Sevginar Sali

Anamuhalefetin şeffaflık talebi...

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, yazılı bir açıklama ile, muhalefet meclis üyelerinin de ara ara mecliste gündeme getirdiği, Silivri Belediyesi'nin tarım faaliyetlerine ilişkin süreçler hakkında daha aydınlatıcı bilgi, gündeme gelen kimi iddialar hakkında bilgi talebinde bulundu.
Muhalefetin görevi bu. Yani CHP İlçe Başkanı görevini yerine getiriyor. Kamu kaynaklarını yönetenler (belediye başkanı), hele ki şeffaflık ve hesap verebilirlik iddiası taşıyanların, bu gibi muhalefet adımlarının izini doğru sürerse kendi tabanı dışındaki bir kesime çok faydalı, sağlıklı ve hatta etkileyici bir ulaşım yolu bulurlar.
Herkes için çok önemli ama güç ve iktidar sahiplerinin ‘duymak istedikleri'ni değil ‘duymaya ihtiyaçları olan' şeyleri söyleyenlere dikkatlerini odaklamaları gerekir.
“İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar. Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar. Neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar” ne kadar güzel özetlemiş Hz. Mevlâna…

ÜYE SAYILARI
İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, siyasi gündemde yeni üyelikler ile ilgili sürekliliğini erken 2022 hedef erişim açıklaması ile taçlandırdı. “2022 yılı sonuna kadar koymuş olduğumuz 2022 üye sayısı hedefine ulaştık” derken iddiasını 3000'e yükseltti. Bir partinin gerçek üye sayısının, 5'le çarpımında oy sayısının ortaya çıkacağını belirten Bek, “10 Bin üyesi olduğunu iddia eden bir partinin 50 bin oyu yoksa o üye sayısı gerçeği yansıtmıyor demektir” diye de ekledi.
İlçe Başkanlarının kongre hesapları ile yeni üye yapmaktan imtina ettiği bilinen bir gerçek. İYİ Parti İlçe Başkanının bu açıdan bir endişesi olmadığını düşünmek yanlış olmaz. Parti üye sayıları hakkında Bek kadar net ve açık duruş sergileyen de yok.
Olmayan başka şeylere gelecek olursak; küçük hesaplarla, büyük zaferler elde etme imkanı…

CHP'NİN HAMLESİ İŞE YARIYOR
CHP'nin “Kavgalı eve kız verilmez” anlayışı ile aldığı tedbir sahada olumlu sonuçlar veriyor. 2023 genel seçimlere kadar parti içi çatışmaları rafa kaldırma yaklaşımı örgütün gücünü arttırıyor. CHP'nin 2024 adayı kim olursa olsun öne çıkan diğer rakipleri ile uzlaşmaya varması, seçim zaferi açısından, zorunlu görünüyor. Ayın şeyi yapıp, farklı sonuç beklemek abesle iştigal! Bölünen CHP'nin Silivri'de seçim kazanması imkansız, kaybetmesi Allah'ın emri.
Denenmişi tekrar denemek de sadece halkla ilişkiler başarısının da yeterli olmadığı ortamda, CHP'nin aday adayları arasında, kişisel fikrimdir, Melih Yıldız etrafında bir birliktelikle Millet İttifakı'nın sıkı bir mücadeleye imza atacağını düşünüyorum. Partiyi de, ittifakı da, seçmeni de toparlayacak en iddialı isimdir bence.
CHP genel seçimlerde Silivri'de İYİ Parti'nin oy oranı altında kalırsa ya da kafa kafaya bir sonuç elde ederse 2024'le ilgili çok farklı şeyler konuşmak durumunda kalacağımızı da not edelim. Millet İttifakında genel seçim sonuçlarının yol açabileceği rehavet de bir diğer çalmaya hazır bekleyen tehlike çanı.

KOCABAŞ, KÜPE FM'DE SABAH HABERLERİNDE
Silivri Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı ve Çağ Kabara Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, 9 Ağustos Salı, bugün saat 09.10'da Küpe FM'de sabah haberlerine konuk oluyor. Kocabaş, yeni dönem SİAD çalışmalarının yanı sıra Turhan Alyakut'un ekonomik gündeme dair sorularını da yanıtlayacak.

YORUM YAP