Barlas: Bu destek gerçekten 200 kişiye mi verildi?

Barlas: Bu destek gerçekten 200 kişiye mi verildi?

5.10.2022 13:25:36

Ekim meclisinde CHP saflarında yapılan tarım desteklerine yönelik açıklamalara değinen Barlas, “Tarım ve üreticilere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara saygı duyuyorum. Yalnız geçen CHP Meclis Üyesi Arkadaşlarım bir açıklama yaptılar. “200 üreticiye 6 bin metre damla sulama desteği verilmiştir” denildi. 6 bin metre damla sulamayı 200 üreticiye böldüğüm zaman 30 metre düşüyor. 30 metreye de 50'şer cm ile fide ekilse 60 tane fide ekebiliyor. Acaba bu damla sulama desteği 200 mü, 20 üreticiye mi verildi? Gerçekten merak ediyorum” dedi. 

Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında AK Parti Grubu adına söz alan Sami Barlas önemli gün ve olaylara değindi. Barlas'ın gündeminde kendisinden önce söz alan CHP Grup Sözcüsünün bazı açıklamaları da yer aldı.
ÖNEMLİ GELİŞMELERİ İŞARET ETTİ
Barlas şöyle konuştu: “1 Ekim Yaşlılar Günü Hayat tecrübeleriyle bizlere her daim ışık olan, bugünlerimizin mimarları ulu çınarlarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor ellerinden saygıyla öpüyorum.
1-7 Ekim Cami ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Din Görevlileri haftasında yapılacak faaliyetlerimizin tüm İslam âleminin huzur ve barışına, birlik ve kardeşliğine, sağlık ve sıhhatine katkı sağlamasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz.
Dünya Mimarlık Günü 3 Ekim Türkiye'nin inşasına önemli katkılar sunan ve insanımızın içinde yaşadığı yapıları, dayanıklılık, estetik ve kullanışlılık esasıyla tasarlayan mimarlarımızın “Dünya Mimarlık Günü” kutlu olsun. Ak Parti döneminde 1.250.000 adet konutun teslimi yapılmıştır ayrıca “İlk Evim”, “İlk İş Yerim” Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine imza atan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde. Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım! 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.
7 Ekim Mevlid Kandili Alemlere rаhmet olаrаk gönderilen Peygаmber Efendimiz (SAV)'in dünyаyı şereflendirdiği bu kutlu gecenin İslâm аlemine huzur, bаrış ve bereket getirmesini dilerim. Mevlid Kandil'imiz mübarek olsun.
Dünya Posta Günü 9 Ekim sevdiklerimizle aramızdaki haberleşmemizi sağlayan günümüz teknolojisine ayak uyduran PTT'nin 182. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum çalışmalarının devamını diliyorum.
13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşu Milli mücadelenin kalbi olan Ankara'mızın başkent oluşunun 99. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.
“TAHIL KORİDORUNA İMZA ATARAK ÜLKEMİZİ GURURLANDIRAN
CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Dünya Gıda Günü 16 Ekim Sağlıklı gıdalara ulaşmamız için tohumu atan ve onu üreten birileri var. Geleceğimiz için üreticimiz ve tüketicimiz ile hep birlikteyiz. Bütün dünyayı etkileyen tahıl koridoruna imza atarak ülkemizi gururlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. 16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlu olsun.
“KIZILAY HER ZAMAN YANI BAŞIMIZDA”
Kızılay Haftası 29 Ekim – 4 Kasım depremde Kızılay, sel baskınında Kızılay, yangında Kızılay, savaşta Kızılay, barışta Kızılay. Kızılay her zaman yanı başımızdadır. 154 yıldır çalışmalarına devam eden Kızılay'a sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz.
