Sevginar Sali

Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur...

Silivri Belediyesi'ne ait arazilerde ekilen yerli ve milli arpaların hasadı törenle TÜRAM'da gerçekleştirildi.
Usta bir çiftçi edasıyla tarım hakkında ahkâm kesmemin yersizliğine hak verirsiniz. 17 yaşına kadar köyde yaşamış biri olarak iş dolayısıyla son yıllarda haşır neşir olduğumuz bilgilere bakıyorum da öncesinde hiçbir şey bilmediğimiz ve yaşadığımız yerin, zamanın ve koşulların ‘uzaylısı' olduğumu acı biçimde fark ediyorum. Şimdiki gençler de bizim gündemimize böyleyse teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin sağlıklı bir iletişim ufukta görünmediği gibi, olan izler bile kaybolmak üzere sanıyorum.
Neyse konumuza dönelim ve uzmanlarının ne söylediğine bakalım…
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, yerli ve milli atalık tohumların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi'ne ait arazilerde ekilen arpaların hasat programında yapılan çalışmalar ve yerleştirilen anlayıştan övgüyle söz ederken Başkan Volkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Ayrıntılarını tekrarlamayacağım haberinden okursunuz. Bir bürokratın kendini, ne kadar genel iktidardan çok farklı bir anlam taşımasa da, bir seçilmişe inanmasa kolay kolay bu tarz ifadelerle bağlanmayacağını düşünüyorum. Her şeyin ötesinde Nuri Bey'in işini ne kadar layığı ile yapan biri olduğu gözlemlerimden yola çıkarak Silivri Belediyesi'nin tarım ile ilgili çabası ne yalan söyleyeyim gözümde ayrıca bir kıymetlendi.
“Sen gördüğünü idrak edemiyor musun?” diyebilirsiniz ama herkes her şeyi bilemez. Bilenlerin görüşleri ve kişilikleri benim için önemli. “E Başkan anlatıyor onu ne yapacağız?” diye sorarsanız; O da siyasetçi neticede bir yerden sonra. Tabi ki yaptığına ettiğine toz kondurmayacak. Gerçi farklı bir model ile karşı karşıyayız bu dönem. “Kaçak yapının yıkılması ile ilgili kimin için beni ararsanız önce onun binasını yıkarım” diyen bir seçilmiş! Herkesin oyuna talip olmadığı anlaşılıyor böylece. Usulsüz işlere imza atanlar ile arasında köprüleri yıkmadığı, limanı yaktığı aşikar.
Naçizane önerim; aramak zorunda kalmamak için kaçak yapı yapmayın, niyetlenen eş dostunuz varsa vazgeçirin; milli servet heba olmasın!
Bilenler ve görüşleri demişken; Rumeli Üniversite Rektörü Prof.Dr. Tamer Dodurka hakkında birkaç kelam etmek isterim. Bilim insanlığı başka, beyefendilik ayrı bir şey. Nezaketi ile dağları deler… Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın tarım gayretlerini o kadar şık bir biçimde onore etti ki. İltifat ve övgü sönük kaldı. “Tarımı sevmek, önem ve değer vermek milliyetçiliğin ta kendisi” kim itiraz edebilir buna.
Eğitim ve farkındalık yaratma özelliğini görevli olduğu kurumun sınırları dışında bu denli özel biçimde gerçekleştirme kabiliyetini alkışlıyorum. Silivri'nin bu yıllarda önemli şanslarından biri varlığı…
Dünkü hasat töreninde konuşmacılar ardı arkasına görüşlerini yansıtırken Başkan Volkan Yılmaz ve ekibinin çalışmalarına dair o kadar güzel şeyler söylediler ki; ısmarlasan bu kadar olmaz. Konuşan adamlara ne ısmaralayacaksınız zaten!?
Başkan Bey'in konuşmasından içinin dolu olduğu kadar kafasının da biraz karışık olduğunu ancak bir yerden sonra, daldan dala atlayarak devam eden sözlerini, takip etmeyi bırakanlar yakalayamamıştır. Keşke ben de bıraksaydım da bunları yazmak zorunda kalmasaydım o kadar güzel şeylerin üstüne : )
Volkan Yılmaz'ın adaylığından (hatta milletvekili adaylıklarında da...) bu yana “Oy isteme” gibi bir durumu yok maşallah! Çizgisini de hiç bozmuyor bu hususta, her şeyde olduğu gibi dediğim dedik çaldığım düdük misali son derece istikrarlı…
Tarım ve çiftçilik hususundaki gayretlerini özetledi ve “Oy için yapmıyorum bunları…” diye noktayı koydu. En son ihtiyacı olan oy zaten! Çok mu fazla var, neden ihtiyacı yok?! Yaptığın şeyi sürdürmesi için tekrar seçilmesi gerektiğine kanaat getirir inşallah seçimler falan yaklaşınca… Ya da hayatın şaşmaz dengesine teslim etti her şeyi; ‘tarlada' bıraktığı izlerin, ‘harmanda' yüzü olacağına güvenerek…
İki yılda bu kadar çalışmayı yapan ikinci dönem ne bulup da yapacak kaygısına mahal yok şükür; bağlasan durmaz Başkan Bey de her ihtimale karşı şu oy mevzusu ile arasındaki mesafeyi bir gözden geçirse fena olmayacak sanki…
Şaka bir yana üretime kazandırmadığımız her karış toprağı kaybetmeye mahkûmuz. Toprak kaybetmek her manada kabul edilebilecek bir şey değil ne bir ülke ne de vatandaşı için!
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ve Rumeli Üniversite Rektörü Prof.Dr. Tamer Dodurka'nın değerlendirmeleri üzerine ben daha fazla bir şey söylemeyeyim artık…
Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol ve bereketli hasatlar…

YORUM YAP