SİHAYDER destek arayışında

SİHAYDER destek arayışında

2.02.2017 11:03:22

Silivri Hayvan Hakları Derneği (SİHAYDER) Başkanı Şükran Sunç Çakır, Başkan Yardımcısı Abdulkerim Kutlu ile Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğini (SİAD) ziyaret ederek ilçemizde yapılması planlanan hayvan bakımeviyle ilgili kendilerinden destek istedi. 

Hakan Kocabaş Başkanlığında Çayın Yanında Simit adı altında Salı toplantılarını sürdüren Silivri SİAD, dün SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır ile Başkan Yardımcısı Abdulkerim Kutlu'yu konuk etti. Toplantıya derneğin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi yetkilileri Orhan Öpçin ve Önder Çolak ile Silivri Belediyesi Veteriner Hekimi Oktay Can katılım ve katkı sağladı. Silivri Belediyesinin sokak hayvanları adına örnek bir projeye imza atmaya hazırlandığını açıklayan hayvan hakları savunucuları, sahipsiz hayvanların refah içerisinde yaşayıp serbestçe dolaşabilmeleri, beslenebilmeleri ve kontrol altında tutulabilmeleri amacıyla geniş bir arazi üzerine kurulması planlanan, her yönüyle örnek olacak, yeni bakımevinin müjdesini verdi.

SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI
Dernekleşerek çalışmalara başlayan Şükran Sunç Çakır ve Abdulkerim Kutlu, giriştikleri destek arayışı sürecinde Silivri SİAD ailesiyle bir araya gelerek projeyle ilgili destek beklentilerini dile getirdi. Kentleşme süreci ile birlikte yaşam alanları daha da kısıtlanan sahipsiz sokak hayvanlarının refah ve sağlığının korunması, konunun çevre ve halk sağlığı açısından da değerlendirilerek hayvan ve insanın uyumlu bir şekilde yaşayacağı ortamların oluşturulmasının çözüm bekleyen konuların başında yer aldığını söyleyen hayvan severler, kurumlar arası işbirliği yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunmanın önemine değindi. Silivri SİAD heyeti, konuya kayıtsız kalmayarak sahipsiz sokak hayvanları konusunda yapılabilecek çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişi yaptı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP