Sevginar Sali

AK gündem... 04.03.2015

Öncelikle Aslan Elmas’ın AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başına getirileceği iddiasıyla ilgili açıklamasına yer vereyim.
Elmas diyor ki; "Bütün gün telefonlarım susmadı. Allah aşkına! Böyle bir şey yok. Kimseyi kırmadan, üzmeden siyaset yaptım. Bu dönem de aileme, işime zaman ayırmak adına, tüm ısrarlara rağmen, yönetime girmedim. Parti içi meseleleri açıklamayı şık bulmuyorum. Ama Bayram Üstündağ’ın ayağını kaydırmak istiyormuşum gibi, bunun için uğraş verenlerle birlikte hareket ettiğim algısına da neden olmak istemem. Benim açımdan, SKM başkanlığı görevini kabul etmek söz konusu değil.”

Elmas, bunları derken nihayet AK Parti İlçe Başkanının da konu hakkındaki görüşünü öğrenebildik. Demiral, tek bir cümle ile kesin olarak Bayram Üstündağ’nın Seçim Koordinasyon Başkanlığı görevinden alınması gibi bir konunun gündemlerinin olmadığını söyledi.
Anlayacağınız birileri bunun için uğraş verirken, Demiral SKM Başkanına sahip çıkmak adına ne gerekiyorsa yapıyor! Kendi açısından ve parti çıkarları adına uygun bulduğu yaklaşım bu demek ki! Sonuçta koca ilçe başkanı ondan daha iyi bilecek ve parti çıkarlarını savunacak halimiz yok! Ne diyor Kutlu? Siyasetçi gözü başka, gazeteci gözü başka şeyler görür! Dili de farklı, sadece bakış açısı değil ona ne şüphe!
***
Atanmışlık ve seçilmişlik döneminde ilk kez belediye meclis üyeleri ile birlikte meclis toplantısı düzenliyor olmasının nedenini sorduğum Demiral, "Zaten çok fazla basın toplantısı yapmadık. Hizmetlerin değerlendirildiği bir kamuoyu bilgilendirmesi olduğu için bugün kadın kolları, gençlik kolları, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile karşınıza çıkmayı uygun gördüm. Meclis üyeleri ile aramızda her hangi bir sorun yok!” dedi.
Bir sorun yoksa şayet, varmış gibi bir algı yaratmanın manası da yok o zaman! Meclis üyeleri o partinin seçilmiş kişileri. İlçe başkanından daha çok oy alarak seçildikleri de bir gerçek. Demiral’ın, İlçe Başkanlığı otoritesini sarsacak bir tutum içinde olmalarını haklı gösterecek bir tarafı da yok bu oy mevzusunun ama hak ettikleri değeri de görmeleri lazım.
İlçe Başkanı ve meclis üyeleri arasında sözünü ettiğim hassasiyetleri tanımlayacak denge hakkında farklı bir değerlendirme olduğu izlenimine kapıldım. Metin Karakaş’ın İl Yönetimindeki görevlendirmesinin etkisi de yok diyemem! Somut bir gerekçem olmasa da hissiyat işte!
Konu konuyu açtı Demiral’ın Karakaş’ın yeni konumuna ilişkin düşüncelerini de sadece ben merak etmiyorum diye düşünüyorum…
Demiral diyor ki;
*Silivri’den birinin İstanbul’da, Ankara’da olması bizlerin elini güçlendirir, bundan mutlu oluruz. Önümüz açılır!
*Emeklerin karşılığını parti için çalışanların aldığını görmek güzel!
* Partimizde siyasi ilerlemenin, yükselişin verilen emekler değerinde gerçekleştiğini tecrübe etmek çok hoş!
* Silivri için kim taş taş üstüne koyarsa biz onu başımızın üstünde taşırız!
Hayırlı olsun faslına ben de katılıyorum…
***
Karakaş’ın, İstanbul’dan Silivri teşkilatını dizayn girişimlerine soyunduğu iddiası benim değil. Olsa çekinmeden bu düşüncenin altına imzamı atarım. Ama buna hak veririm… Rıfat Kutlu’nun ilçe başkanlığına getirilmek istendiği söyleniyor. Tabi öncesinde Demiral’ın gitmesi ile ilgili gerekenler yapılacak… İlçe Başkanının kendi kendini bitirmesi beklenmez, muhtemelen yardım ve destek sunulur süreç hakkında : )
Sadece Saral’ın desteği ile sözünü ettiğim tehlikenin üstesinden gelemez Demiral... Hatta Saral’ın gözü korkabilir onun desteğinden de olur Demirleydi… Etrafında git gide yükselen Karakaş ablukasına, o veya bu sebepten karşı olanların eklenmesi önlenmeli… Karakaş’ın saflarında bölünme olmaz, güç kazanmasına engel olabilir Demiral ancak. Ne de olsa Karakaş’ın düşmanları Demiral’ınkinden fazla…
Demiral’ın siyaset başlığını açmamaktaki ısrarı anlaşılır! İBB ve iştiraklerinin çalışmalarını anlatmak kolayına geliyor da; siyaset aynı zamanda ciddi bir taktik savaşı. Hem hizmet etmek hem de ayakta kalmak için savaş vermek gerekir : )
Güzel bir toplantıydı, tebrikler!

YORUM YAP