Sevginar Sali

2022’ye veda eden Silivri

Son 4 yıldır Silivri olarak başladığımız ‘enteresan şeyler yaşama' sürecinde dünyanın daha yaratıcı çıkması, Türkiye'nin bundan pek de iyi etkilenmemesi; ilçe olarak motivasyonumuzu bozmadı ŞÜKÜR.
2019 yerel yönetim açısından ‘acemilik' senesi olarak kabul görmeye hazırken, şaşırdığımız seçim, şaşırtma iddiasını arttıran sonucundan daha da iddialı birinci yıl performansına şahitlik ettik.
Derken 2020 senesi geldi ve covid belasıyla tanıştık; tanışmaz olaydık demenin faydası yok ama içimde kalmasın! İnsanlar can derdine düşerken, dünya hızlı bir dönüşüme girdi. Silivri'de kim kim enseyi kararttı, 2019'da nereden geldi, nasıl seçtiğimizi anlayamadığımız Belediye Başkanı, şehrin emini olduğunu bu belanın ilk gününden itibaren ortaya koydu. Bizler kafamızı evlerimizden dışarı bile uzatamazken Belediye ekipleri, Başkan Bey'in yönetiminde Silivri'yi bu kriz döneminde idare etmenin ötesinde, bölgemize önemli yatırım ve hizmetlerin gelmesini sağladı, yıllara yaymak suretiyle kroniklik derecesini arttırdığımız sorunları tek tek çözmeye başladılar.
2021'i insanlık salgının etkisinden kurtulmaya çalışarak geçirdi. Yaşadığımız can, manevi ve maddi kayıpların yerini doldurmayla meşgul olurken biz, Silivri; gelişmeye, güzelleşmeye devam etti, güçlükler karşısında sarsılmaz bir duruşa sahip olduğunu kanıtladı bize.
Yarın uğurlayacağımız 2022 olumsuzluklar açısından kendinden öncekileri aratmadı ne yazık ki… Silivri iyileşirken, dünyanın, Türkiye'nin ne derdi bitti, ne olumsuzlukları…
Dünya ve ülkemiz son raddede salgın, düzensiz göçler, savaşların sonucunda geleceğe dair umutlarımızı karartırken Silivri'nin her bölgesinde bir hareket, çalışma, uğraş, çaba ve çokça emek eksik olmadı.
Daha önce de çok içimden gelerek yazmıştım, ‘Keşke Türkiye de Silivri gibi olsa'… Bunu sadece yapılan çalışmalar, hükümet-İBB-yerel yönetim koordinasyonu açısından söylemiyor ve yalnız bu alanda övünecek bir özelliğe sahip olduğumuzu düşünmüyorum.
Geçmişte çokça kısır çekişme ile zaman kaybetmiş bu şehirde farklı pencerelerden dünyaya bakan insanların çatışmasından Silivri artık kazanıyor. Kulakları çınlasın Özcan Işıklar'ın, “Uyumda bulamadığımız verimi, zıtlıklarda arayacağız” sözlerini anımsarsınız. Geçmişte söylediği ama hayata geçiremediği neredeyse her şeyi bugün yapan biri var. Aslında Silivri'nin bu kentin şartlarını doğru okuyup, düşünceleri eyleme, projeleri hayata geçiren bir iradeyi göreve getirdiğini görüyoruz. Son yirmi yılda bu şehirde oldurulmaya çalışılan şeylerin son 4 yılda çatır çatır olduğunu, herkesten önce alınan reaksiyonlar ile acil ihtiyaçların doğduğu anda kendi kendine yeten bir çözümün varlığı ile aslında zorlanacakken, işlerimizin kolaylaştığı, yükümüzün hafiflediği gerçeğini kabul etmeliyiz.
Son dört yılda çok daha zorlanacakken hepimizin ortak evi Silivri'nin sakinlerine yönelik ihtiyaçları doğru belirleyen, yöneten ve organize eden, hatta günü kurtarmakla yetinmeyip, çok isabetli ve ileri projeksiyonlarla eğitim, sağlık, tarım, şehircilik ve pek çok daha anlamda, ayrıntıda hayatımızı kolaylaştıran çabaya sonsuz ŞÜKÜR.
Tüm bu zorlu süreçlerde şehrimizin seçilmiş sorumluluğunu sırtlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a, defaten teşekkürler edildi ve biz de ettik, payına düşen eleştirilerden de mührüm kalmadığına göre verdiği sözleri yerine getirilişinin hakkını teslim etmeden geçemeyeceğim. Ne söylediyse onu yaptı, verdiği hizmet ve yatırım sözlerinin kat kat fazlasını yerine getirdi…
Kimi noktalarda ufak tefek gerilimlerimiz olsa da sonuçta her bir parçanın bütüne hizmet ettiği gerçeğini daima hatırlayalım. Silivri her geçen yıl çok daha ileriye gittiğine göre 2023'e umutlu ve mutlu girebiliriz.
Silivri gelişip güzelleştikçe hepimiz için gelecek daha iyi olacak, dilerim ülkemiz ve tüm dünya aynı seyirde yol alsın.

YORUM YAP