Sevginar Sali

1 Mayıs’ın düşündürdükleri...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü… Birçok çalışan bugün tatil yapıyor. Ama bizim kurumumuz o şanslılar arasında değil. Birkaç yıl öncesine kadar işçi statüsünde kaydettiğim bugünü artık işveren olarak geçiriyorum. Benim açımdan değişen şey omuzlarımda artan yük… Zorla değil tabi; bir seçim, bunun için şikâyet etmek yersiz… Söylenmek bari serbest olsun çünkü bir yerde deşarj olmak zorundayız…
Bir çalışan nerede olsa iş bulur… Ama bir işveren için kurulan düzeni sıfırdan inşa etmek çok zor. Koşullar önemli tabi de, işin boyutu büyüdükçe manevra kabiliyetiniz azalıyor.
Klasik 1 Mayıs yazılarından biri olmayacak okuduğunuz… Size emek ve dayanışmadan söz etmek istiyorum. Bir işi emek yoğunluklu yapmadığınız zaman oluşan eksikliği telafi etme şansınız yok. Ne olağanüstü pazarlama ne de janjanlı bir ambalaj nitelik açığını kapatmaya yetmez. Özünde emek olmayan hiçbir şey değer taşımaz.
Emek öyle güzel bir şey ki; kötü bir anlamı ve sonucu asla olmaz, olamaz… Emek verdiğiniz şey sizi asla pişman etmez. Eğer siz iyi niyetle çabaladıysanız ama kazandırır ama kaybettirirken öğretir…
Dayanışmaya gelelim… Ne yazık ki o da çok eksik artık hayatımızda… Ender görüldüğü alan ve durumlarda zaten bunu başaramayanların kıskançlığı altında yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılır çoğu vakit.
Emeğine saygı, değer ve dayanışmaya imkân tanıyan güzel bir gelecek diliyorum herkese… İşverenleri bu bayramın dışında tutmayın en az işçiler kadar çalışıyorlar… Bu vesile ile dün sabah duyduğum bir habere ilişkin yorumumu yapmadan geçemeyeceğim… Hükümet işsizlik maaşını 2 Bin TL yapmak için kolları sıvamış! Allah akıl fikir versin! CHP’nin asgari ücret ve emekli maaş çıkışını bununla telafi etmeye çalışıyorsa AK Parti 7 Haziran ile ilgili ciddi endişeleri var demektir. Çalışırken bile 2 Bin TL maaş alamayan yığınla insan varken, işsizlik maaşını bu rakamlara çeken anlayışa pes diyorum. Bunun yükünü de işverene artı yük olarak bindirme düşüncesi de varsa "Hepimiz işçi”yiz diye kitlesel yürüyüşler başlar muhtemelen : ))
Bayram bayram tadınızı tuzunuzu kaçırmayayım daha fazla…

SEÇİM ÇALIŞMALARI TAM HIZ
Siyasi partilerde ciddi bir hareketlilik var. Seçim sonuçlarından umudu yüksek olanların sürece daha kararlı asıldığının neticeleri gündemimizdekiler. AK Parti, CHP ve MHP hemen hemen aynı tempoda ve de strateji ile çalışıyor. İşleri kolay değil, hariçten gazeller okuyoruz zamam zaman ama iyi olan, ülkemizi gerçekten düşünenin kazanması dileğiyle. Yalnız şunu gördük çok atıp tutuyoruz da eleştiriye en az tahammülü olanlar bizim büyük baş meslektaşlarımız… Mahmut Övür dünkü basın toplantısında yerel medya mensuplarını şaşkınlığa uğratmış. Taş bizden gelince sineye çekeceğiz artık : ) Eleştiriyi herkes yapar da tahammül edebilenlere saygı duyulması gerektiği ortada.
7 Haziran’a kadar seçim maratonu tüm hızıyla sürecek... Hayırlı sonuçlarla neticelenmesi ümidiyle.
Hayırlı Cumalar ve iyi hafta sonları...

YORUM YAP