“CUMHURİYET BAYRAMINIZI 99. YILDÖNÜMÜNÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı 99. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”
“BU DESTEK GERÇEKTEN 200 KİŞİYE Mİ VERİLDİ?”
CHP saflarında yapılan tarım desteklerine yönelik açıklamalara değinen Barlas, “ İBB'nin tarımla ilgili vermiş olduğu desteklerle ilgili açıklama yapıldı. Çiftçi ve üreticilerimize başta Silivri Belediye Başkanımız olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara saygı duyuyorum. Yalnız geçen CHP Meclis Üyesi Arkadaşlarım bir açıklama yaptılar. İBB'nin Silivri destekleri kısmında damla sulamadan da bahsettiler. “200 üretici 6 bin metre damla sulama desteği verilmiştir”diye bir paylaşım yapıldı. 6 bin metre damla sulamayı 200 üreticiye böldüğüm zaman 30 metre düşüyor. 30 metreye de 50'şer cm ile fide ekilse 60 tane fide ekebiliyor. Acaba bu damla sulama desteği 200 mü, 20 üreticiye mi verildi? Gerçekten merak ediyorum” dedi.
“DÜNYADA TÜRKİYE BUĞDAY VE UN ÜRETİMİNDE İKİNCİ SIRADA”
Barlas, CHP'li üyelerin Hükümet tarım politikaları eleştirilerine de atıfta bulunarak, “Türkiye buğday ile alakalı kendi kendine yetmiyor diye bir söylemde bulunuldu. Türkiye'de buğday üretimi 21 Milyon tondur. Türkiye buğday üretiminde kendine yeten bir ülkedir. Yurt dışından ülkemize ithal edilen buğdaylar da makarna ve un olarak ihraç edilmekte. Dünyada Türkiye buğday ve un üretiminde ikinci sırada.
“TARIM DESTEKLERİ 5 ÜRÜNDEN 18'E ÇIKARTILDI”
Devletimizin vermiş olduğu destekler 2021 yılsonu itibariyle 39,4 Milyar TL'dir. Tarımsal desteklerimiz 5 ürüne verilirken şu an bu rakam 18” bilgisini paylaştı.
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nun İBB'nin personel maaş promosyonu ile ilgili göndermesine de değinen Barlas, “Promosyonu İBB değil bankalar veriyor, sorumlusu sendika başkanlarının görüşmeleridir, belediye başkanımızın söylediği gibi asgari ücretin artmasından kaynaklı bir artıştır” dedi.a481b390-7d74-4f5d-a62d-74d7277d6f1a
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, “İlk kez verilen mazot, büyük baş yem desteğinden söz ettim. Araç desteği daha önce de verildi tabi ki” diyerek açıklamalarına açıklık getirdi.40beb76f-1fcf-46ce-bfc1-f45f4396104a

YILMAZ: YA RAKAMSAL HATA VAR YA DA ALGIYA DEVAM EDİYORSUNUZ

Volkan Yılmaz, “Tarımsal destekler konusunda rekabetin olmasını önemsiyorum. Kazananı da vatandaş, üretici. Tatlı rekabetin sürmesini diliyorum. Ancak İBB'nin matematik dersine beden öğretmeni giriyor herhalde. (Paylaşımın CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapıldığı ifade edildikten sonra…) Düzeltelim CHP İlçe Başkanlığı 6 bin metre sulama hortumunun, 200 kişiye verildiğini ifade ediyor. Kişi başı 30 metre; ya matematik hatası ya da algı çalışmasına devam ediyorsunuz…” dedikten sonra düzeltme yapmak istediğini ifade eden Melih Yıldız'a söz verdi.287b512a-356f-45c4-957d-2a364a7a8af2

YILDIZ: 200 DEĞİL, 5 ÜRETİCİYE VERİLDİ DAMLA SULAMA DESETĞİ
Yıldız da, “Rakamsal hata var. 200 değil 5 kişi olacak. Kişi başı 1200 metre. İBB tarafından damla desteğini sadece serası olan vatandaşlara verdi…” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP