Engin Akın

Tokat maçı ve kronik sıkıntılar

Tokat deplasmanında kazanan sadece sahadaki oyuncular değildi, yönetim de kazanan tarafta oldu. Öyle ya Tokat gibi uzak bir deplasmana neredeyse Silivrispor yönetiminin tamamına yakını gelerek takımlarını destekledi.

 

Silivrispor yönetimi ile birlikte bölge iş adamlarının da takımı desteklemek adına Tokat'a kadar gelmesi anlamlıydı.

 

3-0 kazanan komple Silivri oldu aslında. İş adamlarıyla yönetimi ile kazanıldı. Tokat maçı için nazik davetlerini geri çevirmemin imkânsız olduğu Ömer Tabala, Nuri Çolakoğlu, Ramazan Sakallıoğlu, Remzi Ercan iyi ki sizleri dinleyip de bu maça gelmişim. Yediğim Tokat patlıcanlarını unutmayacağım.

 

Tokat maçında alınan 3 puanın yanı sıra sahnelenen oyun gelecek için umut vaat etti. Öyle ki gollerin hepsi kanat organizasyonlarından geldi ve sonunda işin doğrusunu yapmaya başladık.

 

Başta belirtmeliyim ki Tokatspor maçında ilk yarı ile ikinci yarı oyun kurgusu arasında anlam farkı vardı. Daha maçın başında kurulan baskı 4. dakikada golü getirdi ardından gelen ataklarda oldukça tehlikeliydi ama beklenen gol gelmedi.

 

İkinci yarı ise kanatlara daha fazla ağırlık verildi ve skor arttı. Yine ikinci yarı gol sayısı üçte kalmaz çok daha farklı olabilirdi ama idman maçı havasına girince maç gollerin kaçması da normal gibi geliyor.

 

Kronik sıkıntımız olan defans arkasına atılan toplardaki sorun hala devam etmekte. Burada üst üstte yapılan maçlarda yorulan stoperleri dinlendirmek gerekli aksi takdirde ligi bu maç trafiğinde sağlam olarak tamamlamaları imkânsız gibi.

 

Tokat takımının hiç şansı yoktu diyebilirim. Silivrispor'u zorlayacak bir rakip değillerdi öyle ki Silivrispor sahaya çıkarken maçı kazanmıştı bile.

 

Bu sezon izlediğim en kötü defans kurgusuna sahipti Tokat takımı. Bu kadar kötü defansa karşı Silivrisporlu oyuncularda affedici olmadı, daha da fazla atılabilirdi gol.

 

Maçta sadece hoş olmayan tek şey penaltı atma kapışmasıydı. Bunun haricinde dört dörtlük bir maçtı. Erken gelen golle büyük avantaj sağladık. Lakin bu erken gole Tokat erken cevap verseydi o zaman sıkıntı yaşayabilir miydik? Belki…

 

Tokatlı oyuncular için beceriksiz kesinlikle diyemem. Sadece tecrübesizler diyebilirim. Acemiliklerini ve tecrübesizliklerini bir an evvel üzerlerinden atarlarsa çok can yakarlar, bunu da ekleyeyim.

 

Tokat maçı bu kadardı ve kazandık. Tokat maçının stresi üzerindeyken bir de altyapı hocalarının restleriyle meşgul olan Taylan Güraslan keşke restlerini görüp yol verseydin Silivrispor sevdalılarını. Neyse bu konuyu burada heba etmeyeyim de ziyan olmasın.

 

YORUM YAP