Sevginar Sali

AK Parti’de yönetim sancısı


Garip bir şekilde yönetim merakı sardı beni de… Arkadaşım ilçe başkanı olduğundan değil valla. Ha bugün ha yarın derken, biraz fazla uzadı. Seçime giden, iktidar iddiası olan partide yönetim onayı bu kadar uzun sürer mi? Sürerse söylentiler alır başını gider, sıkıntı çıkar.
İlçe Başkanı Dilek Demiral
bir sorun olduğundan değil zamansızlık ve ilçe yönetiminde İBB iştiraklerinde (İSKİ gibi) çalışanların yer almaması gerektiği ile açıkladı yönetimin uzayan onaylanma sürecini.
Parti içindeki farklı kanallardan ise; İl Başkanlığı tarafından, "Görevden aldığımız adamların büyük bir çoğunluğu yazılmış yeni yönetim listesini onaylayamayız” dediği iddiası var. Bununla ilgili Metin Karakaş’ın adaylık şansının azalmasına kadar yorumları dayandıranlar mevcut.

ON’DAN ÜÇ’E GERİ SAYIM
Genel Merkez’in değerlendirmesinde üç başkan aday adayının ismi ile ilgili istişarenin sürdüğü söyleniyor; Metin Karakaş, Hüseyin Turan ve Tahir Sert. Karakaş ve Turan’ın başa baş süren şansı ile ilgili kişiler tarafsız olamaz, kurumlar olmalı…
İlçe Başkanlığından ayrılan Karakaş, yüzünü, imajını dinlendirirken, Turan son sürat asılıyor… Tahir Sert’in rekabeti daha çok kendi kendisiyle.

KEÇİ ZİYAFETLERİ
Bu arada AK Parti kulislerinde Hakan Arslantaş’ın aday adaylarına verdiği, Adil Sirkecioğlu, Ayhan Ceylan, Özer Manavoğlu, Osman Turan, Murat Beksan gibi isimlerin katıldığı keçi ziyafetlerine ilişkin değerlendirmeler gündemde. Hüsnü Yaşar Yalman, Hüseyin Turan, Emrah Maşalacı ve son olarak Metin Karakaş davete icap etmiş. Ahmet Yağcıoğlu ile süreci noktalayacak tertipleyenler… Aralık’ın ilk haftasında aday açıklanacağına göre aday adayı organizasyonlarının devam etmesinin bir manası kalmıyor.

DEĞİRMENCİ’DEN ANLAMLI TEŞEKKÜR
CHP’deki gelişmeler beni şaşırtmaya devam ediyor. Dayanışma yemeğinin ardından Selami Değirmenci’nin "Başta Sayın İlçe Başkanımız Mümin Tuğlu olmak üzere, Birlik ve Beraberlik adına bu geceyi düzenleyen tüm İlçe Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza şahsım ve ekibim adına teşekkür ederim” mesajı çok anlamlı geldi. Aday adayları rekabeti ve parti içi tartışmaların damgasını vurduğu seçim öncesi süreçte hele…

SARIGÜL’E UYUM SAĞLAMAK ZOR

Mustafa Sarıgül, CHP’nin dayanışma yemeğinde coşkuyu az bulmuş. Bana sorarsanız onun ki fazlaydı. Ortada bir yerde uzlaşacaklar artık. CHP’li gençlerin maşallahı vardı gerçi. Ama TDH’nin heyecanı öyle böyle değildi. İlk buluşma için bu kadar uyumsuzluk normal. Artık kim kimi kendine benzetecek göreceğiz.

YORUM YAP