XXXXX

Aklın Yolu Bir


 Pazar günü büyük heyecan yaratan seçimin galibi de mağlubu da sessizlik içerisinde derin bir muhasebeye çekilmiş gibiydi. Kazanan da kaybeden de CHP'li olduğundan beklenen ayrışma değil, eksik kalan noktalarda birleşme, bütünleşme. Yarışın yarattığı hararetin etkisi geçince sağduyu içerisinde yerel ve ilçe yönetimin uzlaşması bekleniyor.
CHP, kavgalardan, çekişmelerden yorgun, güç birliği ile kazanamayacağı hiçbir mücadelenin olamayacağını daha kısa bir süre önce yaşamış, iliklerine kadar hissetmiş.
Selami Değirmenci'nin aktif siyasete dönüşü asıl etkiyi AKP'de yaptı anlaşılan. Muhalefet Işıklar'ı zora sokacak bir ilçe başkanı beklentisiyle Değirmenci'nin seçilmesine sevinirken, umduğunu bulamayacağını düşünüyorum. Işıklar ve Değirmenci işbirliğini tatmamış, sağlamamış kişiler değil. Kaldı ki muhalefeti sevindirmekten daha önemli işleri var.
CHP'nin kongre süreci yerel iktidarın halk ile arasındaki anlayış, tercih farkını ortaya koydu. Değişimi görmezden gelmek, göz ardı etmenin, üstünü örtmenin bir işe yaramadığı ortada. CHP'nin tabanının onayını almadan yapacağı bir şey de yok aslına bakarsanız. İktidar olmak da bunların arasında yapamayacağı en önemli görev.
Selami Değirmenci'nin halk adamı kimliği örgütün başında, fikir adamı Özcan Işıklar'a bugüne kadar ulaşamadığı, önemsemediği kapıları ardına kadar açabilir.
CHP'nin içinde bir yarış olacaksa bu Silivri ve partiye daha iyi hizmet adına olmalı. Birbirini çiğneyip, ezip geçme çabası halkın iktidar imkanı tanıdığı kişilerin uğraşacağı konu olmamalı.

2010 İLE BİRLİKTE
YARIŞ DA BAŞLADI
CHP'nin içindeki seçimi geride bıraktık. Sıra Silivri Şoför ve Otomobilciler Odası'nda. 23 Ocak 2010 tarihinde, Mega Saray bu kez şoför esnafının yönetim yarışına evsahipliği yapacak.
Zafer Aşkın, koltuğunu korumaya Murat Tezeller, daha iyi yönetim ve hizmet iddiasıyla yerine talip oluşunu gerçeğe dönüştürme mücadelesi verecek.
2010'a kongrelerle başladık. Hareketli, her biri birbirinden renkli yarışlara sahne olan süreçlerde kuşkusuz CHP'ninki en önemlisiydi. En etkilisi ve can alıcı olanı. Oluşumundan sonucuna kadar da takipçilerine büyük bir heyecan sunarak, kendisinden bekleneni verdiğini düşünüyorum.
Yönetim koltuğunda oturma yerinizi ne kadar halktan uzakta tutarsanız, bu yaklaşımı sağlarsanız elinizdeki güç o kadar zarar görür. İktidar gücünüzün kaynağı halktan ne kadar uzak durur onların sesine ne ölçüde kulak asmazsanız, yönetim sesiniz o kadar kısılır.
 
ACİL ŞİFALAR
Silivri, Fatih Mahalle Muhtarı Nurettin Sezginer, geçirdiği kalp ameliyatının ardından evinde istirahat ediyor.
Kızılay Silivri Şube Başkanı Engin Erkuş da Şişli Memorial Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı oldu.
Sezginer ve Erkuş'a geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

NEDİR BU DÜNYA TASASI?
Kalk, günü zevkine bak, hem, ne bu dünya tasası?
Gel, otur, keyfini sür, mutluluğun tam sırası.
Eğer olsaydı bu dünyada vefadan bir eser
Başkasından sana kalmazdı sevilmek sırası.

Ömer Hayyam

YORUM YAP