“Cumhuriyetimize hayat veren irade, rehberimiz olmayı sürdürecek”

“Cumhuriyetimize hayat veren irade, rehberimiz olmayı sürdürecek”

5.10.2022 13:26:45

Silivri Belediyesi Ekim Ayı meclisinde gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü ile partisinin 100. yıl hedeflerine değindi.

Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü temalı konuşmasında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, “Milletçe en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir”e vurgu yaparken görüşlerini şöyle ifade etti: “Asırlar boyunca bağımsızlığından ödün vermemiş aziz milletimizin, yeniden dirilişinin sembolü olan Cumhuriyet'imizin ilanının 99. Yıldönümünü kutlayacak olmanın heyecanı içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin topyekûn kenetlenip, ortaya koyduğu destansı mücadelenin sonunda 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, milletleri millet yapan en mühim özelliklerin başında gelen birlik ve beraberlik kavramlarının en anlamlı sonuçlarından biri olarak dünya siyasetinde ortaya çıkmıştır. Yedi düvelin üzerine gelip, gücünden ve birliğinden korkarak yok etmeye çalıştıkları bu aziz millet, vatan uğruna istiklal ve istikbalini canlarının önüne koyarak, şanlı tarihine yakışır bir şekilde, kendi ayakları üzerinde durmayı bilmiştir.
‘'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz'' diyerek, milletimizin önüne büyük bir hedef koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamaya bir yıl kaldı. Bu yıl 99. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kurucu hedeflerine emin adımlarla yürüyor olmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bundan 20 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan “2023 hedefleri”ne her geçen gün biraz daha yaklaşıyor olmanın haklı gururu içerisindeyiz.
“ÖNÜMÜZE KONULMAK İSTENEN ENGELLERİ BİR BİR AŞIYORUZ”
Hedeflerimize yürürken önümüze konulmak istenen engelleri bir bir aşıyoruz. Yüz yıl önce bu milletin boyun eğmesini isteyen müstevlilerin heveslerinin hala tazeliğini koruduğunu görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan siyasi gelişmeleri, devlet olarak yakından takip ediyor ve kendi milli politikasını tüm dünyaya kabul ettiren sağlam bir devlet iradesiyle hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz.
Tarih boyunca hiçbir zaman sömürgeci olmamış ve aynı zamanda hiçbir sömürgenin boyunduruğu altına girmemiş bu asil millet, son yıllarda ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara pirim vermemiş ver her bir oyunu devlet aklı ve sağlam iradesiyle geri püskürtmeyi bilmiştir.
Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedef ve kararlılığını gören dış mihraklar, kimi zaman terörle, kimi zaman ekonomik yaptırımlarla, kimi zaman da içerdeki maşalarıyla milletimizi yolundan çevirmek istemişlerdir. 2013 Gezi Kalkışması ile başlayan, 17-25 Aralık'la devam eden ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ile pespayeleşen bu mihraklar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlam iradesi ve milletimizin dik duruşu sayesinde bu kirli emellerine ulaşamadılar.
Sözlerimi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılının ufukta görülmeye başladığı bu günlerde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleriyle tamamlamak istiyorum; “Türkiye, demokrasi ve kalkınma mücadelesini, tek parti diktasından darbelere, vesayetin tasallutundan terörle mücadeleye kadar birçok engeli aşarak sürdürmüştür. Bu uzun ve zorlu süreçte karşılaştığımız sıkıntılar, milletimizi istiklal ve istikbal davasından döndürmek bir yana, tam tersine, azmini bilemiştir.”
Cumhuriyetimizin kuruluşuna varan kurtuluş mücadelesinde, yediden yetmişe kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir. Hedeflerimize yaklaştıkça, ülkemize yönelik saldırıların cephesi genişlemekte, sayısı ve dozu artmaktadır. Milletimizden aldığımız güçle diplomasiden ekonomiye ve değerlerimize kadar uzanan bu saldırı dalgasını birer birer boşa çıkartıyoruz.
Geçmişte çok küçük müdahalelerle sürekli istikamet belirledikleri Türkiye'nin, kendi iradesiyle hareket etmesinden rahatsız olanların sözleri ve eylemlerinin artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Ülkemiz, kimin ne dediğine ve ne yaptığına bakmadan, kendi vizyonuna, kendi ajandasına göre hareket etmeyi sürdürecektir.
“2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞTIRDIĞIMIZDA, BÖLGEMİZDE VE DÜNYADA YEPYENİ BİR DÖNEMİ DE BAŞLATACAĞIZ”
Cumhuriyetimizin kurucu iradesi, nasıl bu vatanı yedi düvelin planlarını bozarak işgalden kurtarmışsa, biz de hedeflerimize aynı şekilde ulaşmakta kararlıyız. Bugün 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyor, ilçelerimizde yaptığımız çalışmaların, ülkemizin muasır medeniyetler hedefine katkı sunmasını temenni ediyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP