Engin Akın

Tesisleşme derken var olandan da olmayalım…

Eksikleriyle birlikte devam eden ligler ve ilerleyen günlerde kulüpleri bekleyen büyük sıkıntı kapıda.

 

Bilindiği üzere Silivri Stadı mühürlendi ve burada sportif faaliyetler askıya alındı. Stadın arazisi ise söylentilere göre İçişleri Bakanlığına devredilerek Kaymakamlık binası yapılacağı konuşuluyor. Resmi ağızlardan ise kesin bir açıklama yok. Stadın tamiri için çıkan para da gittiğine göre Silivri'deki tüm kulüplere deplasman yolu gözüktü.

 

Burada sadece Silivrispor değil tüm ilçe kulüpleri mağdur olmuş ve hala da olmaya devam etmekte. Şimdi ise İBB Müjdat Gürsu Stadı'nın ilçeye devri ve bu stadın tadilata girmesi gündemde.

 

Tam liglerin devam ettiği sezonda yapılacak olan tamirat tadilat ve yenilemelerin getireceği olumsuzluk nasıl giderilecek? İlçenin amatör takımları İBB Müjdat Gürsü Spor Tesislerini iç saha olarak kullanıyor. Burası tadilata girdiğinde bu takımlar nerede resmi müsabakalarını yapacaklar?

 

İlçede iki tane saha varken birini iptal edip diğerini de tadilata soktuğunuzda alternatif ne olacak? Şöyle örneklendireyim, Salı ve Perşembe günleri Silivri Stadı'nda Alibeyspor U-15 takımı saat 17.30'da idmanına başlıyor ve saat 19.30'a kadar devam ediyor. Ardından saat 19.30'da Alibeyspor Kadın Futbol takımı idmanına başlıyor ve saat 21.00'da idmanına nokta koyuyor. Hemen ardından Alibeyspor A takımı ve U-17 takımı sahaya giriyor stadı da gecenin yarısında kapatıyorlar.

 

Aynı durum İBB Müjdat Gürsu Stadı'nda geçerli. Silivrispor'un tüm altyapı kategorileri haftanın her günü akşamları idmanlarını İBB sahasında yapıyor. Silivrispor'un ardından Beycilerspor sahaya giriyor. Gazitepespor, ile birlikte diğer kulüpler de çeşitli saat aralıklarında stadı kullanıyor.

 

Aybaşında TFF İstanbul 2. Amatör Ligleri başlayacak. O zamanda da idman yapacak olan takım sayısı artacak. Bunca takımı otobüslerle çevre ilçelere kim taşıyacak?

 

Hadi diyelim tüm ilçe takımları feda desin ve liglerden çekilsin olmaz ya hadi olsun. Stat inşaatları iki yılın üzerinde sürerse Silivri'deki tüm kulüplerin federelikleri silinecek. İki yıl lige girmezsen federeliğin düşüyor. Bir kulübün federe olabilmesi için federasyona 15.000 bin TL yatırılması gerekiyor. Bu paraları bir daha kim verecek?

 

İlçede federasyonca tanınan ve resmi maç oynanan 3 stat bulunuyor. Biri Silivri Stadı diğeri İBB Müjdat Gürsu Stadı sonuncusu ise Ortaköy Stadı. En yakındaki saha olması nedeni ile tüm kulüplere çalışması için nasıl saat vereceksiniz? Bu düşünüldü mü? Hadi saat verdiniz ulaşım nasıl sağlanacak? Hadi taşıdınız idman yapan çocukların hepsi bölge okullarında okuyor. Okul çıkış saatlerine göre idman programları yapılıyorken olmayan statlar için nasıl bir idman programı hazırlanacak?

 

Bir de İBB Müjdat Gürsu Stadı'nın doğal çim yapılacağı söyleniyor. Bu olmaz ki. Doğal çimde yapılacak olan resmi maç sayısı belli. Haftada bir maç yapılıyor sayı artıkça zemin bozuluyor. Diğer takımlar nerede resmi maçlarını oynayacak?  Doğal çim zeminlerde idman da yaptırılmayacağına göre, bu takımların hali ne olacak?

 

Amacın iyileştirme olduğuna inancım sonsuz ama uygulamada eksiklikler büyük sıkıntı doğuracak gibi.

İlk etapta Silivri Stadı'nın küçük bir tamiratla oynanabilir hale gelmesinin ardından İBB Müjdat Gürsu Tesisleri yenilenebilir. Böylelikle yaşanacak olan kaosun da önüne geçilebilir. Hem Silivrispor, hem de ilçe takımları iç saha maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalmayacaktır.

 

Veya ilçe amatör kulüplerinin hem resmi lig maçlarını hem de idmanlarını yapabileceği bir saha yapmadan bu tür uygulamaların araştırılması olumlu neticeler doğurabilir. Hatırlatmakta fayda var. Silivrispor'un sadece A takımı profesyonel ligde mücadele etmektedir altyapıları ise amatör liglerde mücadeleye devam etmektedir.

Tesisleşme derken var olandan da olmayalım…

YORUM YAP