Sevginar Sali

Teşekkürler Işıklar...

Hiç bu kadar son dakikaların yoğun yaşandığı bir gün hatırlamıyorum…
Sabah Kaymakam Faruk Bekarlar'ın tayin haberiyle başladık güne… Tam da birbirimize ısınmıştık; huyumuzu, suyumuzu öğrene yolunda adım attık derken zamansız bir ayrılık bence. Hürhaber, kişisel olarak ve Silivri açısından bir kayıp olarak görüyorum… Güzel şeyler öğrendik ve de bitmemişti öğreneceklerimiz ama buraya kadarmış… Ben galiba her insan veya olaydan bir şeyler öğrenme çabama azimle sarılmışım… Zorlu bir süreçte, birçok sıkıntıların yaşandığı iki yılın ardından elveda sevgili Kaymakamımız. Her şey için ve özellikle Öğretmenevi adına teşekkürler; yolunuz açık olsun… Güle güle gidin…

Günün haberi aslında Termik Kömür Santrali bilgilendirme toplantısıydı… Neden yapılmak istendiği muamma. Her açıdan bir faciaya davet çıkarmak, hangi aklın marifeti anlamak mümkün değil. Tedbirli davranmakta yarar var tabi… Askıda olan planlara itiraz konusuna odaklanmamız lazım… Ciddiyetimiz ve tavrımızın iyi anlaşılması zorunlu… Daha yoğun ve içerik açısından tertipli bir toplantı olabilirdi. Hafife alabileceğimiz bir mevzu olmadığı kesin.
Bu süreç hakkında yapabileceklerimiz devam edecek, konunun gündemimizden düşmemesi lazım…

Günü çok güzel haberlerle kapattık… Alt geçit sorunu konusunda çözüm yolunda umutlar tükenmişken gelen müjde herkesin rahat bir nefes almasına yol açacak eminim. İBB, Karayolları ve Silivri Belediyesi işbirliğinde çözümün anlamı apayrı. Silivri Belediyesinin yıllardır üniversite desteğiyle çözüm arayışının hakkını da teslim etmek lazım. Sorunlarınız ile ilgili yetkililere çözüm önerileri ile gittiğiniz takdirde ne kadar daha sağlıklı bir süreci yürütmüş olduğunuz aşikar.
İBB'nin, Karayollarının Silivri sorunlarına çözüm ile yaklaşmasını görmek, iyi niyetini hissetmek gerektiği değeri muhakkak görecektir.
Işıklar'ın azmine hayran kalmamak mümkün değil gerçekten… İyimser olmak için neden bulamadığımız, takıldığımız noktalarda, büyük emekler ve sabırla inşa ettiği çözüm yollarının müjdeli haberlere bizi taşımasının verdiği mutluk paha biçilmez.
Kale Mahallesi Projesini merakla bekliyorum… Silivri büyürken özüne tutunabileceğimiz dalların yeşermesi çok önemli…
Başarı ne ölçüde şansa ve ne kadar emek ile azme dayanıyor tartışılır kabul ediyorum…
Ama bugün Belediye Başkanımızı övesim var : ) Övmek de değil aslında; hak ettiği ve bizim sarf etmekte cimri davrandığımız bazı gerçeklerin altını çizmek içimden geliyor diyelim. Normal şartlarda bu isteğimi bastırırdım da bugün böyle olsun; Cuma niyetine dua alırım belki : ))
Teşekkürler Özcan Işıklar; Silivri ve yaşadığımız bu güzel kentle ilgili hayallerinden vazgeçmediğin için… Seni yıldırmak için sarf edilen tüm çabalara, kasıtlı ve kasıtsız engellemelere rağmen pes etmeden Silivri'yi aydınlık yarınlara taşıma, ısrar değil inadın bence, iyi ki var… İnşallah hep de olsun… Silivri için düşündüğün tüm güzelliklerin kat kat fazlasını Allah sana nasip etsin ve harcadığın gücün mislisini yüreğine versin…
Hayırlı Cumalar, iyi hafta sonları efendim : ))
Silivri'de yaşamak hep güzel olsun inşallah...

YORUM YAP