XXXXX

Abdullah Yıldırım’dan örnek çalışma


Abdullah Yıldırım, CHP’nin Belediye Başkan Aday Adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Cuma günü yeni bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini, yerel yönetim fikirlerini kamuoyuyla paylaştı. Bunların yerindeliğini ayrıntılı şekilde değerlendirmeye daha sonra da fırsatımız olur. Yıldırım’ın çalışkan bir öğrenci gibi ödevlerini aksatmaması dikkat çekiyor. Son derece derli toplu, titizlikle hazırlandığı her halinden belli olan çalışması örnek gösterilecek nitelikte. Aday adayları arasında kavga, tartışma ve engellemeler yerine iktidar hazırlığına dair somut verilerin yarışması gerekli takdiri kamuoyu nazarında da görecektir. Siyasi koltukların kazanılması veya kaybedilmesi bir yana talip olunan veya sürdürülen görevlerde Yıldırım’ın da vurguladığı gibi onurlu bir duruş hak ettiği değeri mutlaka bulacaktır. Bugün veya yarın, siyasette veya başka şekilde ama mutlaka karşılığını mimarına sunacaktır. Güzel düşünüp, iyi çalışmalar yapınca sonucun olumsuz olması beklenemez… Hayırlı olsun!

GEÇMİŞ OLSUN
Hafta sonu siyasi kulisler CHP Belediye Meclis Üyesi Cengiz Aksu ve Strateji Müdürü Ömer Çetin’in kavgasıyla gece yarısına yakın hareketlendi. Sahilde çay bahçesinde meydana gelen olay kuşkusuz yerel iktidar açısından son derece tatsız. Işıklar’ın muhaliflerine koz olarak değerlendirebilecekleri yeni bir fırsat. Ömer Çetin’e verdiği değer bir yana, meclis üyesine karşı gösterebileceği hem de seçim üzeri tepki diğer yana… Işıklar, aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık pozisyonunda. İnsan bazen sadece içinden geleni yapmalı; Sonucunu düşünmeden. Öyle olması gerektiğine, tesadüflere inanmalı… Aslında hayatımızda hiçbir şey boş yere olmuyor. Mutlaka bir sebebi var. Bunu anlamak ve kabul etmek gerekir. Üstteki tartışmaya dönecek olursak, kurban yerlerinin belirlenmesi hususuyla alakalı. Cemevi inşaatı falan, filan değil. Ama kim ne söylerse söylesin herkes sonuçta yine inanmak istediğini kendi belirleyecek. Kavganın etkisindeki kızgınlıkla bir şeyler söylendiyse de çok da üzerinde anlam açısından durmak doğru değildir diye düşünüyorum. Ya da duracaksanız da yüzde onunu gerçek kabul edin. Geri kalanı mutlaka abartıdır. Tabi öncesinde şuna karar verin; gerçekleri mi öğrenmek ve anlamak istiyorsunuz, yoksa işinize gelen bir görüş doğrultusunda yeni veriler toplamayı mı?
Kavga yakışmamış. Hiçbir kavga yakışmaz kocaman adamlara. Ama hiç kavga etmeyen biri ancak bu durumu yargılayabilir ve kimse buna çıkıp itiraz edemez. O kişi ben değilim. Çok kavga ettim, yine ederim belki söz veremem. Ama ben seçilmiş değilim, kamu görevi yapmıyorum. Bu makamlarda bulunanların daha dikkatli olması gerektiği aşikar. Genel kabuller bu yönde. Herkese geçmiş olsun! En çok kime derseniz; Özcan Işıklar’a bir tarafta birim müdürü bir yanda meclis üyesi. Bu insanlar ekibinde yer alıyor ve kavgayı bırakın seçim gibi hassas bir dönemde tartışmaları bile liderlerinin pek çok yönden sorgulanmasına, tartışmasına yol açar. Kavgaya da bizzat şahitlik ettiğine göre Işıklar, yapması gerekenler konusunda daha sağlıklı karar verme imkanına da sahip demektir.

ŞOFÖRLER ODASI’NDA BAŞKANLIK YARIŞI

Aldığım duyumlara göre Şoförler Odası’nda Başkanlık yarışı kızışmış. Recep Akıncı’nın bir süredir vekalet ettiği Başkanlık görevine Erdoğan Bilmez talip olmuş. İstifa restini de çekmiş gönlündeki görevin kendisine verilmemesi halinde. Gelişmeler şoför esnafı tarafından merakla bekleniyor. CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tezeller’in de oda başkanlığı ile ilgili girişimleri varmış ama konuya sıcak yaklaşım gösteren olmadığı için ihtimal verilmiyor.

AMAN DİKKAT

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adaylarından Selami Değirmenci geçtiğimiz hafta sonu bir trafik kazası geçirdi. Allah’tan kendisi iyi. Kullandığı araç için aynı şeyi söylemek ne yazık ki mümkün değil. Geçmiş olsun!

İYİ HAFTALAR...

YORUM YAP