Havacılık Lisesi Bursluluk Sınavını yaptı

Havacılık Lisesi Bursluluk Sınavını yaptı

2.02.2017 11:04:25

Silivri'de hizmet veren İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi, Bursluluk Sınavını gerçekleştirdi.

Trakya'nın ilk ve tek Havacılık Lisesi özelliğini taşıyan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, E-5 üzeri Feyyaz Altınorak Caddesi, No:100 Maxi AVM karşısı Silivri'de hizmete açılan İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi, geçtiğimiz günlerde Bursluluk Sınavı'nı gerçekleştirdi.
Havacılık ve eğitim sektöründe tecrübe sahibi ekibiyle, Uçak Bakım, Kabin Memurluğu ve Yer Hizmetleri Memurluğu bölümlerinde nitelikli ara kademe elemanı yetiştirerek, gençlere havacılık sektörünün kapılarını açan Havacılık Lisesi, daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Gençlere mezun olduklarında rahatlıkla iş bulabilecekleri düzeyde eğitimin verildiği, teorik eğitimin yanı sıra yapılan uygulamalar ve staj imkânları ile işi daha iyi öğrenme fırsatı sunulmakta. Mezun olduklarında direkt işe başlayabilecekleri gibi, isterlerse iki yıllık meslek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yapabilecekleri veya ilgili dört yıllık fakülte tercih etmeleri durumunda ek puanla beraber kendi bölümlerinin özel kontenjanlarından faydalanma imkânı tüm Silivrili ve Trakyalı öğrencilere de sunulmakta.
Büyük eleman açığı olan havacılık sektörüne eleman yetiştirmekle kalmayan, verdiği kolej eğitimiyle üniversitelerin farklı bölümlerine de öğrenci hazırlayan İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi, burs imkanı sunmak adına bir sınav düzenledi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sınava bölgemiz öğrencileri ilgi gösterdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP