorsunuz. Aday olmak isteyen arkadaşlar da çıkabilir. Kongrelerin güzeli çok adaylı olanlardır” diye konuştu.

SİLİVRİ MEYDAN SİTE SAKİNLERİNDEN ŞİKAYET
Silivri Meydan Site sakinleri, gazetemize ulaşarak, yönetimle yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. İddialarına göre iskan olmadığı için dairelerine gelen ve tek fatura üzerinden ödemek zorunda oldukları elektrik ve su faturaları yönetim tarafından kullanım miktarından daha yüksek şekilde tahsil ediliyor. Kurumlardan bireysel borçlarını öğrendikleri halde site yönetimine yüksek faturalar ödemek zorunda bırakıldıkları, ödemediklerinde ise elektriklerinin kesilip, mağdur edildiklerini beyan ettiler. Söz konusu şikayetlerin yasal mecralara da taşındığı ifade edildi.

YORUM YAP